tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Τηγανιά μανιταριών

Για να σερβίρει κανείς ένα επιτυχημένο , γευστικό και χορταστικό πιάτο δεν είναι απαραίτητο η πρώτη ύλη να είναι το κρέας. Εξαιρετικά πιάτα “δίνουν” τα όσπρια και τα λαχανικά , άλλο τόσο τα ζυμαρικά και τέλος τα αγαπημένα , μοναδικά κι αξιολάτρευτα μανιτάρια. Σήμερα θα φτιάξουμε μια εναλλακτική τηγανιά με ποικιλία μανιταριών , με αρώματα πράσου , κρεμμυδιού και πιπεριάς Φλωρίνης ενώ στο τέλος μια μικρή “γαλλική” πινελιά με άρωμα βουτύρου θα απογειώσει το πιάτο και θα χαρίσει μοναδικό αποτέλεσμα!

thgania manitarion1

Υλικά:

1 κιλό μανιτάρια σε ποικιλία

1 πράσο ψιλοκομμένο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

8 κ.σ. λάδι

1 πιπεριά φλωρίνης κομμένη σε ροδέλες

100 ml λευκό κρασί

2 κ.σ. αλεύρι

Αλάτι και πιπέρι

Θυμάρι και πάπρικα

100 γρ. βούτυρο

(Προαιρετικά 2 κ.σ. μουστάρδα πικάντικη)

thgania manitarion2thgania manitarion3thgania manitarion4thgania manitarion5thgania manitarion6thgania manitarion7thgania manitarion8thgania manitarion9thgania manitarion10thgania manitarion11thgania manitarion12thgania manitarion13

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με χαρτί κουζίνας και ανάλογα με το μέγεθος τα κόβουμε στα 2 ή στα 4. Καθαρίζουμε το πράσο , το κρεμμύδι και την πιπεριά και τα ψιλοκόβουμε. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το λάδι κι όταν ζεστάνει προσθέτουμε τα λαχανικά για να σωταριστούν. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα γυροφέρνουμε στη φωτιά μέχρι να μαραθούν και να ροδίσουν ελαφρά. Τότε τα πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ανακατεύουμε λίγο. Προσθέτουμε αλάτι , πιπέρι , το θυμάρι και την πάπρικα και αφού ανακατέψουμε λίγο , ρίχνουμε το κρασί (στο σημείο αυτό αν θέλουμε προσθέτουμε και τη μουστάρδα). Σκεπάζουμε τότε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Μαγειρεύουμε για 30 λεπτά και τότε ξεσκεπάζουμε το φαγητό , προσθέτουμε το βούτυρο , περιμένουμε να πάρει λίγες βράσεις ώστε να λιώσει το βούτυρο και να ενσωματωθεί στη σάλτσα , αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...