- Details
- Hits: 1392
Δε χρειάζονται πολλά λόγια εδώ , για τη σημερινή ανάρτηση , για τη συγκεκριμένη συνταγή. Εκτός του ότι οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους , τα υλικά είναι τέτοια που φωνάζουν από μακριά ότι πρόκειται για ένα φαγητό-απόλαυση που όπως είπε και η κόρη μου η Σάτυ δοκιμάζοντας την πρώτη πιρουνιά: “κάθε μπουκιά είναι ένα μικρό θαύμα” .
Η διαδιακσία μπορεί να φαίνεται κάπως περίπλοκη όμως δεν είναι ενώ τα υλικά είναι όλα διαλεγμένα με αγάπη και μεράκι κι όλα είναι απαραίτητα για να συνθέσουν το τελικό αποτέλεσμα , από το σπανάκι , το σκορδάκι και τον λίγο άνιθο ,την ποικιλία των συγκεκριμένων τυριων μέχρι και το θυμαράκι και το ροζ πιπέρι…
Υλικά:
- Details
- Hits: 1454
Φαλάφελ λοιπόν ή ρεβιθοκεφτέδες αν θέλουμε να ελληνικοποιήσουμε την ονομασία αυτού του έξοχου φαγητού. Ωστόσο εγώ προτιμώ να χρησιμοποιώ την αυθεντική του ονομασία αφού το φαλάφελ προέρχεται από τη Μ. Ανατολή και πιο συγκεκριμένα από την Αίγυπτο έχοντας ιστορία πολλών πολλών χρόνων. Αποτελείται από πολτοποπιημένα ρεβίθια ή κουκιά και πολλά μυρωδικά ενώ καταναλωνόταν ως επί τω πλείστω σε περιόδους νηστείας όπου απείχαν από το κρέας. Φαλάφελ στην αραβική γλώσσα , απλουστευμένα θα λέγαμε ότι σημαίνει "μικρά μπαλάκια”. Πολλές και ενδιαφέρουσες πληροφορίες συνοδεύουν τα αρωματικά αυτά μπαλάκια αλλά σήμερα θα μείνουμε στο έντονο γευστικό ενδιαφέρον που προκαλούν , θα τα φτιάξουμε , θα τα απολαύσουμε και μάλιστα θα τα σερβίρουμε με ένα δροσερό ντιπ γιαουρτιού και θα τα απογειώσουμε.
Υλικά για 15 φαλάφελ:
- Details
- Hits: 960
Λατρεύω την πίτσα , το δηλώνω ευθαρσώς και επιδιώκω "βραδιές πίτσας" με την πρώτη ευκαιρία . Αλλα και ευκαιρία να μην υπάρχει…εγώ τη σκαρφίζομαι με “το έτσι θέλω”…Όμως , όμως…μην ακούσω γι’αυτές τις πίτσες-ψωμιά που πάνω τους φιλοξενούν κάμποσους τόνους αλλαντικών κι άλλους τόσους τόνους τυριών. Η πίτσα μου αρέσει λιτή , απέριτη , με ξακάθαρη γεύση , λεπτό ζυμάρι και λιγοστά υλικά. Το τυρί που προτιμώ είναι η μοτσαρέλα ακριβώς γιατί η γεύση της δεν έχει ένταση και οι αγαπημένες μου εκδοχές είναι η πίτσα μαργαρίτα (γοητεία της απλότητας) και η πίτσα με μανιτάρια(που από μόνα τους αποτελούν λατρεία) , για τον ίδιο ακριβώς λόγο...
Υλικά:
- Details
- Hits: 714
"Είναι τα προϊόντα του τόπου μας Μπέττυ μου , δοκίμασέ τα” μου είπε η αγαπημένη μου φίλη , η Φωτεινή από τη Φλώρινα και όταν άνοιξα το πολύτιμο δέμα αντίκρυσα όλα τα αγαθά του πανέμορφου αυτού τόπου που τον έχω λατρέψει χωρίς να τον έχω επισκεφτεί ποτέ μόνο και μόνο γιατί μέσα από τις διηγήσεις αλλα και απο το “ξεδίπλωμα" της ψυχής της είναι σα να με έχει πάρει από το χέρι και να με έχει περπατήσει στην ιδιαίτερη Πατρίδα της: Πάπρικα καπνιστή , μπούκοβο καυτερό , φασόλια , γίγαντες κι ελέφαντες…Ενθουσιάστηκα σα μικρό παιδί! Ελέφαντες δεν έχω δοκιμάσει ποτέ μου , είπα με ενθουσιασμό. “Είναι εκπληκτικοί , σαν κάστανα” συνέχισε εκείνη και με πρότρεψε να τους μαγειρέψω χρησιμοποιώντας μπούκοβο και πάπρικα. Εννοείται πως έτσι έκανα και το αποτέλεσμα ήταν ένα πιάτο εξόχως γευστικό και παραδοσιακό που κλείνει μέσα του όλα τα αρώματα και τις ομορφιές της Φλώρινας…
Υλικά: