- Details
- Hits: 3317
Δεν ξέρω πόσες φορές το χρόνο μπορεί να απολαμβάνει η κάθε ελληνική οικογένεια αυτόν τον ψαρομεζέ…εγώ θα αραπριθμήσω τουλάχιστον τρεις από αυτές! Μια φορά στρώνουμε το γιορτινό μας τραπέζι με μπακαλιάρο τηγανιτό στις 25 Μαρτίου , μία ακόμα φορά την Κυριακή των Βαΐων και άλλη μία φορά στις 6 Αυγούστου , στη γιορτή του Σωτήρος …Εννοείται πως τον ακολουθεί η λατρεμένη και παινεμένη σκοραλιά!…Πολλοί αλευρώνουν το ψάρι και απλά το τηγανίζουν , άλλοι πάλι ετοιμάζουν κροκέτες βακαλάου , άλλοι ετοιμάζουν ένα κουρκούτι με νωπή μαγιά ή με μπύρα…εγώ πάλι ετοιμάζω κουρκούτι με αλεύρι και σόδα , τηγανίζω και ετοιμάζω νοστιμότατες και παράλληλα τραγανές μερίδες από αφράτο βακαλάο…
Υλικά :
- Details
- Hits: 3358
Ο καιρός δε λέει να ζεστάνει ακόμα και μια ψαρόσουπα πολύ νόστιμη και λεμονάτη είναι ό,τι πρέπει…Αυτή η ψαρόσουπα όμως έχει μια επιπλέον “πινελιά” που την κάνει ακόμα πιο νόστιμη και λαχταριστή , ακόμα πιο αγαπητή και υπέροχη , λίγες γαρίδες που θα βράσουν μέχρι τελικής πτώσης ώστε να δώσουν όλη τους τη νοστιμιά . Το φαγητό αυτό είναι λιτό , απλό και κατά τη γνώμη μου είναι πολύ “ελληνικό” γιατί μυρίζει θάλασσα , μας παραπέμπει και μας ταξιδεύει στα νησιά και τα ψαροχώρια μας και βέβαια περιέχει ένα άλλο ελληνικό , ανυπέρβλητο αγαθό , το ελαιόλαδο….Γι’ αυτό την αγαπάμε την ψαρόσουπα , γι’ αυτό την προτιμάμε και την τιμάμε γιατί είναι ένα από τα παραδοσιακά , μαμαδίστικα φαγητά με τα οποία μεγαλώσαμε και μεγαλώνουμε κι εμείς τα παιδιά μας…
Υλικά :
- Details
- Hits: 6230
Το χαρακτηρισμό “μακαρονάς” όλοι τον ξέρουμε και νομίζω ότι χαρακτηρίζει τους περισσότερους από εμάς…Πολλοί άνθρωποι λατρεύουν τα ζυμαρικά και όχι άδικα γιατί αυτό το είδος προσφέρει αμέτρητες δυνατότητες παρασκευής και συνδυασμούς υλικών και γεύσεων απίστευτους! Είναι ιδανικό γεύμα για μικρούς και μεγάλους… Μια μακαρονάδα μπορεί να αποτελεί το φαγητό ενός μικρού παιδιού , ενός αθλητή ή κάποιου που κάνει ειδική διατροφή και δίαιτα αλλά μπορεί να αποτελέσει και αφορμή για “λουκούλεια” γεύματα με βαριές , απολαυστικές , αρωματικές σάλτσες , κρέας ή συνδυασμό πολλών υλικών (αλλαντικά , λαχανικά , τυριά) και βέβαια , θαλασσινά! Θα κλείσω με αυτό , θα χαρακτηρίσω τον εαυτό που “γαριδομακαρονά” και θα προχωρήσω στην κατασκευή αυτού του λατρεμένου πιάτου!
Υλικά :
- Details
- Hits: 1603
Το πόσο μου αρέσουν τα πιάτα με ζυμαρικά του “δεκάλεπτου” δε λέγεται…Μου αρέσει αυτό το πάντρεμα υλικών που σου δίνουν τη δυνατότητα να κάνεις , άλλοτε ένα αρμονικό κι άλλοτε ένα αντιφατικό και πιο πρωτότυπο πιάτο! Μια ματιά στο ψυγείο και στο ντουλάπι για να δούμε τι υλικά διαθέτουμε και μπορούμε να σκαρώσουμε τα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα μέσα σε λίγα λεπτά . Από την άλλη είναι τόσα πολλά τα είδη πάστας που κυκλοφορούν στο εμπόριο που αποτελούν πρόκληση . Είναι που τα αγαπάμε όλοι μας τα ζυμαρικά , είναι που ετοιμάζονται τόσο γρήγορα , είναι που γίνονται τόσο νόστιμα…Ο σημερινός συνδυασμός , είναι από τους αγαπημένους μου.
Δείτε τον: