- Details
- Hits: 4468
Όταν φτιάχνω μια πίτα και ανακαλύπτω καινούριους συνδυασμούς υλικών να κλείσω μέσα της , είμαι ενθουσιασμένη . Τελικά οι δυνατότητες που μας δίνει η “πίτα” είναι ανεξάντλητες . Η συγκεκριμένη είναι μια απλή και ταπεινή πιτούλα χωρίς φύλλο , με κρούστα φρυγανιάς , λαχανικά ανάμεσα στα οποία και βρασμένες πατάτες , αλλαντικά και τυριά . Όλα αυτά κάνουν τη γεύση της πολύ ενδιαφέρουσα , την υφή της αφράτη και την κατασκευή της ευχάριστη ! Θα μπορούσε να ονομάζεται ζαμπονοτυρόπιτα με λαχανικά , αλλά κατά τη γνώμη μου η πατάτα είναι αυτή που τη χαρακτηρίζει και κάνει τη διαφορά .
Ας τη δούμε κι ας τη φτιάξουμε :
- Details
- Hits: 3192
Τα πιο νόστιμα , όμορφα και εύκολα αλμυρά κεκάκια θα φτιάξουμε σήμερα . Αφράτα σα βαμβάκι , ζυμωμένα με τυρί φέτα , αρωματισμένα με καπνιστή πάπρικα και γεμιστά με κομματάκια από λουκάνικο τύπου Φρανκφούρτης , ιδανικά για παιδικά πάρτυ . Η οικογένειά μου όταν τα πρωτοείδε αντέδρασε…τι έχουμε εδώ παιδικό πάρτυ; αναρωτήθηκαν και κοίταξαν τα καημένα τα κεκάκια με δυσπιστία…η οποία δυσπιστία όμως εξαφανίστηκε με την πρώτη μπουκιά . Δεν υπερβάλω καθόλου , πιστέψτε με . Δε χρειάζεται να έχετε πιτσιρίκια στο σπίτι για να τα φτιάξετε γιατί αποτελούν ένα εξαιρετικό σνακ για όλους .
Δείτε τα :
- Details
- Hits: 3476
Πόσο μου αρέσει να φτιάχνω τάρτες , κυρίως αλμυρές . Η βασική συνταγή για τάρτα προσφέρει μια τραγανή πεντανόστιμη , τριφτή βάση για να φιλοξενηθούν πάνω όλα τα αγαπημένα υλικά σε όλους τους δυνατούς συνδυασμούς που μπορεί να προτιμάει ο καθένας . Τυριά και αλλαντικά , μανιτάρια και ξηροί καρποί , φιλεταρισμένα κρεατικά και λαχανικά , γλυκόξινες γεύσεις , αμέτρητοι συνδυασμοί…φαντασία να έχουμε και μπορούμε να φτιάξουμε υπέροχα εδέσματα , κατάλληλα για το γιορτινό τραπέζι ή για ένα βραδινό μεζεδάκι που συνοδεύει τόσο ωραία ένα ποτήρι κρασί . Αγαπώ το σπανάκι με το ανθότυρο και τα τίμησα δεόντως…
- Details
- Hits: 3076
Αυτό το ορεκτικό είναι εξόχως απλό , πολύ νόστιμο , με πολύ ζωηρό , κόκκινο χρώμα και δυνατή γεύση. Όλοι γνωρίζουμε κι αγαπάμε τη γλυκιά και ιδιαίτερη γεύση της κόκκινης πιπεριάς με καταγωγή από τη Μακεδονία . Μπορεί να συνοδέψει κάθε είδους κρεατικό , με κάθε τρόπο μαγειρεμένο , κάθε είδους ψαρικό αλλά και λαχανικά , ζυμαρικά , σαλάτε. Δεν έχει θερμίδες αλλά είναι πλουσιότατη σε βιταμίνες . Εμείς θα την ψήσουμε στο σχαροτήγανο απλά , με λίγο ελαιόλαδο και αλάτι και από εκεί και πέρα θα την αξιοποιήσουμε με πολλούς τρόπους . Ακόμα και σκέτη στο τραπέζι , με μπόλικο ελαιόλαδο , ψιλοκομμένο σκόρδο και ξύδι αποτελεί μια εξαιρετική πρόταση σερβιρίσματος!
Δείτε την :