- Details
- Hits: 3875
Αυτό το φαγητό προέκυψε από έναν αυτοσχεδιασμό αφού είχα στο ψυγείο και στο ντουλάπι μου τα σχετικά υλικά και ήθελα να τα “παντρέψω”…Είχε βέβαια πέσει στην αντίληψή μου μια παρόμοια πρόταση που μου κέντρισε το ενδιαφέρον αφού έτσι κι αλλιώς τα υλικά αυτά τα αγαπώ πολύ. Ομολογώ πως φοβήθηκα για τις κριτικές της οικογένειας και γι’ αυτό προχώησα την εκτέλεση ένα βήμα πιο πέρα: Έκανα το φαγητό μου “ογκρατέν” με λίγη παρμεζάνα στο φούρνο (αυτό είναι σίγουρο χαρτί)…Το αποτέλεσμα; Πιο καλό απ’ ό,τι περίμενα…Και δεν το λέω εγώ , το αποδεικνύει το άδειο πυρέξ….
Σας το προτείνω ανεπιφύλακτα!
Υλικά :
- Details
- Hits: 4663
Το λατρεύω αυτό το πιάτο! Δεν έχω πολλά να πω , ούτε να κάνω ιδιαίτερες συστάσεις , ούτε να αναλύσω τη διατροφική του αξία περί πρωτεϊνών και αμινοξέων καθώς η εικόνα μιλάει από μόνη της. Εξάλλου τα μανιτάρια είναι “έρωτας” και μάλιστα πολύ δυνατός. Αυτό το πιάτο έχει το πλεονέκτημα ότι εμπλουτίζεται με εξίσου αγαπημένα υλικά : Τα καραμελωμένα κρεμμύδια με την καστανή ζάχαρη , τη σάλτσα σόγιας που δίνει τη δική της σφραγίδα και τα ιδιαίτερα μπαχαρικά που του προσθέτουμε και το απογειώνουν..Κατά τ’ άλλα , βάζουμε στο πιάτο μια ποσότητα σπυρωτού ρυζιού και το γαρνίρουμε με τα θεϊκά μανιτάρια…Τόσο απλά…τόσο υπέροχα!
Υλικά :
- Details
- Hits: 2525
Δεν είμαι πολύ φίλος με το κρέας , γι’ αυτό όταν έρθει η ώρα να το απολαύσω πρέπει οπωσδήποτε να συνοδεύεται με λαχανικά ή μια δελεαστική σαλάτα…Από την άλλη , τα καραμελωμένα λαχανικά είναι η αδυναμία μου . Λοιπόν κι εγώ τα “πάντρεψα” με τα ζουμερά και φίνα φιλετάκια χοιρινού , τα έσβησα με κόκκινο , ημίγλυκο κρασί και αφού τα συνόδεψα με λίγο ρύζι , έγιναν ένα πιάτο πεντανόστιμο και πληθωρικό που το εξαφάνισαν όλοι…ακόμα κι εγώ…Στο τέλος κατέληξα κι εγώ να πω…”ωραίο το κρεατάκι”….κι αν είναι έτσι ας γίνω και δεινός κρεατοφάγος βρε αδερφέ….
Δείτε τα:
Υλικά :
- Details
- Hits: 2708
Κεφτεδάκια αρνίσια με χόρτα και μυρωδιές ήταν η αρχική πρόταση αλλά με μένα τα πράγματα συνέβησαν ως εξής: Τις προάλλες που ο καιρός ήταν θαυμάσιος βρέθηκα σε ένα χωράφι και μάζεψα ολόδροσα , τρυφερά ραδίκια , χειροβότανα και ζωχούς…Όταν τα έβρασα ήταν τόσο ζωντανά , τόσο νόστιμα , τόσο υπέροχα που με προκάλεσαν να τα αξιοποιήσω κάπως αλλιώς…δεδομένου ότι τα άγρια χόρτα τα απολαμβάνουμε πολύ συχνά με χοιρινό αυγολέμονο σκέφτηκα να φτιάξω κεφτεδάκια με χοιρινό (και μοσχαρίσιο) κιμά και να προσεγγίσω έτσι την αρχική πρόταση…Το αποτέλεσμα; Εκπληκτικό!
Δείτε το :
Υλικά :