- Details
- Hits: 6447
Οι πατατοκροκέτες είναι ένα παριζήτητο ορεκτικό που πάει με όλα και τρώγεται απ’ όλους! Δεν ξέρω εσείς αλλά η μητέρα μου , τις πανάριζε και τις τηγάνιζε σε άφθονο , καυτό λάδι και ακολουθούσε "μάχη" γι’ αυτά τα μαγικά , χρυσαφένια μπαλάκια με την τραγανή κρούστα και το βελούδινο εσωτερικό…Ήταν το επίσημο συνοδευτικό όταν είχαμε κουνέλι στιφάδο θυμάμαι. Τώρα πια , στη δική μου κουζίνα , τα προτιμάμε πολύ πιο συχνά κι ο λόγος είναι απλός : πιο απλουστευμένη συνταγή και φυσικά φούρνος αντί τηγανίσματος.
- Details
- Hits: 7164
Αυτή τη συνταγή την έχω στις σημειώσεις μου , στα προσεχώς εδώ και μήνες, όμως όλο και κάποια άλλη πιο επίκαιρη κατασκευή προέκυπτε και όλο τα ανέβαλα. Η κυρία που μας έδωσε τη συνατγή τα ονομάζει “τα τυροπιτάκια της μαμάς μου” κι έχει απόλυτο δίκο γιατί όλες οι μαμάδες της εποχής μου τουλάχιστον έφτιαχναν τα συγκεκριμένα τυροπιτάκια στα πάρτυ μας και το καλοκαιράκι για να κολατσίζουμε στη θάλασσα ή στην εκδρομή. Είναι πανεύκολα , τραγανά απ’ έξω και αφράτα και πεντανόστιμα στο κέντρο τους…
Δείτε τα :
- Details
- Hits: 3620
Όλες οι αλμυρές τάρτες είναι υπέροχες και όλες μου αρέσουν. Απολαμβάνω αρχικά τη διαδικασία της παρασκευής τους αλλά και τη γεύση τους ! Μου αρέσουν γιατί " χωρούν” μέσα τους χίλια υλικά και χίλιες γεύσεις. Η συγκεκριμένη όμως είναι για μένα και το γούστο μου , μακράν η καλύτερη. Η ποικιλία των μανιταριών , το φρέσκο κρεμμυδάκι και το αρωματικό σκορδάκι , η φρέσκια ρίγανη και το θρούμπι και τέλος το διακριτικό άρωμα του καπνιστού τυριού κάνουν το αποτέλεσμα απολαυστικό και ανεπανάληπτο!
Δείτε την :
- Details
- Hits: 8401
Τι νοστιμιά κι αυτή του πράσου…τι γλυκιά γεύση!… Σήμερα θα φτιάξουμε ένα σουφλέ με πράσα το οποίο θα μπορούσαμε να το πούμε “ξυπόλυτη πρασόπιτα” γιατί είναι ένα απλό , μίγμα με αναμεμιγμένα όλα τα υλικά της συνταγής και ψημένα σ’ ένα ταψί ή πυρίμαχο σκέυος χωρίς φύλλο , χωρίς κρούστα , χωρίς τίποτα το ιδιαίτερο παρά με τα πιο απλά προϊόντα που υπάρχουν στην κουζίνα μας και με μια μικρή , ενδιαφέρουσα παρέμβαση που είναι ο ηλιόσπορος και το σουσάμι για να δίνουν ένα ενδιαφέρον στην υφή αλλά και στη γεύση. Δείτε το :