- Details
- Hits: 2942
Τα γεμιστά τα λατρεμένα , τα υπέροχα…Το απόλυτο , παραδοσιακό , καλοκαιρινό comford food το οποίο δε χορταίνεται και δε συνηθίζεται ποτέ…Αυτή η μαγική στιγμή όπου η πόρτα του φούρνου ανοίγει και ξεχύνονται από μέσα όλα τα αρώματα του καλοκαιριού και όλες οι μυρωδιές της ελληνικής γης με τρελαίνει και θα με τρελαίνει όσες φορές κι αν επαναληφθεί…Σήμερα θα τα πειράξουμε ελαφρώς , θα ξεφύγουμε από το συνηθισμένο τρόπο παρασκευής και θα προσθέσουμε στη γέμιση μπόλικα επιπλέον λαχανικά , θα τα “περάσουμε” μαζί με το ρύζι από το τηγάνι και μετά θα γεμίσουμε και θα ψήσουμε τα γεμιστά μας. Με λίγα λόγια η γέμιση θα θυμίζει ένα ριζότο λαχανικών που θα κάνει τη γεύση ακόμα πιο γεμάτη και πιο πλούσια και τη διαδικασία παρασκευής ακόμα πιο απολαυστική…
Υλικά:
- Details
- Hits: 718
H υψηλή γαλλική αισθητική και η υψηλή διατροφική αξία συναντιούνται εδώ , σε ένα πολύ αγαπημένο πιάτο! Η εύκολη εκτέλεση χρειάζεται λίγη προσοχή “στα σημεία” και το θαύμα συντελείται σε λόγα μόλις λεπτά. Το φιλέτο πρέπει να είναι κομμένο σχετικά παχύ , πρέπει να έχει θερμοκρασία δωματίου για να ψηθεί σωστά , δεν πρέπει να τρυπιέται ή να πιέζεται κατά το ψήσιμο γιατί θα χάσει τα υγρά του και θα στεγνώσει και βέβαια πρέπει να μαγειρευτεί με τη βελούδινη και μεστή συνδρομή του βούτυρου αλλά και με τα μοναδικά αρώματα του σκόρδου και του δεντρολίβανου. Συνοδεύται με λίγα ψητά λαχανικά…και το θαύμα εγένετο!
Υλικά:
- Details
- Hits: 823
Το πιο απλό και συγχρόνως το πιο ευφάνταστο πιάτο που περιέχει δυο αγαπημένα υλικά θα φτιάξουμε σήμερα! Θα αρωματίσουμε , θα ψήσουμε τον αγαπημένο σολομό και θα τον συνοδεύσουμε με το απόλυτο , μαγικό ανοιξιάτικο λαχανικό , τα σπαράγγια. Δεν έχω λόγια για να περιγράψω τη φίνα γεύση που προκύπτει από το αρμονικό "πάντρεμα" των δύο αυτών ιδιαίτερων και εξαιρετικών υλικών. Το άρωμα του εστραγκόν στο σολομό επιβάλλεται ενώ το ξύσμα λεμονιού , το τζίντζερ και το σκόρδο συμπληρώνουν την απόλαυση. Το λίγο βούτυρο θεωρείται απαραίτητο συστατικό στο σωτάρισμα των σπαραγγιών…Από εκεί και πέρα όλα είναι θέμα λίγων λεπτών και η απόλαυση είναι κυριολεκτικά …στο πιάτο μας.
Υλικά για κάθε μία μερίδα:
- Details
- Hits: 816
Κάθε τέτοια εποχή , καθώς λουλουδιάζει ο τόπος και τα βλαστάρια ανθίζουν , ένα εξαιρετικό , μοναδικό και ανεπανάληπτο άνθος , κάνει την εμφάνισή του. Αξίζει τον κόπο να το κρατήσει κανείς στη χούφτα του απαλά αποφεύγοντας το τρύπημα από τ’ αγκάθια και να το παρατηρήσει προσεκτικά. Θα βρεθεί αντιμέτωπος με ένα πραγματικό θαύμα της φύσης . Μια μπάλα αποτελούμενη από δεκάδες φύλλα , αλλού μωβ κι αλλού πράσινα που το καθένα από αυτά καταλήγει σε ένα αγκάθι κι όλα μαζί αγκαλιασμένα κλείνουν καλά στο εσωτερικό τους , προφυλαγμένη μέσα σε απαλό χνούδι την περίφημη , τρυφερή καρδούλα της αγκινάρας. Τώρα αν περάσουμε στο γαστρονομικό κομμάτι της υπόθεσης , έχουμε να κάνουμε με ένα συγκλονιστικό υλικό που εμπλουτίζει με την μοναδική του γλύκα τα πιο υπέροχα πιάτα…Σήμερα θα φτιάξουμε αρνάκι φρικασέ με αγκινάρες , ένα φαγητό που το αγαπώ από παιδί καθώς το συνηθίζουν πολύ στην πατρίδα της μητέρας μου , τη Λακωνία κι αποτελεί παραδοσιακό , ανοιξιάτικο (και Πασχαλινό) φαγητό.
Υλικά: