tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Φιλέτο γαλοπούλας με σάλτσα γιαουρτιού

Σήμερα θα φτιάξουμε ένα αγαπημένο φαγητό ! Ενα φαγητό με λίγα και απλά υλικά , με πολύ ωραία γεύση και με δεμένη , παχιά , υπόξινη σαλτσούλα. Το ιδιαίτερο αλλά απλό υλικό που κάνει τη διαφορά είναι το στραγγιστό γιαούρτι. Μαγειρεύουμε με τον πιο καθημερινό τρόπο το φιλέτο γαλοπούλας , το εμπλουτίζουμε αρωματικά με λίγη πιπεριά και λίγο μπέικον καπνιστό , με μπόλικη πάπρικα και τέλος προσθέτουμε λίγο γιαούρτι  προσέχοντας όμως να μη μαγειρευτεί καθόλου , γιατί θα χάσει τη βελούδινη υφή που προσφέρει…Πιστέψτε με είναι υπέροχο…Συνηθίζω να το σερβίρω σκέτο χωρίς κάποιο συνοδευτικό όπως πατάτες , ρύζι  κ.λ.π. Είναι τόσο δελεαστικό και τόσο πλούσιο πιάτο που μόνο το ψωμί αρκεί!  Αυτό θα  παίξει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στις “βούτες” και θα μας καλύψει απόλυτα.

galopoyla giaoyrti1

Υλικά:

800 γρ. φιλέτο γαλοπούλας

1 πιπεριά

4-5 φέτες καπνιστό μπέικον

100 ml λευκό κρασί

1 κούπα ζωμό λαχανικών

Αλάτι , πιπέρι , θυμάρι , πάπρικα

100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό σε θερμοκρασία δωματίου

galopoyla giaoyrti2galopoyla giaoyrti3galopoyla giaoyrti5galopoyla giaoyrti4galopoyla giaoyrti6galopoyla giaoyrti7galopoyla giaoyrti9galopoyla giaoyrti10galopoyla giaoyrti11galopoyla giaoyrti12galopoyla giaoyrti13galopoyla giaoyrti15galopoyla giaoyrti16galopoyla giaoyrti17

Εκτέλεση:

Πλένουμε το κρέας , το στεγνώνουμε και το κόβουμε σε φέτες. Καθαρίζουμε την πιπεριά και την κόβουμε σε λωρίδες. Κόβουμε και το μπέικον σε μικρά κομμάτια. Βάζουμε στη φωτιά ένα απλωτό σκεύος με βαρύ πάτο και όταν κάψει πολύ καλά αραδιάζουμε κοντά- κοντά τα κομμάτια γαλοπούλας. Όταν ροδίσουν καλά και ξεκολλάνε από τον πάτο της κατσαρόλας τα γυρίζουμε κι από την άλλη πλευρά. Τότε προσθέτουμε το λάδι και αφού “κάψει” προσθέτουμε την πιπεριά και το μπέικον να μαραθούν κι αυτά . Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρασί , περιμένουμε ένα-δυο λεπτά και μετά προσθέτουμε το αλατοπίπερο , το θυμάρι , την πάπρικα και τέλος το ζωμό. Όταν πάρει βράση το φαγητό , χαμηλώνουμε τη φωτιά , σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 45 λεπτά ή το πολύ για μία ώρα μέχρι να “γινει” καλά το κρέας. Στο τέλος ελέγχουμε τα υγρά: Αν είναι παρά πολλά αφαιρούμε το καπάκι και βράζουμε για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά μέχρι να μελώσει . Τότε αδειάζουμε όλα τα υγρά του φαγητού σε ένα μπωλ , προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι μέχρι να σχηματιστεί μια βελούδινη ομοιογενής σάλτσα. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά , περιλούζουμε με τη σάλτσα και κινούμε κυκλικά την κατσαρόλα για να μοιραστεί ομοιόμορφα η σάλτσα ανάμεσα στα υλικά. Σερβίρουμε αμέσως!

Καλή όρεξη!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...