tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Ομελέτα με τριμμένα κολοκυθάκια και πατάτες

Κοντέυει να χειμωνιάσει κι εγώ ακόμα με τα κολοκυθάκια ασχολούμαι…Είναι που τους έχω αδυναμία…Μου αρέσουν που είναι έτσι ζουμερά κι ανάλφρα στη γεύση , τρυφερά και βουτυρένια στην υφή. Μου αρέσει να φτιάχνω σαλάτα με κολοκυθάκια στον ατμό , μου αρέσει να προσθέτω δυο-τρία ολόκληρα , μικρά μέσα στο ταψί με το ψητό και τις πατάτες , μου αρέσει να τα προσθέτω στις πίτες , στην ποικιλία ψητών λαχανικών , στα λαδερά…Μου αρέσει τέλος να τα προσθέτω στην ομελέτα μαζί με πατατούλες , τριμμένα στον τρίφτη , ροδισμένα με ελαιόλαδο , ξεροψημένα και τραγανά…Το τυράκι και το σκορδάκι θα απογειώσουν το σύνολο και θα το μετατρέψουν σε μια ξεχωριστή νοστιμιά…

omeleta kolokyui1
Υλικά :


8 κ.σ. λάδι
2 μικρά κολοκυθάκια
2 μικρές πατάτες
5 αυγά
1 κοφτό κουταλάκι μπείκιν πάουντερ
80-100 γρ. τυρί
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη στον ψιλό τρίφτη
Αλάτι και μπόλικο πιπέρι

omeleta kolokyui2omeleta kolokyui3omeleta kolokyui4omeleta kolokyui5omeleta kolokyui6omeleta kolokyui7omeleta kolokyui8omeleta kolokyui9omeleta kolokyui10omeleta kolokyui11
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια και τις πατάτες και τα πλένουμε καλά! Τα στεγνώνουμε και τα τρίβουμε με τον τρίφτη του κρεμμυδιού. Βάζουμε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά και ζεσταίνουμε το λάδι. Όταν ζεσταθεί αρκετά ρίχνουμε μέσα τα τριμμένα λαχανικά (πατάτες, κολοκυθάκια) και αφήνουμε χωρίς να τα πειράξουμε μέχρι να ροδίσουν από τη μια πλευρά για τα καλά. Τότε με μια σπάτουλα προσπαθούμε να τα γυρίσουμε ώστε να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά. Θέλουμε να ξεροψηθούν αρκετά χωρίς όμως να αφυδατωθούν τελείως και ξεραθούν . Όταν έχει σχηματιστεί ένα ενιαίο σώμα , χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα ή με ένα πιρούνι , αλατοπιπερώνουμε καλά , προσθέτουμε το μπέικιν και το σκόρδο και αδειάζουμε το μίγμα μέσα στο τηγάνι , κάνοντας κυκλικές κινήσεις ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα το αυγό. Περιμένουμε να σταθεροποιηθεί κάπως  από τη μια μεριά και τότε σκορπίζουμε τη φέτα χοντροτριμμένη σε όλη την επιφάνεια . Μετά από δυο λεπτά περίπου , με τη βοήθεια μιας μεγάλης σπάτουλας ή με ένα καπάκι από κατσαρόλα αναποδογυρίζουμε την ομελέτα και την αφήνουμε να ψηθεί για λίγα λεπτά κι από αυτή την πλευρά. Αποσύρουμε από τη φωτιά , προσθέτουμε λίγο ακόμα φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως!
Καλή όρεξη.

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...