tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Πολλές φορές έχω την αίσθηση ότι ζούμε στον πιο ευλογημένο τόπο , όπου η γη μας , τα χωράφια μας χαρίζουν απλόχερα ένα σωρό αγαθά : Κηπευτικά , λαχανικά , φρούτα , χορταρικά , περιβολίσια , όσπρια και βέβαια τον ανυπέβλητο , ευλογημένο καρπό της ελιάς και το παράγωγό της , το ελαιόλαδο…Όλες οι έρευνες , όλες οι μελέτες αλλά και η απλή γνώση  χωρίς επιστημονικές ερμηνείες και αποδείξεις δηλώνουν ότι η μεσογειακή διατροφή είναι η πιο πλήρης και χαρίζει υγεία , μακροζωΐα και ευεξία. Το πιάτο που φτιάχνουμε σήμερα κλείνει μέσα όλα τα παραπάνω και μας φτιάχνει τη διάθεση μόνο και μόνο από τη χρωματική του σύνθεση…όσο για τη γεύση ; δυνατή και εκρηκτική…σαν τη Μεσόγειο…

mesogeiakh makaronada1
Υλικά :

Λατρεύω αυτό το φαγητό!…Εκτός του ότι ο γαύρος είναι ένα λατρεμένο,καλοκαιρινό ψαράκι έτσι κι αλλιώς , το απογειώνουμε με τον τρόπο που το μαγειρεύουμε και το κάνουμε ακαταμάχητο : Θα ψηθεί αλλά δε θα ξεροψηθεί , ούτε θα στεγνώσει γιατί θα είναι σκεπασμένο με φρέσκες , ζουμερές ροδέλες ντομάτας οι οποίες τελικά θα γίνουν το υπέροχο συμπλήρωμα του πιάτου , θα αρωματιστεί με δροσερό , φρέσκο μαϊντανό , κρεμμύδι και σκορδάκι και θα “λουστεί” στο ελαιόλαδο , θα συνοδευτεί με καψαλισμένο ψωμί ή κριθαροκουλούρα και λίγο λευκό , παγωμένο κρασί . Αυτά είναι τα συστατικά της επιτυχίας και αν ακόμα δε σας ήρθε στο νου η φράση “ελληνικό καλοκαίρι” σα συνώνυμο αυτού του πιάτου σημαίνει πως πρέπει να κοιτάξω να διορθώσω τον τρόπο γραφής μου…

gayros ntomata1
Υλικά :

Ο Ιμάμης λυποθύμησε…Σύμφωνα με μια βιαστική και απλοϊκή ερμηνεία ο μουσουλμάνος ιερέας λυποθύμησε από τη νοστιμιά του πιάτου όταν το δοκίμασε για πρώτη φορά . Μια άλλη όμως προσέγγιση μας φανερώνει ότι ο καημένος ο Ιμάμης λυποθύμησε όταν αντιλήφθηκε ότι τρώγοντας αυτό το φαγητό 4-5 φορές άδειασε το “λυμπί” με το λάδι. Αυτό μας προϊδεάζει για το πόσο λάδι χρειάζεται το φαγητό κι εκεί άλλωστε είναι η νοστιμιά…Μεταξύ μας : ένας ακόμα λόγος που κάνει εμένα να λυποθυμώ είναι τα μπόλικα , καραμελωμένα κρεμμύδια που γεμίζουν τις μελιτζάνες και κάνουν το ιμάμ μπαϊλντί , ένα ολόγλυκο , εξόχως καλοκαιρινό , πεντανόστιμο και υπέροχο φαγητό .
Δείτε το :

imam1
Υλικά :

Το πιάτο αυτό δεν έχει τίποτα το ιδιαίτερο ως προς την τεχνική αλλά έχει τεράστια αξία γιατί περιέχει υλικά-βόμβα : το ένα είναι το προσούτο που δίνει το αξεπέραστο και φίνο άρωμά του, ας είναι σε μικρή ποσότητα και το άλλο είναι ένας βασιλιάς (και λίγα λέω)…πρόκειται για τον αποξηραμένο βωλίτη που δεν είναι τυχαίο ότι η λαϊκή του ονομασία είναι “βασιλομανίταρο” και αναζητώντας το στο διαδίκτυο με μια πρόχειρη αναζήτηση χαρακτηρίζεται σαν ένα υλικό μεγάλης γαστρονομικής αξίας..Είχα την τιμή  συμμετέχοντας σε έναν διαγωνισμό της εξαιρετική διαδικτυακής ομάδας ΜΑΝΙΤΑΡΟΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ  να λάβω σαν δώρο ένα “ουκ ευκαταφρόνητο” πακέτο με αποξηραμένους βωλίτες που αξιοποίησα δεόντως…

taliateles prosoyto1
Υλικά :

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...

σαλατες