- Details
- Hits: 2255
Εδώ θα επιμείνω ξεκάθαρα: Τα τυροπιτάκια αυτά θέλουν τηγάνισμα σε άφθονο λάδι ώστε να τα απολαύσουμε σε όλο τους το μεγαλείο. Το αφράτο φυλλαράκι που περιβάλλει τη γέμιση θα κανει μια υπέροχη , τραγανή ξεροψημένη κρούστα και θα μετατρέψει την κάθε μπουκιά σε μοναδική απόλαυση.
Ωστόσο εξίσου απολαυστική είναι και η διαδικασία παρασκευής: Θα ζυμώσουμε ένα αφράτο ζυμαράκι , θα ανοίξουμε ένα ωραίο φυλλαράκι και θα σχηματίσουμε στρουμπουλά και χορταστικά τυροπιτάκια που θα τα εξαφανίσουμε χωρίς ανάσα. Η γέμιση είναι απλή και μπορεί να ποικίλει ως προς τις ποικιλίες των τυριών ανάλογα με το γούστο μας. Η αγαπημένη δική μου εκδοχή είναι αυτή με το απαλό ανθότυρο και μια μικρή δόση πικάντικης γραβιέρας…Ακόμα μπορεί να περιέχει λίγο ψιλοκομμένο δύοσμο ή σχοινόπρασο ή απλά μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι!
Υλικά:
Για το φύλλο:
- Details
- Hits: 1833
Φοκάτσια είναι ένα επίπεδο, λευκό , “λαδένιο” ψωμί με καταγωγή την Ιταλία και πολλούς λάτρεις. Μόλις τοποθετηθεί το ζυμάρι στο ταψί , σχηματίζουμε βαθουλώματα με τα δάχτυλά μας κι ακριβώς εκεί μέσα είναι που λιμνάζει το εξαιρετικό ελαιόλαδο και κάνει θαύματα στο ψήσιμο. Συνήθως η φοκάτσια πασπαλίζεται με χονδρό αλάτι , θυμάρι και φυλλαράκια αρωματικού δεντρολίβανου. Σήμερα όμως θα προχωρήσουμε ένα βήμα πιο πέρα και θα την “γεμίσουμε” κι όλας! Απλά πράγματα: Θα βάλουμε στη βάση λίγη σαλτσούλα , θα προσθέσουμε λίγες φέτες καπνιστού χοιρινού , λίγο τυράκι και θα την ψήσουμε με το γνωστό τρόπο…Μόλις βγει από το φούρνο θα την απολαύσουμε σα να γευμόμαστε το πιο ιδαίτερο έδεσμα του κόσμου. Γιατί στα απλά είναι η ομορφιά!
Υλικά:
- Details
- Hits: 3707
Είναι η ώρα του δεκατιανού κι αυτό είναι το αγαπημένο μου γεύμα της ημέρας. Ένα φρούτο , ίσως δύο κι ένα σνακ που θα μου δώσει ενέργεια και θα με “κρατήσει” μέχρι την ώρα του μεσημεριανού φαγητού που συνήθως αργεί αρκετά λόγω υποχρεώσεων…Αυτό το σνακ μπορεί να είναι μια μπάρα δημητριακών , ένα κουλούρι ή ένα αλμυρό σνακ. Λοιπόν αυτό το μικρό αλμυρό , πεντανόστιμο στικ καρότου που θα φτιάξουμε σήμερα , πολύ απλά κι εύκολα και θα το απολαύσουμε δεόντως , είναι τόσο γευστικό και τόσο ξεχωριστό. Τα υλικά του απλά και καθημερινά , λίγο λευκό κρασί , λαδάκι και αλευράκι , ενώ το τριμμένο καρότο χαρίζει αυτή την πινελιά που κάνει τη διαφορά…Αποτελούν επίσης εξαιρετικό συνοδευτικό για το τσάι!
Υλικά:
- Details
- Hits: 1698
Τυρί “σαγανάκι”
Νομίζω ότι όταν μιλάμε για σαγανάκι μιλάμε ίσως για το πιο παραδοσιακό , εκλεκτό ορεκτικό της ελληνικής κουζίνας. Πήρε το όνομά του από το μικρό σκεύος μέσα στο οποίο συνήθως τηγανίζεται και δεν είναι τίποτε άλλο από ένα πλατύ κομμάτι τυριού αλευρωμένο και καλοτηγανισμένο ώστε να θωρακιστεί μέσα σε μια χρυσαφένια κρούστα ενώ εσωτερικά να λιώνει τόσο ώστε να χαρίζει γενναιόδωρα τις γεύσεις και τα αρώματά του. Η καλή επιλογή τυριού επιβάλλεται ενώ ένα μικρό μυστικό που μου έμαθε μια φίλη της μητέρας μου πριν πολλά χρόνια κάνει τη μικρή-μεγάλη διαφορά!
Υλικά :