- Details
- Hits: 3946
Η γεύση αυτής της πίτας με τρελλαίνει , γιατί το ζυμάρι που την πλαισιώνει είναι πολύ νόστιμο (περιέχει γιαούρτι και μαργαρίνη) , η αγαπημένη μας φέτα την κάνει πικάντικη και τα πολυαγαπημένα μας μανιτάρια δίνουν κι αυτά την φρεσκάδα τους και κάνουν αισθητή την παρουσία τους …Είναι μάλιστα τόσο χορταστική και έχει τόσο “γεμάτη” γεύση που δε θέλεις τίποτε άλλο! Ιδανικό κολατσιό για μικρούς και μεγάλους , αυτή η πιτούλα θυμίζει μαμά και “μαμαδίστικες συνταγές” . Τα αρώματα που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πικοίλουν ανάλογα με την προτίμησή μας αλλά και την εποχή! Εγώ προτιμώ λίγο ψιλοκομμένο άνιθο αλλά και ο δυόσμος ή απλά το πιπεράκι αρκούν για ένα καταπληκτικό αποτέλεσμα!
Υλικά :
- Details
- Hits: 2861
Είναι κι αυτές οι φορές που μια απλή , πολύ απλή συνταγή μπορεί να εξελιχθεί σε μια επιτυχημένη και ιδιαίτερη δημιουργία . Ο λόγος για τα σημερινά κεκάκια: Πρόκειται για πολύ αφράτα και πεντανόστιμα , πικάντικα και χορταστικά ψωμάκια με παρμεζάνα και καπνιστή πάπρικα που ετοιμάζονται τόσο εύκολα και ευχάριστα ενώ το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό . Είναι το ιδανικό κολατσιό για τα πιτσιρίκια στο σχολείο , Σεπτέμβρης γαρ , αλλά και ένα τέλειο σνακ για όλους. Η τριπλή , σιλικονάτη φόρμα με τα ειδικά ξυλάκια , δώρο της εταιρίας Silikomart κάνει τα πράγματα ακόμα πιο όμορφα και διασκεδαστικά αφού δίνει σχήμα και ομορφιά στα κεκάκια μας.
Δείτε τα :
Υλικά :
- Details
- Hits: 10935
Δεν ξέρω τι ακριβώς έγινε φέτος το καλοκαίρι αλλά τα κηπευτικά δίνουν και παίρνουν…οι ντομάτες είναι στα "καλύτερά τους” και οι μελιτζάνες και τα κολυθάκια δεν έχουν τελειωμό…εμένα προσωπικά αυτό μου αρέσει πολύ! Ώρες να έχω να “σκαρώνω” πιάτα και μεζέδες , πίτες και άλλες νοστιμιές. Η αγαπημένη μελιτζάνα είναι η βασίλισσα και μαζί με τα ζουμερά κολοκυθάκια , το αξεπέραστο άρωμα του δυόσμου , την τριμμένη φέτα και τα αυγουλάκια συνθέτουν μια απλή και υπέροχη πίτα που εξαφανίζεται σε χρόνο ρεκόρ…Φτιάχνουμε τραγανό φύλλο , κλείνουμε μέσα τα ευλογημένα υλικά της ελληνικής γης κι απολαμβάνουμε ένα έξοχο κολατσιό!
- Details
- Hits: 8924
Θα την κάνω την αμαρτία και δε θα μου γλιτώσει…Δυο-τρεις φορές το χρόνο δεν είναι πολύ να δίνουμε το προβάδισμα στην απόλαυση ενός τηγανιτού εδέσματος και να αφήνουμε για λίγο στην άκρη την υγιεινή και ελαφριά κουζίνα…Η κουβέντα γίνεται για τους αγαπημένους μου μελιτζανοκεφτέδες που κατά την ταπεινή μου γνώμη είναι οι καλύτεροι κεφτέδες λαχανικών που υπάρχουν . Ο βασικός λόγος είναι η αξεπέραστη πρώτη ύλη που είναι η μελένια και αφράτη μελιτζάνα που δίνει τη γλύκα της στον κεφτέ και ο δεύτερος λόγος είναι το τηγάνισμα που κάνει το λαδάκι να τρυπώνει μέσα στη ζύμη και να μετατρέπει το συγκεκριμένο μεζεδάκι σε έναν λαχταριστό , πικάντικο λουκουμά… Κατά τ άλλα , τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι απλά , μυρωδάτα και αγαπημένα!