tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Αρωματικές , ψητές μελιτζάνες με ντομάτα και φέτα

Αρωματικές , ψητές μελιτζάνες με ντομάτα και φέτα

Να ήταν  τρόπος να μπορούσα όλο το καλοκαίρι  να τρέφομαι αποκλειστικά με τις μαγικές και ολόγλυκες μελιτζάνες…Μελιτζάνες γεμιστές , μελιτζάνες ιμάμ μπαϊλντί , ψητές στο σχαροτήγανο , με σάλτσα σαβόρ , μελιτζάνες παπουτσάκια , και σε μουσακά και…και…και…

Σήμερα θα φτιάξουμε μία από τις πιο αγαπημένες μου εκδοχές: μελιτζάνες ψημένες στη λαδόκολλα  με αρωματικό λάδι και γανιρισμένες με ντοματούλα ψιλοκομμένη και μπόλικη χοντροτριμμένη φέτα! ΜΙλάμε για ένα απλό μα έξοχο ορεκτικό με εξαιρετική γεύση και υπέροχα αρώματα…Το ψιλοκομμένο σκορδάκι εδώ , επιβάλλεται.

melitzanes shtes stayrotes1

Υλικά:

3 μελιτζάνες μετρίου μεγέθους

Για το αρωματικό λάδι:

80 ml ελαιόλαδο

Αλάτι , πιπέρι , θυμάρι , πάπρικα , σκόρδο σε σκόνη , μπούκοβο , ρίγανη κατά βούληση

Για το σερβίρισμα:

1 ντομάτα κομμένη σε κυβάκια

80-100 γρ. τυρί φέτα χοντροτριμμένη

Μια χούφτα ψιλοκομμένο μαϊντανό

4-5 κ.σ. λάδι

2 κ.σ. ξύδι βαλσαμικό

1-2 σκελίδες σκόρδο

melitzanes shtes stayrotes2melitzanes shtes stayrotes3melitzanes shtes stayrotes4melitzanes shtes stayrotes5melitzanes shtes stayrotes6melitzanes shtes stayrotes7melitzanes shtes stayrotes8melitzanes shtes stayrotes9melitzanes shtes stayrotes10melitzanes shtes stayrotes11

Εκτέλεση:

Κόβουμε το κοτσάνι από τις μελιτζάνες , τις πλένουμε και τις στεγνώνουμε. Τις κόβουμε κατά μήκος στα δύο και με τη μύτη του μαχαιριού χαράζουμε το εσωτερικό τους σταυρωτά.

Τις αραδιάζουμε σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα.

Σε ένα μπωλ ρίχνουμε το λάδι , το αλάτι και τα μυρωδικά και τα ανακατεύουμε καλά. Απλώνουμε τότε με ένα πινέλο σε όλη την επιφάνεια της κάθε μελιτζάνας το αρωμτικό αυτό λάδι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στου 180ο μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσει καλά η επιφάνειά τους.

Τις τοποθετούμε τότε σε ένα πιάτο , σκορπίζουμε στην επιφάνειά τους την ψιλοκομμένη ντομάτα , τη φέτα και το σκορδάκι ψιλοκομμένο. Αλατίζουμε ελαφρά , ραντίζουμε με το λάδι και το βαλσαμικό ξύδι , πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.

ΚΑλή όρεξη!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...