- Details
- Hits: 3873
Αν μου αρέσει ένα κομμάτι από το βοδινό κρέας είναι το περίφημο οσομπούκο. Πρόκειται για το κάτω μέρος από το “κότσι” του μοσχαριού που κόβεται σε χοντρές ροδέλες και περιέχει ένα μεγάλο μέρος από κόκκαλο γεμάτο μυελό (μεδούλι) και μπόλικο ψαχνό γεμάτο με κολλαγόνο (ζελέ). Εκεί οφείλεται και η ανυπέρβλητη νοστιμιά του.
Οι Ιταλοί το μαγειρεύουν και το συνοδεύουν με μια αρωματική “γκρεμολάτα” που είναι ένα λεμονάτο μίγμα με μυρωδικά και σκόρδο. Μια άλλη εκδοχή είναι αυτή με την παρουσία ντομάτας και ψιλοκομμένα λαχανικά . Αυτή είναι η δική μου “αδυναμία” και την προτιμώ ξεκάθαρα…Σιγομαγειρεμένο οσομπούκο λοιπόν σε πήλινη σκεπαστή γάστρα με ένα σωρό αρώματα και μια γεύση που δε συγκρίνεται με όλα τα “γκουρμέ” του κόσμου.
Υλικά:
- Details
- Hits: 1509
Όταν αγαπάς έναν άνθρωπο αγαπάς ο,τιδήποτε τον αφορά. Αγαπάς τις συνήθειές του , τους τρόπους του , τις επιλογές του , αγαπάς καθετί δικό του , αγαπάς όλα όσα περιστρέφονται γύρω από αυτόν , τέλος αγαπάς τον τόπο του. Έτσι λοιπόν κι εγώ αγάπησα τη Φωτεινή μου , τόσο απλά , τόσο μοναδικά , τόσο απόλυτα…Και μαζί μ’αυτήν αγάπησα και την ιδιαίτερη πατρίδα της τη Φλώρινα κι ας μην την έχω επισκεφτεί ποτέ. Με τις δικές της αποκλειστικές οδηγίες , τις συμβουλές και την έμπνευση που μου έδωσε , με τα υλικά του υπέροχου αυτού τόπου, με τις περίφημες πιπεριές Φλωρίνης , πάπρικα και μπούκοβο έφτιαξα το παραδοσιακό Φλωρινιώτικο φαγητό και το έκανα “δικό μου” . Δε μένει παρά να το μοιραστώ μαζί με όλους...
Υλικά:
- Details
- Hits: 968
Αυτό το κομμάτι ψαριού με τη χαρακτηριστική γεύση και το ακόμα πιο χαρακτηριστικό χρώμα έχει πολλούς λόγους να είναι αγαπημένο: Πρώτα-πρώτα είναι πλούσιο σε Ω-3 λιπαρά και συνεπώς ωφέλιμο για τον οργανισμό. Επιπλέον είναι πεντανόστιμο και μπορεί να το απολαύσει κανείς με πολλούς τρόπους και πολλές μεθόδους μαγειρέματος , συνοδευμένο με ένα σωρό υλικά ενώ τέλος είναι ένα ψάρι που μαγειρεύεται εύκολα και γρήγορα χωρίς να απαιτεί ιδιαίτερη δεξιοτεχνία μα απλές , προσεκτικές κινήσεις. Σήμερα θα το ψήσουμε , θα το περιλούσουμε με ένα αρωματικό λαδολέμονο και θα το απολαύσουμε με τον καλύτερο τρόπο…
Υλικά:
- Details
- Hits: 629
Είναι από αυτά τα φαγητά με την τεράστια , την πληθωρική , την αξιαγάπητη γεύση που δε χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια , ούτε χρόνο , ούτε κόπο για να την πετύχει κανείς. Ειναι από αυτά τα πιάτα ζυμαρικών με τα απλά , καθημερινά υλικά , τις πρώτες ύλες που απογειώνουν τον ουρανίσκο και τη διάθεσή μας και τα απολαμβάνουμε από την πρώτη μπουκιά ως την τελευταία. Το καπνιστό μπέικον , το σκορδάκι και οι πιπεριά είναι οι πρωταγωνιστές αλλά και το σπανάκι και το άρωμα του φρεσκοκομμένου βασιλικού μαζί με την παρμεζάνα και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι κάνουν το θαύμα. Δε μένει παρά να μπούμε στην κουζίνα για λίγη ώρα αλλά να παρμείνουμε εκεί μέχρι να εξαφανιστεί και η τελευταία πιρουνιά από το φαγάκι που ετοιμάσαμε.
Υλικά: