Μπουγιουρντί με κοτόπουλο
- Hits: 1952
Το αγαπημένο μπουγιουρντί το γνωρίζουμε όλοι και το αγαπάμε πολύ. Πρόκειται για το θαυμάσιο αυτό ορεκτικό με την ψητή ντομάτα , την αρωματική πιπεριά και την πλούσια γεύση της “φέτας” που όταν γκρατιναριστρεί κάνει θαύματα. Σήμερα θα μετατρέψουμε το ορεκτικό αυτό σε υπέροχο κυρίως πιάτο διατηρώντας την απλότητα αλλά και τη μοναδικότητα των παραπάνω υλικών , προσθέτοντας φιλεταρισμένες μερίδες κοτόπουλου. Θα ακολουθήσουμε απλά βήματα μαγειρευτού φαγητού και θα απολαύσουμε το εκπληκτικό αποτέλεσμα που εξασφαλίζει το πάντερμα αυτό. Προτείνω ζυμωτό ψωμάκι κι ένα καλό , ροζέ παγωμένο κρασάκι..Δε χρειάζεται τίποτα περισσότερο!
Υλικά:
700 γρ. φιλεταρισμένο κοτόπουλο
2 κόκκινες +2 πράσινες πιπεριές
1 μεγάλη ώριμη ντομάτα
2 ξερά κρεμμύδια
1 ποτηράκι λευκό κρασί
1 ποτηράκι χυμό ντομάτας (συμπυκνωμένο)
100 ml ελαιόλαδο
Φρέσκια ρίγανη και θυμάρι
Αλάτι , πιπέρι και μπούκοβο
200 γρ. τυρί φέτα
Εκτέλεση:
Πλένουμε και κόβουμε το κρέας σε μεγάλα κομμάτια. Καθαρίζουμε τις πιπεριές και τις κόβουμε σε μεγάλες λωρίδες. Κααθρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε φέτες (αν θέλουμε τα ζεματίζουμε για ένα-δυο λεπτά σε νερό που βράζει και τα στραγγίζουμε). Καθαρίζουμε και κόβουμε τη ντομάτα σε κυβάκια.
Βάζουμε ένα πλατύ σκεύος με παχιά βάση στη φωτιά και όταν θερμανθεί καλά αραδιάζουμε τα κομμάτια κοτόπουλου σκέτα (χωρίς λάδι). Όταν ροδίσουν καλά και αρχίσουν να ξεκολλάνε από τον πάτο του σκεύους , τα γυρίζουμε κι από την άλλη πλευρά ώστε να πάρουν χρώμα γύρω-γύρω. Στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι κι όταν ζεσταθεί καλά , προσθέτουμε τις πιπεριές και τα κρεμμύδια. Ανακατεύουμε ώστε να ροδίσουν κι αυτά και να μελώσουν με το λάδι. Προσθέτουμε τότε το κρασί , τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά και τέλος τη ντομάτα και το χυμό. Σκεπάζουμε το σκεύος , χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύομε για 35-40 λεπτά. Φροντίζουμε να αφαιρέσουμε το καπάκι στο τέλος ώστε να εξατμιστούν τα περιττά υγρά και να μείνει μόνο η σαλτσούλα του.
Μεταφέρουμε τότε το περιεγχόμενο της κατσαρόλας σε ένα πυρέξ ή άλλο πυρίμαχο σκεύος και σκορπίζουμε εδώ κι εκεί τη φέτα κομμένη σε κομμάτια. Τοποθετούμε το σκεύος στο φούρνο στη μεσαία σχάρα και ψήνουμε στο γκριλ , στους 200ο μέχρι να γκρατιναριστεί η φέτα και να φαίνεται ρόδινη όλη η επιφάνεια του φαγητού.
Σερβίρουμε αμέσως!
ΚΑλή όρεξη!