- Details
- Hits: 15742
Αυτές οι τυρόπιτες χωρίς φύλλο είναι μεγάλη αδυναμία…Με την πρώτη ματιά φαίνονται όλες ίδιες , όμως στην πορεία ανακαλύπτει κανείς τόσες διαφορές στην κατασκευή , στην υφή και στη γεύση που αξίζει τον κόπο να τις δοκιμάσει , να τις φτιάξει και να τις ξαναφτιάξει πολλές φορές . Η μια έχει γιαούρτι ή κάποιο "τυρί κρέμα” , η άλλη έχει μαγιά ή άλλη έχει φρέσκα μυρωδικά ενώ η σημερινή μας πίτα έχει σόδα αναψυκτικό . Αυτό την κάνει πολύ αφράτη και της δίνει μια εξαιρετική , ξεροψημένη και τραγανή κρούστα που την κάνει τόσο δελεαστική αλλά και νόστιμη…Κατά τ’ άλλα , τα υλικά είναι απλά και η κατασκευή της ακόμα πιο απλή…Τη συνταγή αυτή τη βρήκα σε ένα χειρόγραφο , μικρό χαρτάκι που είχε τρυπώσει στο τετράδιο των συνταγών μου (ένα Θεός ξέρει από πότε) και φυσικά προχώρησα στην εκτέλεσή της αυτομάτως :
- Details
- Hits: 6685
Aυτά είναι τα τυροπιτάκια της παρέας , της μαμάς , των παιδικών μας χρόνων , τα αφράτα , κλασικά , πεντανόστιμα και τραγανά τυροπιτάκια που εξαφανίζονται μονομιάς…Κάθε τυροπιτάκι και μια απολαυστική , τυρένια , πικάντικη μπουκιά . Εκτός από τη μαμά , εμένα προσωπικά μου θυμίζουν την καλοκαιρινή “ποικιλία” που συνοδεύει τη μπύρα στην παραλία ή στην πλατεία της πόλης μου τα βράδια . Όσο για την ετοιμασία τους…αποτελεί μια ιδιαίτερη διαδικασία που την έχω αποτυπώσει απόλυτα μέσα στο μυαλό μου καθώς την έχω δει να επαναλαμβάνεται αμέτρητες φορές από τα χέρια της μητέρας μου πάνω στον μαρμάρινο πάγκο της κουζίνας μας όταν ήμουν παιδί…κάτι σαν “κέντημα”…
Δείτε τα:
- Details
- Hits: 12302
Πόσο μου αρέσει να “σκαρώνω” σε χρόνο ρεκόρ ένα νόστιμο και χορταστικό κολατσιό! Η συγκεκριμένη τυρόπιτα πληρεί όλες τις προϋποθέσεις για μια επιτυχημένη συνταγή : είναι απλή , ετοιμάζεται γρήγορα , διαθέτει υλικά που δε λείπουν από το σπίτι μας , είναι πεντανόστιμη και αρέσει σε όλους ! Μου αρέσει δε , να την εμπλουτίζω με φρέσκα μυρωδικά , όπως φρέσκια ρίγανη ή θρούμπι , δεντρολίβανο , δύοσμο αλλά και με ψιλοκομμένη λιαστή ντομάτα ή ακόμα και λίγες ελιές σε ροδέλες . Ακόμα μου αρέσει να χρησιμοποιώ ποικιλία αλευριών με αγαπημένη εκδοχή λίγο καλαμποκάλευρο που δίνει την ιδιαίτερη υφή και την ιδιαίτερη γεύση του…
Δείτε την :
Υλικά :
- Details
- Hits: 2760
Το κους κους είναι παραδοσιακό φαγητό που συναντάμε στις χώρες της βόριας Αφρικής…Εγώ προσωπικά το γνώρισα πριν χρόνια σε ταξίδι μου στην Τυνησία . Όποιο μέρος κι αν επισκεφτήκαμε , όπου κι αν σταθήκαμε , αποτελούσε το μόνιμο συνοδευτικό σε κάθε πιάτο και για μένα ήταν μια ευχάριστη έκπληξη! Έμαθα ότι πρόκειται για επεξεγρασμένο σιμιγδάλι και μάλιστα αποτελεί πολύ υγιεινή και δυναμωτική τροφή! Εννοείται πως το καθιέρωσα στην κουζίνα μου καθώς είναι ταχύτατο στην παρασκευή του , έχει πολλές δυνατότητες μαγειρέματος και το θεωρώ αξεπέραστο συνοδευτικό (ίσως το πιο κορυφαίο) για ψητό σολομό αλλά και μια από τις καλύτερες τροφές σε περιόδους νηστείας ή ειδικής διατροφής. Η συνταγή που φτιάχνουμε σήμερα είναι εξόχως αρωματική :