tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Πίτα με φιλέτο κοτόπουλου και μανιτάρια

Αυτή την πιτούλα τη λατρεύω , είναι από τις αγαπημένες μου . Όχι για το κοτόπουλο που περιέχει , ούτε για τα μανιτάρια που έσπευσα να ονοματίσω στον τίτλο . Οι χάρες της είναι κρυφές : Πρώτα -πρώτα , είναι η πρώτη πίτα που έφτιαξα …κάτι χρόνια πριν , την οποία είχα ανακλύψει σ’ ένα μικρό , διαφημιστικό βιβλιαράκι και η επιτυχία της μ’ έκανε να πάρω θάρρος και να αρχίσω να πειραματίζομαι πιο “ενεργά” στην κουζίνα . Όμως ο άλλος λόγος που κάνει αυτή την πίτα μια από τις εκλεκτές της καρδιάς μου είναι το άρωμα του ούζου που κάνει αισηθητή την παρουσία του…τόσο όσο χρειάζεται! Αν αποφασίσετε να κάνετε αυτή την πίτα μην παραλείψετε σε καμία περίπτωση το ούζο . Κάνει την πιτα αυτή υπέροχη και ξεχωριστή!

kotopita oyzo1
Υλικά :


1 δόση για ζυμαρένιο φύλλο
500 γρ. φιλέτο κοτόπουλου κομμένο σε μικρά κυβάκια
300 γρ. φρέσκα , λευκά μανιτάρια κομμένα κι αυτά σε κομματάκια
2 πράσα καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
1 πιπεριά κέρατο ή έγχρωμη για πιο απαλό άρωμα κομμένη σε κομματάκια
10 κ.σ. λάδι για τη γέμιση
1 σφηνάκι ούζο
2 μεγάλα αυγά
150 γρ. τριμμένη γραβιέρα
Αλάτι και πιπέρι
Επιπλέον λάδι για το ταψί
Λίγο σουσάμι για το πασπάλισμα

{webgallery}

kotopita oyzo2kotopita oyzo3kotopita oyzo4kotopita oyzo5kotopita oyzo6kotopita oyzo7kotopita oyzo8kotopita oyzo9kotopita oyzo10kotopita oyzo11kotopita oyzo12kotopita oyzo13{/webgallery}
Εκτέλεση :
-Ετοιμάζουμε όλα τα υλικά που χρειαζόμαστε . Ζεσταίνουμε το λάδι σε απλωτή κατσαρόλα και όταν κάψει προσθέτουμε τα λαχανικά (πιπεριά , πράσα , μανιτάρια ) , τα σωτάρουμε για μερικά λεπτά μέχρι να μαραθούν και να γυαλίσουν . Προσθέτουμε τότε και τα κομματάκια φιλέτου και τα γυροφέρνουμε ελαφρά . Στην αρχή θα υπάρχουν αρκετά υγρά αλλά θα ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστούν , θα συνεχίσουμε για λίγο το ανακάτεμα μέχρι να ροδίσει και το κρέας και τότε  “σβήνουμε” με το ούζο . Αλατοπιπερώνουμε με προσοχή (θα επακολουθήσει η γραβιέρα) , περιμένουμε να στεγνώσει η γέμιση και τότε αποσύρουμε από τη φωτιά .
-Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη ζύμη για το φύλλο . Τη χωρίζουμε στα δύο με το ένα κομμάτι πιο μεγάλο από το άλλο . Απλώνουμε το μεγαλύτερο κομμάτι σε αλευρωμένη επιφάνεια με τον πλάστη σε φύλλο και το τοποθετούμε σε καλά λαδωμένο ταψί Νο30 φροντίζοντας να ανέβει και στα τοιχώματα .
-Χτυπάμε σε ένα μπωλ τα αυγά με ένα πιρούνι , προσθέτουμε και τη γραβιέρα και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τα υλικά που έχουμε ετοιμάσει. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και αδειάζουμε τη γέμιση  στο ταψί με το φύλλο .
-Ετοιμάζουμε και το δεύτερο φύλλο και σκεπάζουμε με αυτό την πίτα . Κλείνουμε με τα πλαϊνά στρίβοντας το φύλλο που περισσεύει , χαράζουμε την πίτα ελαφρά και λαδώνουμε καλά την επιφάνειά της . Πασπαλίζουμε με σουσάμι .
-Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στην κάτω σχάρα , στους 200ο , για 50 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοψηθεί η πίτα !
Περιμένουμε να κρυώσει λίγο , κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε!
Καλή όρεξη!

Σημείωση : Τη συνταγή για το φύλλο θα βρείτε αν κάνετε κλικ πάνω στη φράση "μια δόση για ζυμαρένιο φύλλο" που υπάρχει στα υλικά !

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...