Φρέσκα , γεμιστά ζυμαρικά a la creme!
- Hits: 2397
Aπ' ό,τι έχω ακούσει από φίλες που ασχολούνται με τη μαγειρική τέχνη , το να φτιάχνεις γεμιστά ζυμαρικά είναι συναρπαστικό. Εγώ δεν μπορώ να πω ότι το κατέχω το θέμα αλλά πολύ σύντομα θα το επιχειρήσω γιατί αυτός ο καμβάς πάνω στον οποίο μπορείς να κεντήσεις ό,τι βάλει ο νους είναι πραγματικά υπέροχος! Ωστόσο στο εμπόριο κυκλοφορούν κάποια ενδιαφέροντα γεμιστά ζυμαρικά , φρέσκα , του ψυγείου και αρκετές φορές τα τιμώ δεόντως… τις προάλλες βρήκα σε μεγάλο εμπορικό ζυμαρικά γεμιστά με ρικότα (παραδοσιακό , ιταλικό , μαλακό τυρί) και πορτσίνι (ποικιλία μανιταριών) και τα έκανα a la creme…Eιλικρινά ήταν υπέροχα…
250 γρ. φρέσκα , γεμιστά ζυμαρικά (της προτίμησής σας)
200 γρ. φρέσκα , λευκά μανιτάρια κομμένα σε φέτες
200 γρ. κρέμα γάλακτος (με χαμηλά λιπαρά)
1 σκελίδα σκόρδο λιωμ.ενη στην πρέσα
1 χούφτα , περίπου 60 γρ. τριμμένο ρεγκάτο (με χαμηλά λιπαρά)
2-3 κ.σ. λάδι
Αλάτι και πιπέρι
{webgallery}
{/webgallery}
Εκτέλεση :
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για όσο χρόνο υποδεικνύει η συσκευασία . Τα σουρώνουμε , αλλά φυλάμε 60-100 ml. απ' αυτό το πραγματικά νόστιμο ζουμάκι στο οποίο έβρασαν. Παράλληλα , σε αντικολλητικό σκέυος σωτάρουμε ελαφρά , σε μέτρια φωτιά , τα μανιτάρια με το λάδι και το σκόρδο , αλατίζουμε επίσης ελαφρά . Όταν είναι έτοιμα κι έχουν ροδίσει προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και περιμένουμε να πάρει δυο-τρεις βράσεις . Τότε προσθέτουμε και τα υγρά των ζυμαρικών και στη συνέχεια το τυρί και ανακατεύουμε για λίγο . Κλείνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε μέσα στην κρέμα και τα σουρωμένα ζυμαρικά . "Γυροφέρνουμε" το σκεύος για να ενωθούν καλά όλα τα υλικά και σερβίρουμε αμέσως προσθέτοντας λίγο ακόμα τριμμένο τυρί και φρεσκοτριμμένο πιπέρι..
Καλή σας όρεξη!