tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Φρέσκα , γεμιστά ζυμαρικά a la creme!

Aπ' ό,τι έχω ακούσει από φίλες που ασχολούνται με τη μαγειρική τέχνη , το να φτιάχνεις γεμιστά ζυμαρικά είναι συναρπαστικό. Εγώ δεν μπορώ να πω ότι το κατέχω το θέμα αλλά πολύ σύντομα θα το επιχειρήσω γιατί αυτός ο καμβάς πάνω στον οποίο μπορείς να κεντήσεις ό,τι βάλει ο νους είναι πραγματικά υπέροχος! Ωστόσο στο εμπόριο κυκλοφορούν κάποια ενδιαφέροντα γεμιστά ζυμαρικά , φρέσκα , του ψυγείου και αρκετές φορές τα τιμώ δεόντως… τις προάλλες βρήκα σε μεγάλο εμπορικό ζυμαρικά γεμιστά με ρικότα (παραδοσιακό , ιταλικό , μαλακό τυρί) και πορτσίνι (ποικιλία μανιταριών) και τα έκανα a la creme…Eιλικρινά ήταν υπέροχα…

tortelinia ala krem1
Υλικά :


250 γρ. φρέσκα , γεμιστά ζυμαρικά (της προτίμησής σας)
200 γρ. φρέσκα , λευκά μανιτάρια κομμένα σε φέτες
200 γρ. κρέμα γάλακτος (με χαμηλά λιπαρά)
1 σκελίδα σκόρδο λιωμ.ενη στην πρέσα
1 χούφτα , περίπου 60 γρ. τριμμένο ρεγκάτο (με χαμηλά λιπαρά)
2-3 κ.σ. λάδι
Αλάτι και πιπέρι

{webgallery}

tortelinia ala krem2tortelinia ala krem3tortelinia ala krem4tortelinia ala krem5tortelinia ala krem6tortelinia ala krem7{/webgallery}
Εκτέλεση :
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για όσο χρόνο υποδεικνύει η συσκευασία . Τα σουρώνουμε , αλλά φυλάμε 60-100 ml. απ' αυτό το πραγματικά νόστιμο ζουμάκι στο οποίο έβρασαν. Παράλληλα , σε αντικολλητικό σκέυος σωτάρουμε ελαφρά , σε μέτρια φωτιά , τα μανιτάρια με το λάδι και το σκόρδο , αλατίζουμε επίσης ελαφρά . Όταν είναι έτοιμα κι έχουν ροδίσει προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και περιμένουμε να πάρει δυο-τρεις βράσεις . Τότε προσθέτουμε και  τα υγρά των ζυμαρικών και στη συνέχεια το τυρί και ανακατεύουμε για λίγο . Κλείνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε μέσα στην κρέμα και τα σουρωμένα ζυμαρικά . "Γυροφέρνουμε" το σκεύος για να ενωθούν καλά όλα τα υλικά και σερβίρουμε αμέσως προσθέτοντας λίγο ακόμα τριμμένο τυρί και φρεσκοτριμμένο πιπέρι..
Καλή σας όρεξη!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...