tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Ο χαρακτηρισμός του φαγητού αυτού θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελεί ένα παράδειγμα από αυτά που χρησιμοποιούμε στη γραμματική για να εξηγήσουμε τα παραθετικά των επιθέτων : Νόστιμο , νοστιμότερο , νοστιμότατο! Θετικός , συγκρικτικός και υπερθετικός βαθμός του επιθέτου! Γιατί το κοκκινιστό κοτόπουλο με τις χιλοπίτες είναι ένα νόστιμο φαγητό , αν το κατόπουλο είναι ελευθέρας βοσκής είναι νοστιμότερο κι αν μάλιστα ψηθεί σε πήλινη γάστρα είναι νοστιμότατο! Η θεωρία και η πράξη στην ημερήσια διάταξη για ένα φαγητό παραδοσιακό , κλασικό κι αγαπημένο. Αν μάλιστα το σερβίρουμε πασπαλισμένο με μπόλικη , σκληρή μυζήθρα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι , το αποτέλεσμα αγγίζει την τελειότητα!

kotopoylo xilopites1

Υλικά:

Έχει συμβεί κι αυτό: Να φτιάχνουμε κεφτέδες και να περισσεύουν μερικοί. Προκειμένου να τους τσιμπολογάμε έτσι άσκοπα και άτακτα καλύτερα είναι να τους χρησιμοποιήσουμε σα βασικό υλικό για να φτιάξουμε ένα υπέροχο πιάτο. Ένα πιάτο με ζυμαρικά και υπέροχη σάλτσα κρεμώδη και αρωματική , πλαισιωμένη με μανιτάρια και αρωματισμένη με φρέσκο βασιλικό και θυμάρι. Το πιάτο αυτό είναι απολαυστικό και το αγαπάνε όλοι…οπότε δε χρειάζεται να περιμένουμε να περισσέψουν κεφτέδες για να το δοκιμάσουμε. Ας πάρουμε λίγο κιμά κι ας ξεκινήσουμε από την αρχή!

keftedes me bides ala krem1

Υλικά για τους κεφτέδες:

Ποιός είπε πως η ομελέτα είναι ένα πρόχειρο πιάτο της στιγμής που καταφεύγουμε σ’ αυτό μόνο όταν βιαζόμαστε ή όταν βαριόμαστε να μαγειρέψουμε; Εγώ αντίθετα θεωρώ την ομελέτα ένα ευρηματικό πιάτο που μπορεί να είναι ένα γεύμα πολύ ελαφρύ , πολύ πρωτεϊνούχο με εξαιρετικές δυνατότητες στη γεύση και την απόλαυση αλλά κι ένα πλήρες και χορταστικό γεύμα . Η ποικιλία υλικών (αλλαντικά ή λαχανικά)  αλλά και τυριών που μπορούμε να συμπεριλάβουμε μέσα σ’ αυτή την κάνουν τόσο πολυμορφική που οι προτάσεις μοιάζουν ανεξάντλητες.
Η ομελέτα τελικά αποτελεί μια κατηγορία από μόνη της…Σήμερα θα κάνουμε μια ομελέτα ελαφριά που μυρίζει μεσόγειο και ελληνική γη…

omeleta mesogeiakh1

Υλικά :

Μα είναι δυνατόν να βαρεθεί κανείς το γαύρο; Δεν υπάρχει πιο αγαπητό ψάρι απ’ αυτό κατά τη γνώμη μου…Στην οικογένειά μας τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα τον τιμάμε και τον απολαμβάνουμε πότε “αλευρωμένο" , πότε λαδορίγανη , πότε με φρέσκια ντομάτα , πότε μαρινάτο. Η σημερινή μου πρόταση ξεπέρασε κάθε προσδοκία μιας και ο αγαπητός μας γαύρος έγινε τόσο νόστιμος που "γλείφαμε τα δάχτυλά μας”. Εξάλλου το ψαράκι αυτό μυρίζει Ελλάδα και καλοκαίρι και όσο το βρίσκουμε στον πάγκο του ψαρά θα το φτιάχνουμε και θα το ξαναφτιάχνουμε….

gayros kappari1

Υλικά:

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...

σαλατες