tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Κοτόπουλο καλοκαιρινό με ταλιατέλες

Αυτό το πιάτο , παρόλο που φαίνεται ένα απλό κοκκινιστό με ζυμαρικά , έχει δύο σημεία που το κάνουν να ξεχωρίζει : το πρώτο είναι τα καλοκαιρινά αρώματά του (φρέσκια ρίγανη και βασιλικός)  και το δεύτερο είναι ο τρόπος μαγειρέματός του που μας επιβαρύνει βέβαια με το πλύσιμο ενός επιπλέον σκεύους αλλά μας απαλάσσει από το σωτάρισμα των υλικών…η γεύση του , πιστέψτε με , είναι πολύ διαφορετική και άκρως ενδιαφέρουσα. Η παρμεζάνα στο τέλος το απογειώνει..
Δείτε το :

kotopoylo kalokairino1
Υλικά :


1 μέτριο κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής
1-2 ξερά κρεμμύδια τριμμένα
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
500 γρ. ντοματάκι κονκασέ
1/2 ποτηράκι κρασί
1/2 φλ.τσ. λάδι
1 κλωνάρι φρέσκια ρίγανη
10-15 φυλλαράκια βασιλικού
1 κ.γλ. μπαχάρια (περίπου 10 μπαλάκια)
Αλάτι και πιπέρι
500 γρ. ταλιατέλες
Παρμεζάνα για το σερβίρισμα

kotopoylo kalokairino2kotopoylo kalokairino3kotopoylo kalkairino4kotopoylo kalokairino5kotopoylo kalokairino6kotopoylo kalokairino7

Εκτέλεση :
Καθαρίζουμε το κοτόπουλο , το κόβουμε σε μερίδες και το πλένουμε πολύ καλά . Ετοιμάζουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά . Τοποθετούμε τότε τις μερίδες κοτόπουλου σε μια απλωτή κατσαρόλα, το αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το κρεμμύδι , το σκόρδο , τα μυρωδικά , το περιλούζουμε με το κρασί , την ντομάτα και το λάδι και το βάζουμε στη φωτιά . Όταν πάρει βράση , σκεπάζουμε την κατσαρόλα , χαμηλώνουμε τη φωτιά και το μαγειρεύουμε για μια-μιάμιση ώρα ανάλογα με το κρέας (όσο πιο “χωριάτικο” είναι τόσο πιο πολύ ώρα χρειάζεται)… Όταν είναι έτοιμο , αφαιρούμε τις μερίδες από την κατσαρόλα και τις τοποθετούμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος και το περιλούζουμε με μιά-δυο κουταλιές από το ζουμί του . Το βάζουμε τότε στο γκριλ του φούρνου για 10 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοψηθεί και να κάνει ωραία κρούστα , ενώ τη σάλτσα που μένει στην κατσαρόλα τη βράζουμε για λίγα λεπτά ξεσκέπαστη μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να μελώσει . Παράλληλα βράζουμε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες , τις σουρώνουμε και τις γυρίζουμε πίσω στην κατσαρόλα . Τις “λιπαίνουμε” με μερικές κουταλιές από τη σάλτσα μας και πασπαλίζουμε με λίγο φρέσκο  πιπεράκι . Σερβίρουμε τοποθετώντας στο πιάτο ταλιατέλες και κοτόπουλο , σαλτσούλα , τριμμένη παρμεζάνα και λίγα φύλλα φρέσκο βασιλικό!
Καλή όρεξη!

Σημ. : Στα υλικά , αν το προτιμάμε , μπορούμε να προσθέσουμε μια πιπεριά κομμένη σε κομματάκια για να δώσει κι αυτή το "καλοκαιρινό" της άρωμα!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...