- Details
- Hits: 1281
Πρόκειται για ένα υπέροχο φαγητό , σας διαβεβαιώνω…Πλούσια γεύση , ανεπανάληπτη υφή οπου η κάθε μπουκιά λιώνει στο στόμα και αρώματα που αποπλανούν τις αισθήσεις . Ένα πιάτο “ύμνος” στο καλοκαίρι , ένα φαγητό που θα ξετρελάνει όλους όσους θα το δοκιμάσουν παρ’ όλη την απλότητά του και τα εξίσου απλά υλικά του. Συχνά σκέφτομαι πως μερικά υλικά στην κουζίνα είναι πλασμένα για να συμπληρώνουν το ένα το άλλο…Αυτό συμβαίνει με τη μελιτζάνα και το τυρί: Ένα ακαταμάχητο δίδυμο που μαζί με το άρωμα του φρέσκου βασιλικού κάνει θαύματα.
Υλικά:
- Details
- Hits: 1399
Πριν κάποια χρόνια τα ζυμαρικά με αλλαντικά και τυριά “γκρατιναρισμένα” στο φούρνο με κρέμα γάλακτος ή κάποια άλλη σάλτσα θεωρούνταν ένα “πρωτοποριακό” πάτο. Τώρα πια διεκδικεί το τίτλο του comfort food και θεωρείται ένα κλασικό πιάτο , μια σταθερή αξία στο οικογενειακό τραπέζι και στις καθημερινές , διατροφικές συνήθειες μιας οικογένειας. Αυτή τη φορά το πυρέξ μου το ετοίμασα με ιδιαίτερη σπουδή και πολλή φροντίδα και το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό. Δε χρησιμοποίησα μόνο κρέμα γάλακτος αλλά αξιοποίησα το υγρό που προέκυψε από το βράσιμο των ζυμαρικών μαζί με μια αρωματική σάλτσα ντομάτας που έδεσε πολύ αρμονικά με τα αλλαντικά και τα τυριά. Τόσο απλά , τόσο γευστικά…
Υλικά:
- Details
- Hits: 1454
Όταν μαγειρεύουμε ψάρι το πρώτο που πρέπει να φροντίζουμε είναι να απολαμβάνουμε με κάθε τρόπο τη απαράμιλη γεύση του. Το δεύτερο είναι να μη σκεπάζεται αυτή η διακριτική γεύση από υλικά πιο “δυνατά” από αυτό αλλά να αναδεικνύεται και να ξεχωρίζει . Το ψάρι περισσότερο από κάθε άλλο υλικό χρειάζεται την αρμονία και την ισπορροπία με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Το τρίτο είναι να διατηρείται το ψάρι ζουμερό και τρυφερό μέχρι τέλους και όχι να μένει στεγνό και αφυδατωμένο . Η παρακάτω συνταγή , σας το εγγυώμαι ότι εξασφαλίζει όλα τα παραπάνω και χαρίζει ένα πιάτο τόσο γευστικό που αποζημιώνει και τον πιο απαιτητικό.
Υλικά:
- Details
- Hits: 3972
Ένα πολύ αγαπημένο φαγητό μου είναι το χοιρινό με σέλινο , αυγολέμονο. Μου θυμίζει την πατρίδα μου την Αρκαδία όπου συνηθιζόταν πάρα πολύ αλλά ούτως ή άλλως εκφράζει πολύ τα γούστα και τις γευστικές προτιμήσεις μου. Κάποια στιγμή θέλησα να κάνω μια παραλλαγή αυτού του κλασικού φαγητού και έτσι δοκίμασα μια πιο διακριτική και ανάλαφρη εκδοχή του με το άπαχο μέρος του χοιρινού , το ψαρονέφρι και με σέλερι στη θέση του σέλινου αφού το πρώτο έχει πιο διακριτική και γλυκιά γεύση και είναι πιο χυμώδες και ζουμερό από το σέλινο. Η δοκιμή πέτυχε , το φαγάκι έγινε ελαφρύ και νόστιμο και φυσικά καθιερώθηκε και καταχωρήθηκε κι αυτό στη λίστα με τα αγαπημένα...
Υλικά: