- Details
- Hits: 28162
Αυτή η πίτα είναι εμπνευσμένη από την περίφημη αλευρόπιτα που προέρχεται από τα Ζαγοροχώρια…οι περισσότεροι τη γνωρίζουμε ενώ πολλοί την έχουμε γευτεί κι όλας! Είναι μαγική και φημίζεται τόσο για τη γεύση της όσο και για την απλότητά της…’Εχω κάνει πολλές προσπάθειες και πολλά πειράματα για να προσεγγίσω τη συγκεκριμένη πίτα και πιστεύω πως τα κατάφερα αρκετά καλά…όσο κι αν την πέτυχα όμως , ποτέ δεν θα την ονομάσω αλευρόπιτα από τα Ζαγοροχώρια γιατί αυτή την πίτα αν δεν τη γευτείς στην πλακόστρωτη πλατεία , στο Μονοδένδρι , στα γραφικά τραπεζάκια κάτω από τον πλάτανο ποτέ δε θα καταλάβεις τη γεύση και τη μοναδικότητά της….
- Details
- Hits: 3374
Δεν ξέρω τι είναι αυτό που αγαπώ περισσότερο σ’ αυτή τη συνταγή… το γευστικό αποτέλεσμα ή τη διαδικασία παρασκευής της. Ας πάρουμε από την αρχή τα πράγματα: Η γεύση που έχουν αυτά τα τυρορολάκια είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό , ψημένο ζυμαροψωμάκι με σάλτσα…μιας και έχει βούτυρο μέσα στο ζυμάρι αλλά έχει και το τυρί το οποίο δεν το τυλίγουμε μετά στο ρολάκι αλλά το προσθέτουμε μέσα στη ζύμη και το ζυμώνουμε μαζί. Όσο για την εκτέλεση της συνταγής είναι τόσο παιχνιδιάρικη , τόσο ευχάριστη και επιπλέον δίνει τη δυνατότητα για ένα σωρό παραλλαγές από τα αρώματα της σάλτας μέχρι τα είδη τυριού ή και άλλων υλικών που μπορούμε να προσθέσουμε…
- Details
- Hits: 3597
Κοίτα να δεις που όλα είναι σχετικά! Οι ντοματολουκουμάδες μου σύμφωνα με την παράδοση και τη νηστεία της Σαρακοστής είναι νηστίσιμοι και δεν περιέχουν “απαγορευτικά" υλικά μιας και αποτελούνται από αλευράκι με μαγιά , ντοματούλες και μπόλικο , αρωματικό δύοσμο…σύμφωνα όμως με τους κανόνες υγιεινής διατροφής αποτελούν ένα αμαρτωλό ορεκτικό που απαγορεύεται “δια ροπάλου" αφού τηγανίζεται μέσα σε άφθονο λάδι. Είναι και μια τρίτη οπτική γωνία των πραγμάτων , αυτή της μετριοπάθειας που με έκανε σήμερα να “παντρέψω” τις δύο παραπάνω θέσεις και να καταλήξω στο συμπέρασμα ότι κάπου-κάπου κάνουμε και λίγο τα …στραβά μάτια και επιτρέπουμε στον εαυτό μας μικρές ατασθαλίες….
Υλικά:
- Details
- Hits: 2382
Τα θαλασσινά τα αγαπημένα , τα μερακλίδικα , τα εκλεκτά!….Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν οι γαρίδες με το μαλακό , ολόλευκο κρέας και αυτό το κόκκινο χρώμα στο κέλυφος που θαρρείς και κρύβει ένα τεράστιο απόθεμα γεύσης και νοστιμιάς…Δε χρειάζεται να βάλουμε πολύ ταλέντο και μαεστρία για τις μαγειρέψουμε και να τις απολαύσουμε…Ένα απλό πέρασμα από τη φωτιά , σβήσιμο με λίγο ούζο ή άλλο ποτό , κάποια μπαχαρικά και έτοιμος ο πιο υπέροχος μεζές. Αυτό το “άλλο ποτό” θα αξιοποιήσουμε σήμερα και θα απογειώσουμε τις γαρίδες μας: είναι το λικέρ μαστίχας που πριν αρκετό καιρό μου αποκάλυψε μια φίλη ότι χρησιμοποιεί , το δοκίμασα , ομολογώ πως ενθουσιάστηκα και το μοιράζομαι μαζί σας!
Υλικά: