tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Τάρτα με σπανάκι , ανθότυρο και καπνιστό χοιρινό

Πόσο μου αρέσει να φτιάχνω τάρτες , κυρίως αλμυρές . Η βασική συνταγή για τάρτα προσφέρει μια τραγανή πεντανόστιμη , τριφτή βάση για να φιλοξενηθούν πάνω όλα τα αγαπημένα υλικά σε όλους τους δυνατούς συνδυασμούς που μπορεί να προτιμάει ο καθένας . Τυριά και αλλαντικά , μανιτάρια και ξηροί καρποί , φιλεταρισμένα κρεατικά και λαχανικά , γλυκόξινες γεύσεις , αμέτρητοι συνδυασμοί…φαντασία να έχουμε και μπορούμε να φτιάξουμε υπέροχα εδέσματα , κατάλληλα για το γιορτινό τραπέζι ή για ένα βραδινό μεζεδάκι που συνοδεύει τόσο ωραία ένα ποτήρι κρασί . Αγαπώ το σπανάκι με το ανθότυρο και τα τίμησα δεόντως…

tarta spanaki1
Υλικά (ταρτιέρα 28 εκ.) :


Μια βάση για αλμυρή τάρτα (βασική συνταγή)
250 γρ. σπανάκι baby πλυμένο και στεγνό
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 χούφτα άνιθο ή μάραθο ψιλοκομμένο
120 γρ. καπνιστό χοιρινό, κομμένο σε μικρά καρέ
150 γρ. ανθότυρο χοντροτριμμένο με το χέρι
6 κ.σ. ελαιόλαδο
250 γρ. κρέμα γάλακτος
2  αυγά
1 χούφτα (50 γρ. γραβιέρα τριμμένη)
Αλάτι και πιπέρι

{webgallery}

tarta spanaki2tarta spanaki3tarta spanaki4tarta spanaki5tarta spanaki6tarta spanaki7tarta spanaki8tarta spanaki9tarta spanaki10tarta spanaki11tarta spanaki12tarta spanaki13

{/webgallery}
Εκτέλεση :
-Ετοιμάζουμε τη βάση για την τάρτα σύμφωνα με τη βασική συνταγή . Αν θέλουμε μπορούμε να την ετοιμάσουμε από την προηγούμενη μέρα αφού προψήνεται έτσι κι αλλιώς .
-Σε γιουόκ ή βαθύ , αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και  σωτάρουμε το σκόρδο με το καπνιστό χοιρινό για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσει . Προσθέτουμε τότε και το σπανάκι και το ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να μαραθεί , και να συρρικνωθεί . Στο τέλος προσθέτουμε τον άνιθο και αλατοπίπερο . Το αφήνουμε στη φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να βεβαιωθούμε ότι δεν υπάρχουν καθόλου υγρά (περίπου 10 λεπτά). Απομακρύνουμε από τη φωτιά και περιμένουμε λίγα λεπτά  να κρυώσει το μίγμα . Τότε προσθέτουμε και το ανθότυρο και ανακατεύουμε .
-Σε ένα μπωλ χτυπάμε με σύρμα τα αυγά με την κρέμα γάλακτος .
-Συναρμολογούμε τότε την τάρτα : Πάνω στη βάση αδειάζουμε το μίγμα του σπανακιού-ανθότυρου και το περιλούζουμε ομοιόμορφα με το μίγμα κρέμας γάλακτος-αυγών , με προσοχή να μην ξεχειλίσει . Σκορπίζουμε την τριμμένη γραβιέρα στην επιφάνεια και τρίβουμε μπόλικο πιπέρι .
-Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο για 35-40 λεπτά .
Καλή όρεξη!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...