- Details
- Hits: 1622
Η Μάνια είναι μια εξαιρετική μαγείρισσα με καταγωγή από τη Σίφνο ενώ κάποιες ανώτερες δυνάμεις συνομώτησαν και την έφεραν στην περιοχή μας όπου και διαμένει κάμποσα χρόνια τώρα…Όλοι έχουμε την τύχη και τη χαρά να έχουμε δοκιμάσει τα εδέσματα και τις νοστιμιές της , όλοι γνωρίζουμε και αναγνωρίζουμε το ταλέντο μα και τις γνώσεις της γύρω από τη γαστρονομία. Ενα απόγευμα , εδώ και κάτι χρόνια με επισκέφτηκε στο σπίτι. Στο χέρι της κρατούσε μια σχετικά μεγάλη τσάντα με περιεγχόμενο περίεργου σχήματος…Αφού την καλοδέχτηκα , η τσάντα άνοιξε και το πολύτιμο δώρο αποκαλύφθηκε: Ήταν μια παραδοσιακή , σιφνέικη γάστρα για ρεβίθια , το λεγόμενο “τσικάλι” Τα μάτια μου έλαμψαν από χαρά και η χαρά μου πολλαπλασιάστηκε όταν η Μάνια μου είπε να φέρω μολύβι και χαρτί. “Γράψε” , μου είπε “ακριβείς οδηγίες για τη συνταγή της αυθεντικής σκεπασταριάς , ή σιφνέικης ρεβιθάδας στο τσικάλι”. Οι οδηγίες ήταν σαφείς , απέριτες και ακριβείς και σας τις παραθέτω. Για το αποτέλεσμα δε χρειάζεται να πω τίποτα! Αν δεν έχεις μυρίσει αυτό τα άρωμα από το πολύωρο ψήσιμο της ρεβιθάδας κι αν δεν έχεις γευτεί αυτό το ολόγλυκο μελωμένο έδεσμα δεν έχεις ζήσει τίποτα…
Υλικά:
- Details
- Hits: 688
Για να σερβίρει κανείς ένα επιτυχημένο , γευστικό και χορταστικό πιάτο δεν είναι απαραίτητο η πρώτη ύλη να είναι το κρέας. Εξαιρετικά πιάτα “δίνουν” τα όσπρια και τα λαχανικά , άλλο τόσο τα ζυμαρικά και τέλος τα αγαπημένα , μοναδικά κι αξιολάτρευτα μανιτάρια. Σήμερα θα φτιάξουμε μια εναλλακτική τηγανιά με ποικιλία μανιταριών , με αρώματα πράσου , κρεμμυδιού και πιπεριάς Φλωρίνης ενώ στο τέλος μια μικρή “γαλλική” πινελιά με άρωμα βουτύρου θα απογειώσει το πιάτο και θα χαρίσει μοναδικό αποτέλεσμα!
Υλικά:
- Details
- Hits: 1006
Ζυμαρικά με κιμά ογκρατέν
Τι θα φάμε σήμερα; ρώτησε ο σύζυγος λίγο πριν φύγει…Μακαρόνια με κιμά , του απάντησα κι ήξερα πως θα είμαστε όλοι ευχαριστημένοι μιας και δεν υποάρχει πιο κλασικό , πιο αγαπητό πιάτο από αυτό αφού δεν παίρνει χρόνο να ετοιμαστεί , δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις στην παρασκευηή του ενώ το λατρεύουν μικρόι και μεγάλοι.
Δε θέλω απλά μακρόνια με κιμά , μου απάντησε (προς μεγάλη μου έκπληξη) , κάνε μια μικρή παράλλαγή , κάνε κάτι ώστε να διαφοροποιηθεί από το συνηθισμένο τόσο όσο να μην πάψει να είναι comford food…
Το ‘χω , του απάντησα και το αποτέλεσμα ήταν ένα καταπληκτικό ογκρατέν ζυμαρικών που έκλεψε την παράσταση…
Υλικά:
- Details
- Hits: 1546
Τις προάλλες επισκέφτηκα το μανάβικο της γειτονιάς μου για τα καθιερωμένα ψώνια. “Ντομάτες Τριπόλεως να μου βάλεις και λίγα νεκταρίνια σε παρακαλώ” , είπα…Και ακριβώς εκείνη τη στιγμή πέφτει το μάτι μου σε ένα τελάρο με μικρούτσικα , ολόδροσα , τρυφερά κολοκυθάκια , τόσο υπέροχα που δεν μπόρεσα να τα προσπεράσω! Αμέσως οραματίστηκα το φαγητό που θα ετοίμαζα. Ήταν τόσο εντονη η ιδέα , που σχεδόν τα ένιωσα στον ουρανίσκο μου: Γιουβαρλάκια αυγολέμονο θα κάνω και θα τα προσθέσω ολόκληρα μέσα στη σούπα μαζί με λίγα καροτάκια. Παραλλαγή του πιάτου γεμιστά κολοκυθάκια αυγολέμονο θα έλεγα , μα η ευκολία σαφώς μεγαλύτερη ενώ η γεύση εφάμιλλη αφού τα υλικά που χρησιμοποιούμε ειναι ακριβώς τα ίδια. Πόσο το απολαύσαμε δεν περιγράφεται...
Υλικά: