- Details
- Hits: 304
Η περίφημη, η υπέροχη, η μοναδική και διάσημη τάρτα με καταγωγή την Λωρραίνη της βορειοναταλικής Γαλλίας σήμερα στο πιάτο μας… Η αυθεντική κις λοραίν αποτελείται από μια απλή βουτυρένια βάση , μια πάτ-μπριζέ και μια γέμιση με κρέμα γάλακτος, αυγά, κρεμμύδια και μπέικον. Πειραγμένη λιγάκι, σήμερα θα της προσθέσουμε αυγό στη βάση, τυρί στην γέμιση και λίγο κορν φλάουρ στην κρέμα για να γίνει πιο βελούδινη και δεμένη…η γεύση της ασυναγώνιστη και η παρουσία της πάντα εντυπωσιακή, η κις λοραίν αποτελεί το πιο must ορεκτικό σε τραπέζια, μπουφέδες αλλά και στην καθημερινότητα, συνοδευμένη με μια σαλάτα και λίγο λευκό κρασί…
Υλικά για τη βάση:
- Details
- Hits: 176
Θα μου πεις τώρα, πολύ συνηθισμένη συνταγή και δίκιο θα έχεις. Αλλά αν σου πω ότι είναι η ευκολότερη , η νοστιμότερη και η καλύτερή μου συνταγή, θα με πιστέψεις;. Πρέπει να με πιστέψεις γιατί δεν υπερβάλλω και μάλιστα πρέπει να περάσεις άμεσα και στη δοκιμή της. Αν δεν την φτιάχνεις μια φορά την εβδομάδα, εμένα να μη με λένε Μπέττυ… Περιέχει γιαούρτι (όχι γάλα) που την κάνει αφράτη και λιωμένο βούτυρο που την κάνει μυρωδάτη…Κι αν , λέω αν…δεν φαγωθεί επιτόπου, με ένα ζεσταματάκι λίγων λεπτών στην τοστιέρα γίνεται ολόφρεσκη και ζουμερή σα να βγήκε μόλις από το φούρνο!
Υλικά:
- Details
- Hits: 367
Μεγάλος τίτλος , το παραδέχομαι, που προϊδεάζει για το γευστικό αποτέλεσμα! Μια πίτα ξυπόλυτη , με βάση την ολόγλυκη μελιτζάνα, που δε θέλει κόπο αφού είναι ξυπόλυτη, χωρίς φύλλο αλλά θέλει τον τρόπο της και την προετοιμασία της. Θέλει τα ψητά λαχανικά της , θέλει τα νόστιμα υλικά της αλλά κυρίως θέλει τα καραμελωμένα κρεμμύδια που χαρίζουν έξτρα γεύση και αξεπέραστη νοστιμιά. Η φέτα , που τη θεωρώ απαραίτητη δίνει μερικούς επιπλέον πόντους και χωρίς να μακρηγορώ άλλο , η πιτούλα αυτή παίρνει άριστα “δέκα”
Υλικά:
- Details
- Hits: 590
Γνωρίζω πως το πρόβλημα των μαμάδων αυτό τον καιρό είναι το κολατσιό των μικρών στο σχολείο. Ακόμα, γνωρίζω πως η φράση “μαμά πεινάω” συχνά μας φέρνει σε δύσκολη θέση γιατί έχουμε εξαντλήσει όλη την γκάμα των κέικς, μπισκότων, τοστ, τσουρεκιών κ.λ.π. Μετά όμως από αυτή την πανεύκολη συνταγή , με το απλούστατο ζυμαράκι και το τυράκι να δίνει τη γεύση και τη νοστιμιά οι δικαιολογίες παύουν να υπάρχουν. Ένα απλό ζύμωμα, ένα απλό άνοιγμα φύλλου με το χέρι και μια απλή γέμιση, ένα εικοσάλεπτο ψήσιμο κι αυτό είναι όλο…
Υλικά για 12 πιτάκια: