tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Τα υλικά γι' αυτή τη μαγική σούπα τα έχεις σίγουρα στο ψυγείο γιατί είναι απλά , σχεδόν απλοϊκά!  Το πολύ πολύ να μην έχεις τσένταρ τυρί γιατί προτιμάς το κασέρι , ή μια γραβιέρα ή την φέτα αλλά σου προτείνω να προμηθευτείς και να προχωρήσεις στην παρασκευή αυτής της βελουτέ μπροκολόσουπας που θα σου πάρει το μυαλό. Σερβίρεται σαν πρώτο πιάτο σε ένα επίσημο γεύμα , σερβίρεται σαν συνοδευτικό με ένα θαλασσινό ή άλλο μαζεδάκι , σερβίρεται και μόνη της σαν ελαφρύ βραδινό. 

Τόσο απλά υλικά λοιπόν κι όμως χαρίζουν  τοσο ξεχωριστό αποτέλεσμα…

brokolo tsedar1

Υλικά:

"Σήμερα φάγαμε γεμιστές πιπεριές με τυριά στο φούρνο" μου είπε η φίλη μου η Κατερίνα κι ενώ αυτή συνέχισε να μιλάει εγώ αναρωτιόμουν: μα καλά , εγώ γιατί δεν έχω φτιάξει ποτέ γεμιστές πιπεριές , αφού το λατρεύω αυτό το μεζεδάκι; μα ήρθε η ώρα να φτιάξω , σκέφτηκα και μια λάμψη άστραψε στα μάτια μου λες και μου αποκάλυψε κανένα κρατικό μυστικό. Και…για πες…πώς τις φτιάχνεις; Με γέμιση όπως της τυρόπιτας μου απάντησε! Εντάξει λοιπόν , "το’χω" είπα εγώ ενώ την άλλη μέρα το πρωί ήμουν ήδη έτοιμη , με τα υλικά στον πάγκο της κουζίνας και το φούρνο στην προθέρμανση!!

piperies gemistes1

Υλικά:

Πατάτες baby “λαδορίγανη”

Σήμερα θα φτιάξουμε μικρές αλλά θαυματουργές , πατατούλες “μωρά” με σάρκα ξεροσκασμένη και ροδοψημένη , ραντισμένες με ελαιόλαδο και αρωματισμένςε με ρίγανη . Θα μου πεις τώρα “σιγά το κατόρθωμα” , μα μη βιάστείς να το πεις…Ο τρόπος που θα τις μαγειρέψουμε κάνει τη διαφορά αφού θα τις βράσουμε λίγο , θα τις πειράξουμε με το πιρούνι ώστε να τσαλακώσουμε τη λεία επιφάνειά τους , θα τις πασπαλίσουμε με τα δέοντα και θα τις ψήσουμε για λίγο…Μετά θα συνοδέψουμε μ’ αυτές το κρέας ή το ψάρι μας. Αν δεν κλέψουν την παράσταση , να μη με λένε Μπέττυ!

patates baby ladoriganh8

Υλικά:

Είπα θα κάνω μια δοκιμή , μόνο μια δοκιμή και το αποτέλεσμα ξεπέρασε την προσδοκία μου. Μια πανεύκολη πιτούλα , με γενναία δόση από ποικιλία τυριών , μια διασκεδαστική διαδικασία στρωσίματος των υλικών , ράντισμα με σόδα (αναψυκτικό) και το θαύμα έγινε: Τραγανές και τυρένιες μπουκιές από ξεροψημένο φύλλο που λιώνουν στο στόμα . Μια τυρόπιτα που εγώ θα την ονόμαζα καλύτερα “σουφλέ με τυριά”  μιας και η πίτα για μένα  είναι κάτι "επίπεδο" ενώ το σουφλέ είναι αφράτο,  γεμάτο στρώσεις υλικών με αέρα ανάμεσα που χαρίζουν ένα “συννεφένιο” αποτέλεσμα. Αξίζει λοιπόν , όχι μόνο μια δοκιμή αλλά αξίζει να καταγαρφεί στη λίστα των αγαπημένων συνταγών μας και να φτιαχτεί ξανά και ξανά…

tyrosufle soda1

Υλικά:

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...

σαλατες