Ομελέτα "μεσογειακή"
- Hits: 3064
Ποιός είπε πως η ομελέτα είναι ένα πρόχειρο πιάτο της στιγμής που καταφεύγουμε σ’ αυτό μόνο όταν βιαζόμαστε ή όταν βαριόμαστε να μαγειρέψουμε; Εγώ αντίθετα θεωρώ την ομελέτα ένα ευρηματικό πιάτο που μπορεί να είναι ένα γεύμα πολύ ελαφρύ , πολύ πρωτεϊνούχο με εξαιρετικές δυνατότητες στη γεύση και την απόλαυση αλλά κι ένα πλήρες και χορταστικό γεύμα . Η ποικιλία υλικών (αλλαντικά ή λαχανικά) αλλά και τυριών που μπορούμε να συμπεριλάβουμε μέσα σ’ αυτή την κάνουν τόσο πολυμορφική που οι προτάσεις μοιάζουν ανεξάντλητες.
Η ομελέτα τελικά αποτελεί μια κατηγορία από μόνη της…Σήμερα θα κάνουμε μια ομελέτα ελαφριά που μυρίζει μεσόγειο και ελληνική γη…
Υλικά :
5 αυγά
6 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι κομμλενο σε φέτες
10 ντοματίνια κομμένα στα δύο
1 πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
50 γρ. τυρί φέτα
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Ζεματίζουμε το κρεμμύδι για δυο-τρία λεπτά σε νερό που βράζει και σουρώνουμε αμέσως.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το λάδι κι όταν ζεσταθεί προσθέτουμε το κρεμμύδι , την πιπεριά και τα ντοματίνια. Τα γυροφέρνουμε στη φωτιά μέχρι να μαραθούν και να ροδίσουν ελαφρά.
Παράλληλα χτυπάμε τα αυγά με το αλάτι σε ένα μπωλ με ένα πιρούνι και αφού βεβαιωθούμε πως δεν υπέρχουν περιττά υγρά στο τηγάνι αδειάζουμε μέσα το μίγμα. Περιμένουμε ένα-δυο λεπτά και όταν παρατηρήσουμε ότι έχει σταθεροποιηθεί η ομελέτα στην κάτω μεριά προσθέτουμε τη φέτα χοντροτριμμένη και μπόλικο πιπέρι.
Στη συνέχεια χρησιμοιπώντας ένα καπάκι κατσαρόλας ή μια μεγάλη σπάτουλα αναποδογυρίζουμε την ομελέτα και την μαγειρεύουμε για άλλα δυο λεπτά. Αδειάζουμε στο πιάτο και σερβίρουμε αμέσως!
Συνοδεύουμε με πατάτες ψητές σαν τηγανιτές (συνταγή θα βρείτε αν κάνετε κιλκ εδώ) και λίγο φρέσκο ψωμί.
Καλή όρεξη!