- Details
- Hits: 13282
Πρόκειται για μια απλή , γρήγορη , παραδοσιακή μέθοδο μαγειρέματος της χοιρινής μπριζόλας που τη θυμάμαι από παιδί. Πολύ συχνά τις μαγείρευε με αυτό τον τρόπο η μητέρα όταν ήθελε να ετοιμάσει ένα γρήγορο μεζεδάκι για κρασί με φίλους . Μα ήταν πεντανόστιμες , πολύ μαλακές και η συνοδεία της τηγανιτής πατάτας με το λεμονάτο ζουμάκι και τη ρίγανη έκανε το αποτέλεσμα απογειωτικό…Πολύ συχνά ευχόμουν από μέσα μου να μην έχουν πολλή όρεξη οι καλεσμένοι…για να τις γευτεί η…αφεντιά μου…Μα η πιατέλα στο τέλος της βραδιάς ήταν πάντα εκνευριστικά αδειανή….
Υλικά :
- Details
- Hits: 6042
Οι ιταλικές επιρροές στην κουζίνα μας είναι δεδομένες και όχι άδικα κατά τη γνώμη μου . Οι γείτονές μας Ιταλοί φημίζονται για τις γεύσεις τους και την υψηλή αισθητική τους σε όλους τους τομείς της ζωής τους… Λένε πως τα αγαπημένα χρώματα της μαγειρικής τους είναι το λευκό (μοτσαρέλα) , το κόκκινο (ντομάτα) και το πράσινο (βασιλικός) όπως η σημαία τους…τίποτα δεν είναι τυχαίο. Η αλήθεια είναι ότι όπου χρησιμοποιηθούν αυτά τα υλικά στα οποία θα προσθέσω το ελαιόλαδο και το σκόρδο δεν υπάρχει περίπτωση να αποτύχει το πιάτο . Σήμερα μαγειρεύουμε ένα φιλεταρισμένο κοτόπουλο , το μαρινάρουμε , το αρωματίζουμε , το συνοδεύουμε με ρύζι και μπόλικη παρμεζάνα και το απογειώνουμε.
Υλικά :
- Details
- Hits: 2375
Δεν είναι πρόθεσή μου να είμαι κοινότυπη ούτε να επαναλαμβάνομαι . Αναφερόμαστε συχνά στη μεσογειακή διατροφή και προτείνουμε μεσογειακή μακαρονάδα , πίτσα μεσογειακή , σαλάτα μεσογειακή και τελειωμό δεν έχουμε…Αυτό το φαγητό όμως δεν μπορώ να το παραλείψω από τη λίστα με τα κύρια γεύματα γιατί είναι πραγματικά υπέροχο κι αγαπημένο , εύκολο στην παρασκευή του , απλό και υγιεινό και κυριολεκτικά πεντανόστιμο…Το ψωμί που πιθανόν το συνοδεύει μπορεί να κάνει μεγάλη…”ζημιά” αφού μέσα στο φαγάκι αυτό έχουμε προσθέσει μπόλικο ελαιόλαδο και κομμάτια από τυρί φέτα πασπαλισμένα με ρίγανη που λιώνουν τόσο προκλητικά ωστε να το κάνουν ακαταμάχητο…
- Details
- Hits: 2878
Όταν κατακλύζεται το ψυγείο και το πανέρι της κουζίνας με ολόγλυκες μελιτζάνες από τον κήπο του “συμπέθερου” δε μπορείς να μείνεις με τα χέρια σταυρωμένα . Πρέπει να εξαντλήσεις όλους τους τρόπους και όλες τις μεθόδους ώστε να απολαύσεις το αγαπημένο αυτό λαχανικό όσο γίνεται περισσότερο . Εκτός από τα γεμιστά , το σαβόρ , το ιμάμ μπαϊλντί , τη μελιτζανοσαλάτα , τις ψητές μελιτζάνες με τυροκαυτερή , το μοσχάρι με τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια…σκαρφίστηκα έναν μοναδικό τρόπο να τις απολαύσουμε με σκορδάτα ζυμαρικά , ελαιόλαδο και βασιλικό. Η εκτέλση απλή αλλά το αποτέλεσμα ανεπανάληπτο…πιστέψτε με…