- Details
- Hits: 3157
Τι μεζεδάκι κι αυτό!…να το απολαμβάνει κανείς από την ώρα που αρχίζει το μαγείρεμά του μέχρι τη στιγμή που θα εξαφανιστεί και η τελευταία σταγόνα από τη σαλτσούλα του . Όλα τα αρώματα μαζί…το σκορδάκι , το ούζο , το κάρυ , η πάπρικα και το λεμόνι . Ας μη βιαστούμε να καταδικάσουμε τα μύδια για υψηλά επίπεδα χοληστερίνης κλπ. , γιατί σύγχρονες έρευνες έχουν αποδείξει ότι τα μύδια περιέχουν τόσα λιπαρά όσα το κοτόπουλο ενώ οι πρωτεΐνες και τα Ω3 λιπαρά που περιέχουν τα κάνουν μια εξαιρετική τροφή και καλό θα ήταν να τα εντάξουμε στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής .
Δείτε τα:
Υλικά :
- Details
- Hits: 44622
Όταν φτιάχνω αυτή την τυρόπιτα μέσα μου την ονομάζω “μπουγάτσα με τυρί” και κατά βάθος την έχω κρυφό καμάρι . Δεν την αναφέρω βέβαια επισήμως με αυτή την ονομασία σεβόμενη την έξοχη , κλασική , παραδοσιακή μπουγάτσα με τυρί που μόνο στη Μακεδονία θα μπορούσε να συναντήσει κανείς και δικαιωματικά τους ανήκει και το όνομα και η χάρη…Εγώ την προσεγγίζω από πολύ μακριά με φύλλο σφολιάτας και μια κρεμώδη γέμιση βασισμένη στο γάλα και το σιμιγδάλι…Πέρα από την ονομασία , μιλάμε για μια υπέροχη πίτα που εξαφανίζεται με ραγδαίους ρυθμούς και η βελούδινή της τυροκρέμα κάνει τη διαφορά…
Δείτε την :
Υλικά :
- Details
- Hits: 7450
Αυτή την εκδοχή μαγειρέματος του ρυζιού την έχω συνδέσει με τα πιο γιορτινά γεύματα της οικογένειας , όταν ήμουν παιδί . Ήταν το επίσημο γαρνίρισμα σε ψητά αλλά και σε κοκκινιστά της κατσαρόλας και δεν είχα άδικο να το θαυμάζω τότε που στο σπίτι μας γνωρίζαμε μόνο το ρυζάκι σε σούπα ή το απλό σπειρωτό . Δεν ήταν και λίγο πράγμα , στα παιδικά μου μάτια να βλέπω τη μητέρα να σωτάρει ανάμικτα λαχανικά και ψιλοκομμένο μπέικον! Τώρα μπορεί να γελάμε, τότε όμως απλά γλύφαμε τα δάχτυλά μας! Τι να πω τώρα; Στις δέκα φορές που θα έχω τραπέζι , τουλάχιστον οι μισές περιλαμβάνουν το συγκεκριμένο “ριζότο” στο μενού , χάρη σε αυτή την παιδική ανάμνηση.
Και είναι τόσο απλό και νόστιμο :
- Details
- Hits: 2413
Αυτή την πιτούλα τη λατρεύω , είναι από τις αγαπημένες μου . Όχι για το κοτόπουλο που περιέχει , ούτε για τα μανιτάρια που έσπευσα να ονοματίσω στον τίτλο . Οι χάρες της είναι κρυφές : Πρώτα -πρώτα , είναι η πρώτη πίτα που έφτιαξα, κάτι χρόνια πριν , την οποία είχα ανακλύψει σ’ ένα μικρό , διαφημιστικό βιβλιαράκι και η επιτυχία της μ’ έκανε να πάρω θάρρος και να αρχίσω να πειραματίζομαι πιο “ενεργά” στην κουζίνα . Όμως ο άλλος λόγος που κάνει αυτή την πίτα μια από τις εκλεκτές της καρδιάς μου είναι το άρωμα του ούζου που κάνει αισηθητή την παρουσία του, τόσο όσο χρειάζεται! Αν αποφασίσετε να κάνετε αυτή την πίτα μην παραλείψετε σε καμία περίπτωση το ούζο . Κάνει την πιτα αυτή υπέροχη και ξεχωριστή!