tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Σπαγγέτι με μπέικον και σπανάκι

Είναι από αυτά τα φαγητά με την τεράστια , την πληθωρική , την αξιαγάπητη  γεύση που δε χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια , ούτε χρόνο , ούτε κόπο για να την πετύχει κανείς. Ειναι από αυτά τα πιάτα ζυμαρικών με τα απλά , καθημερινά υλικά , τις  πρώτες ύλες που απογειώνουν τον ουρανίσκο και τη διάθεσή μας και τα απολαμβάνουμε από την πρώτη μπουκιά ως την τελευταία. Το καπνιστό μπέικον , το σκορδάκι και οι πιπεριά είναι οι πρωταγωνιστές αλλά και το σπανάκι και το άρωμα του φρεσκοκομμένου βασιλικού μαζί με την παρμεζάνα και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι κάνουν το θαύμα. Δε μένει παρά να μπούμε στην κουζίνα για λίγη ώρα αλλά να παρμείνουμε εκεί μέχρι να εξαφανιστεί και η τελευταία πιρουνιά από το φαγάκι που ετοιμάσαμε.

spaggeti mpeikon spanaki1

Υλικά:

1 πακέτο (500 γρ.) σπαγγέτι

1 πιπεριά κομμένη σε λωρίδες

1 σκελίδα ψιλοκομμένο σκόρδο

150 γρ. μπέικον

100 γρ. φύλλα σπανάκι baby

15 ντοματίνια cherry

8-10 κ.σ. λάδι

100 ml λευκό κρασί

Παρμεζάνα , φύλλα βασιλικού και μπόλικο πιπέρι

spaggeti mpeikon spanaki2spaggeti mpeikon spanaki3spaggeti mpeikon spanaki4spaggeti mpeikon spanaki5spaggeti mpeikon spanaki6spaggeti mpeikon spanaki7spaggeti mpeikon spanaki8spaggeti mpeikon spanaki9spaggeti mpeikon spanaki10spaggeti mpeikon spanaki11

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα  βάζουμε άφθονο νερό κι αλάτι και βράζουμε τα ζυμαρικά. Παράλληλα τοποθετούμε ένα ρηχο , μεγάλο σκεύος στη φωτιά και όταν κάψει αραδιάζουμε σε όλη την επιφάνεια το μπέικον  μέχρι να ροδίσει από τη μια πλευρά. Τότε το γυρίζουμε με προσοχή κι από την άλλη πλευρά ώστε να ροδίσει κι από αυτή. Βγάζουμε τα ξεροψημένα μπέικον στην άκρη και ρίχνουμε στο ίδιο σκεύος το λάδι. Όταν κάψει ρίχνουμε μέσα την ψιλοκομμένη πιπεριά κι όταν μαραθεί συνεχίζουμε με τα ντοματίνια και το ψιλοκομμένο σκόρδο. Συνεχίζουμε με το σπανάκι και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί κι αυτό οπότε στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τότε το καβουρδισμένο μπέικον (το ψιλοκόβουμε για ευκολία στο σερβίρισμα)  και ανακατέουμε όλα τα υλικά μαζί στην κατσαρόλα.

Στο μεταξύ έχουν βράσει τα μακαρόνια σύμφωνα με την ένδειξη που επιδεικνύει η συσκευασία οπότε με μια λαβίδα παίρνουμε τα ζυμαρικά και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τα υλκά που έχουμε σωτάρει. Αν δούμε ότι  είναι στεγνά , προσθέτουμε λίγο επιπλέον υγρό από τα ζυμαρικά που βράσαμε. Τέλος προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο βασιλικό και την τριμμένη παρμεζάνα , πασπαλίζουμε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...