- Details
- Hits: 661
Τα υλικά γι' αυτή τη μαγική σούπα τα έχεις σίγουρα στο ψυγείο γιατί είναι απλά , σχεδόν απλοϊκά! Το πολύ πολύ να μην έχεις τσένταρ τυρί γιατί προτιμάς το κασέρι , ή μια γραβιέρα ή την φέτα αλλά σου προτείνω να προμηθευτείς και να προχωρήσεις στην παρασκευή αυτής της βελουτέ μπροκολόσουπας που θα σου πάρει το μυαλό. Σερβίρεται σαν πρώτο πιάτο σε ένα επίσημο γεύμα , σερβίρεται σαν συνοδευτικό με ένα θαλασσινό ή άλλο μαζεδάκι , σερβίρεται και μόνη της σαν ελαφρύ βραδινό.
Τόσο απλά υλικά λοιπόν κι όμως χαρίζουν τοσο ξεχωριστό αποτέλεσμα…
Υλικά:
- Details
- Hits: 1036
"Σήμερα φάγαμε γεμιστές πιπεριές με τυριά στο φούρνο" μου είπε η φίλη μου η Κατερίνα κι ενώ αυτή συνέχισε να μιλάει εγώ αναρωτιόμουν: μα καλά , εγώ γιατί δεν έχω φτιάξει ποτέ γεμιστές πιπεριές , αφού το λατρεύω αυτό το μεζεδάκι; μα ήρθε η ώρα να φτιάξω , σκέφτηκα και μια λάμψη άστραψε στα μάτια μου λες και μου αποκάλυψε κανένα κρατικό μυστικό. Και…για πες…πώς τις φτιάχνεις; Με γέμιση όπως της τυρόπιτας μου απάντησε! Εντάξει λοιπόν , "το’χω" είπα εγώ ενώ την άλλη μέρα το πρωί ήμουν ήδη έτοιμη , με τα υλικά στον πάγκο της κουζίνας και το φούρνο στην προθέρμανση!!
Υλικά:
- Details
- Hits: 1546
Πατάτες baby “λαδορίγανη”
Σήμερα θα φτιάξουμε μικρές αλλά θαυματουργές , πατατούλες “μωρά” με σάρκα ξεροσκασμένη και ροδοψημένη , ραντισμένες με ελαιόλαδο και αρωματισμένςε με ρίγανη . Θα μου πεις τώρα “σιγά το κατόρθωμα” , μα μη βιάστείς να το πεις…Ο τρόπος που θα τις μαγειρέψουμε κάνει τη διαφορά αφού θα τις βράσουμε λίγο , θα τις πειράξουμε με το πιρούνι ώστε να τσαλακώσουμε τη λεία επιφάνειά τους , θα τις πασπαλίσουμε με τα δέοντα και θα τις ψήσουμε για λίγο…Μετά θα συνοδέψουμε μ’ αυτές το κρέας ή το ψάρι μας. Αν δεν κλέψουν την παράσταση , να μη με λένε Μπέττυ!
Υλικά:
- Details
- Hits: 5192
Είπα θα κάνω μια δοκιμή , μόνο μια δοκιμή και το αποτέλεσμα ξεπέρασε την προσδοκία μου. Μια πανεύκολη πιτούλα , με γενναία δόση από ποικιλία τυριών , μια διασκεδαστική διαδικασία στρωσίματος των υλικών , ράντισμα με σόδα (αναψυκτικό) και το θαύμα έγινε: Τραγανές και τυρένιες μπουκιές από ξεροψημένο φύλλο που λιώνουν στο στόμα . Μια τυρόπιτα που εγώ θα την ονόμαζα καλύτερα “σουφλέ με τυριά” μιας και η πίτα για μένα είναι κάτι "επίπεδο" ενώ το σουφλέ είναι αφράτο, γεμάτο στρώσεις υλικών με αέρα ανάμεσα που χαρίζουν ένα “συννεφένιο” αποτέλεσμα. Αξίζει λοιπόν , όχι μόνο μια δοκιμή αλλά αξίζει να καταγαρφεί στη λίστα των αγαπημένων συνταγών μας και να φτιαχτεί ξανά και ξανά…
Υλικά: