tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Λουκανικοπιτάκια

Με αυτά τα στρουμπουλά, αφράτα γεμιστά μπριοσάκια θα γίνει χαμός κι αυτό γιατί κρύβουν μέσα τους ένα χορταστικό και πικάντικο λουκανικάκι, τύπου Φρανκφούρτης που λατρεύουν τα πιτσιρίκια και προτιμάμε όλοι μας. Το ζυμάρι τους εύπλαστο και ελαστικό χαρίζει ένα απολαυστικό αποτέλεσμα ενώ στο εσωτερικό του το λουκανικάκι συνοδεύεται με λίγη σάλτσα κέτσαπ την οποία επίσης λατρεύουν μικροί και μεγάλοι, κάτι σαν κλασική μαμαδίστικη αξία. Είναι το καλύτερο δεκατιανό για τα πιτσιρίκια, το καλύτερο κολατσιό για το σχολείο αλλά και το καλύτερο σνακ για όλους μας.

loykanikopitakia1

Υλικά για τη ζύμη:

230 γρ. γάλα χλιαρό

500 γρ. αλεύρι δυνατό (για τσουρέκια)

1 φακελάκι ξηρή μαγιά

1 κ.γλ. ζάχαρη

2 αυγά

80 γρ. Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

1 κ.γλ. αλάτι

Για τη γέμιση:

Λουκάνικα τύπου Φρανκφούρτης

Σάλτσα κέτσαπ (ή μουστάρδα κατά την προτίμηση)

Για την επιφάνεια:

1 αυγό χτυπημένο

Μπόλικο σουσάμι

tsoyrekia nhstisima13loykanikopitakia3loykanikopitakia4loykanikopitakia5loykanikopitakia6loykanikopitakia7loykanikopitakia8loykanikopitakia9loykanikopitakia10loykanikopitakia11loykanikopitakia12loykanikopitakia13loykanikopitakia14loykanikopitakia15

Εκτέλεση:

Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το γάλα, τη μαγιά και τη ζάχαρη και αναδεύουμε για λίγο. Περιμένουμε 5-10 λεπτά μέχρι να σχηματιστούν φυσαλίδες και τότε ρίχνουμε στον κάδο το αλεύρι, το αλάτι και τα αυγά χτυπημένα. Ζυμώνουμε με το γάντζο για 3-4 λεπτά μέχρι να σχηματιστεί μια ενιαία ζύμη και τότε προσθέτουμε κομματάκι-κομματάκι το βούτυρο συνεχίζοντας το ζύμωμα για 3-4 λεπτά ακόμα . Όταν ενσωματωθεί εντελώς και πετύχουμε ένα λείο, εύπλαστο ζυμάρι, το τοποθετούμε σε ελαφρά λαδωμένο μπωλ, το σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Το τοποθετούμε τότε πάνω σε αλευρωμένο πάγκο, το δουλεύουμε για λίγο με το χέρι, κάνοντας διπλώματα και το χωρίζουμε σε 16 ίσα κομμάτια. Πλάθουμε το κάθε κομμάτι σε μπαλάκι και με τον πλάστη ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε φύλλο 10x15.

Ρίχνουμε λίγη σάλτσα κέτσαπ, την απλώνουμε με το κουτάλι και τοποθετούμε στο πάνω μέρος λουκανικάκι ίσο με το πλάτος του φύλλου (10 εκ.) Τυλίγουμε σε ρολάκι και το τοποθετούμε στο ταψί με την ένωση προς τα κάτω. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με όλα τα μπαλάκια. Με ένα κοφτερό μαχαίρι, χαράζουμε την επιφάνεια σε 4-5 σημεία και αλείφουμε την επιφάνεια με χτυπημένο αυγό. Πασπαλίζουμε με μπόλικο σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180ο για 45 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσουν καλά!

Καλή επιτυχία!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...