tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Πέρκα φιλέτο στην κατσαρόλα με κορινθιακή σταφίδα (σαν πλακί)

Το ψάρι για κάποιους είναι μεγάλη αγάπη , για άλλους είναι απλά ένα ωφέλιμο αγαθό  που επιβάλλεται να καταναλώνεται , για κάποιους είναι συνώνυμο της υγιεινής διατροφής ή ό,τι άλλο μπορεί να σημαίνει για τον καθένα…το συγκεκριμένο πιάτο όμως , αναμφισβήτητα είναι ΕΝΑ απολαυστικό πιάτο , το οποίο δύσκολα θα περιφρονήσει κανείς , όσο απαιτητικός κι αν είναι! Τις σταφίδες στη συνταγή αυτή τις έβαζε η γιαγιά μου και είναι πραγματικά …απογειωτικές…

Δείτε το :

perka plaki1

Υλικά :


2 μεγάλα φιλέτα πέρκας (μπορεί να χρησιμοποιηθεί κι άλλο φιλεταρισμένο ψάρι , π.χ. βακαλάος)
3-4 μεγάλα , ξερά κρεμμύδια (κομμένα σε χοντρές φέτες και ζεματισμένα)
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
500 γρ. ντοματάκι κονκασέ
1 φλ. τσ. λάδι
Αλάτι και πιπέρι
1 χούφτα κορινθιακές σταφίδες

{webgallery}

perka plaki2perka plaki3perka plaki4perka plaki5perka plaki6perka plaki7

{/webgallery}
Εκτέλεση :
Πλένουμε το ψάρι και το κόβουμε σε μερίδες . Το αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίζει και ετοιμάζουμε τα κρεμμύδια. Εγώ τη διαδικασία του ζεματίσματος τη θεωρώ απαραίτητη για να μη γίνει πολύ βαρύ το φαγητό.
Σε απλωτή κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και το ζεσταίνουμε , ρίχνουμε και τα κρεμμύδια και το σκορδάκι και τα μαραίνουμε για λίγο μέχρι να γυαλίσουν και να μοσχομυρίσουν. Προσθέτουμε και τη ντομάτα , αλατοπιπερώνουμε , χαμηλώνουμε τη φωτιά , σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά . Τότε αλατίζουμε το ψάρι , ξεσκεπάζουμε το φαγητό και αραδιάζουμε μέσα τα κομμάτια να μαγειρευτούν στη σάλτσα με τα κρεμμύδια . Μαγειρεύουμε για άλλα 15 - 20 λεπτά μέχρι να “γίνει” το ψάρι . Στην τελευταία βράση , προσθέτουμε και τις σταφίδες για να μαλακώσουν . Δίνουν μια υπέροχη γλύκα στο φαγητό που “δένει” απίστευτα με το κρεμμύδι…Ελέγχουμε αν τυχόν περισσεύουν υγρά στο φαγητό , οπότε δυναμώνουμε για λίγο τη φωτιά μέχρι να απορροφηθούν . Δε σερβίρουμε αμέσως γιατί το ψάρι είναι τόσο μαλακό που θα διαλυθεί , αλλά περιμένουμε για λίγο μέχρι να σταθεί και να σφίξει… Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα φρεσκοτριμμένο πιπέρι!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...