- Details
- Hits: 728
Έκανα τη δοκιμή και πέτυχε. Απολαύσαμε μια ομελέτα αλλιώτικη από τις άλλες γιατί τα σπαράγγια κάνουν τη διαφορά , τα αγαπημένα , ανοιξιάτικα , αρωματικά και ολοτρύφερα σπαράγγια. Αλλά δεν τα αφήσαμε μόνα γιατί όπως όλοι γνωρίζουμε τα σπαράγγια εκτός από το σκόρδο και το ελαιόλαδο αγαπούν πολύ το τυρί. Και αναλογίστηκα εγώ….”άραγε αγαπούν και το τυρί με υπόξινη γεύση και μορφή κρέμας;” Μετά τη σχετική δοκιμή η απάντηση έρχεται καταφατική και ενθουσιώδης: “Ναι λοιπόν τα σπαράγγια αγαπούν ΚΑΙ το κατίκι Δομοκού και τελικά τα σπαράγγια αναδεικνύουν όποιο υλικό θελήσει να συνεργαστεί μαζί τους…Κατά τ’ άλλα , το τσίπουρο και το ζυμωτό ψωμί συνέθεσαν ένα μεσημερινό που θα μας μείνει αξέχαστο.
Υλικά:
- Details
- Hits: 1652
Πιο σπιτικό δε γίνεται! Φτιάχνουμε τα δικά μας ψωμάκια brioche αφράτα και νόστιμα , επιλέγουμε και ετοιμάζουμε όλα μας τα υλικά με προσοχή , με τα εκλεκτά προϊόντα του σπιτιού μας , φροντίζουμε να διαλέξουμε καλό μοσχαρίσιο κιμά με λίγο λιπάκι και συνθέτουμε το πιο υπέροχο , μοναδικό και ανεπανάληπτο burger το οποίο απολαμβάνουμε γιατί γνωρίζουμε τι τρώμε αλλά και γιατί το ετοιμάσαμε μόνοι μας με φροντίδα και αγάπη , μοσχοβόλησε η κουζίνα μας από τα αρώματα , το σερβίραμε με μεράκι απαλλαγμένοι από τη δυσοσμία της καμμένης μαργαρίνης και το πρόχειρο χάρτινο περιτύλιγμα του ταχυφαγείου…
Υλικά για 4 burgers:
- Details
- Hits: 1719
Σήμερα θα φτιάξουμε ένα αγαπημένο φαγητό ! Ενα φαγητό με λίγα και απλά υλικά , με πολύ ωραία γεύση και με δεμένη , παχιά , υπόξινη σαλτσούλα. Το ιδιαίτερο αλλά απλό υλικό που κάνει τη διαφορά είναι το στραγγιστό γιαούρτι. Μαγειρεύουμε με τον πιο καθημερινό τρόπο το φιλέτο γαλοπούλας , το εμπλουτίζουμε αρωματικά με λίγη πιπεριά και λίγο μπέικον καπνιστό , με μπόλικη πάπρικα και τέλος προσθέτουμε λίγο γιαούρτι προσέχοντας όμως να μη μαγειρευτεί καθόλου , γιατί θα χάσει τη βελούδινη υφή που προσφέρει…Πιστέψτε με είναι υπέροχο…Συνηθίζω να το σερβίρω σκέτο χωρίς κάποιο συνοδευτικό όπως πατάτες , ρύζι κ.λ.π. Είναι τόσο δελεαστικό και τόσο πλούσιο πιάτο που μόνο το ψωμί αρκεί! Αυτό θα παίξει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στις “βούτες” και θα μας καλύψει απόλυτα.
Υλικά:
- Details
- Hits: 1302
Σήμερα θα φτιάξουμε το πιο καθρό “βρώμικο” που υπάρχει. Δε θα στερηθούμε την απόλαυση μα μόνο κάμποσες θερμίδες και κάμποσα λιπίδια θα περικόψουμε από αυτό το απολαυστικό πιάτο. Θα μαρινάρουμε φιλέτο κοτόπουλου με μπαχαρικά κι αρώματα , θα το ψήσουμε στη λαδόκολλα , θα το συνοδεύσουμε με πατάτες ψητές σαν τηγανιτές , με δροσερό γιαούρτι και ζουμερά ντοματίνια , θα του προσθέσουμε και κάμποσο κρεμμύδι για τη γεύση και θα απολαύσουμε μια μοναδική εμπειρία. Δεν είναι μόνο η απόλαυση της γεύσης αλλά και η ικανοποίηση της προετοιμασίας που μετράει. Από ‘κει και πέρα η καλή παρέα και το καλό κρασί απλά..επιβάλλονται.
Υλικά: