- Details
- Hits: 1261
Σαν τη γεύση της ντομάτας παρέα με τα καραμελωμένα κρεμμύδια , αρωματισμένα με θυμάρι και ρίγανη και αγνό ελαιόλαδο δεν υπάρχει… Καταλαβατε για τι είδους υλικά μιλάμε; Γι’ αυτά που γεμίζουν κατά δεκάδες τα πανέρια και τα καλάθια της κουζίνας μας από τον κήπο , από το μανάβη , από τη λαϊκή αγορά κάθε καλοκαίρι…Γι’ αυτά τα ευλογημένα υλικά που άχουμε το προνόμιο να απολαμβάνουμε σε αφθονία. Και δεν είναι μόνο αυτά. Είναι το γλυκό και ανάλαφρο ανθότυρο που θα προσθέσουμε , είναι και η τραγανή , βουτυρένια βάση που έρχεται να ολοκληρώσει το αποτέλεσμα. Άκρως μεσογειακή γεύση , άκρως καλοκαιρινή , άκρως δελεαστική και υπέροχη τάρτα , άκρως απολαυστική παρέα με ένα ποτήρι κρασί και λίγη καλοκαιρινή ανεμελιά.
Υλικά για τη βάση:
- Details
- Hits: 2414
Δε φαντάζεστε για τι γεύση μιλάμε…δε φαντάζεστε για τι υφή μιλάμε…δε φαντάζεστε για τι συνδυασμό υλικών μιλάμε…δε φαντάζεστε πόσο τρελαμένη είμαι με αυτά τα αλμυρά , αφράτα (σαν scones) μπισκοτάκια τυριού. Το βουτυράκι με το αλεύρι ελαφρά ζυμωμένα ώστε να δημιουργούν στρώσεις και το τσένταρ που λιώνει μαζί με το αρωματικό και διακριτικό σχοινόπρασο κάνουν τον τέλειο συνδυασμό. Ή μάλλον για να είμαι πιο ειλικρινής τα μπισκοτάκια αυτά μαζί με ένα ποτήρι παγωμένη , βαρελίσια μπύρα , αυτά κάνουν τον τέλειο συνδυασμό! Και πριν προλάβει κανείς να μου πει ότι την επόμενη μέρα θα είναι στεγνά θα τον προλάβω και θα του απαντήσω πως αν (λέω αν…) καταφέρει να τα αφήσει μέχρι την επόμενη μέρα θα ανακαλύψει με έκπληξη ότι η γεύση τους είναι πιο ώριμη ενώ δεν έχουν χάσει καθόλου την αφράτη υφή τους…
Υλικά:
- Details
- Hits: 4076
Αυτές τις λαχταριστές τυρομπουκιές τις έφτιαχνε η μητέρα μου και τις λέγαμε “τυράκια”…Εγώ τις προτείνω σαν εξαιρετικό μπυρομεζέ μα όταν ήμουν μικρή , στο σπίτι μας τα λαχταριστά αυτά “τυράκια” είχαν άλλη χρήση: Ήταν το έπαθλο για τα καλά παιδάκια που θα άδειαζαν όλο το πιάτο με τις φακές ή τη φασολάδα. Ο μόνος τρόπος για να τα απολαύσω ήταν να ξεπεράσω το εμπόδιο των οσπρίων μα όταν ερχόταν η ώρα , τα γευμόμουν με ενθουσιασμό που άγγιζε τα όρια της κατάνυξης. Πολύ γρήγορα έμαθα να τα φτιάχνω μόνη μου και η μητέρα έχασε ένα πολύτιμο όπλο-κίνητρο για να με έχει στο χέρι…Εγώ απλά συνεχίζω την οικογενειακή αυτή παράδοση η οποία απ’ ό,τι φαίνεται λειτουργεί με τον καλύτερο τρόπο μιας και τα “τυράκια” είναι απλά…ακαταμάχητα. Εσείς απολαύστε τα με ένα ποτήρι παγωμένη μπύρα κι όχι με ένα πιάτο φακές! ;)
Υλικά:
- Details
- Hits: 3562
Όταν βάζω αλευράκι μέσα σε ένα μπωλ και προσθέτω τα ανάλογα υλικά για να πλάσω ζύμη μπαίνω σε άλλη διάσταση , νόμος απαράβατος…Η διαδικασία με ενθουσιάζει , σχεδόν με συναπαίρνει και με κάνει να νιώθω σαν πηλοπλάστης , σαν καλλιτέχνης , σα δημιουργός έργου τέχνης…Αυτή η αίσθηση δίνει την ώθηση στη φαντασία και την εντολή στα χέρια ώστε να δουλεύουν με άλλο ρυθμό και με άλλο σκοπό…και τότε ξεφεύγω από τα όρια της συνταγής που βρίσκεται κάπου εκεί γύρω , παρατημένη και αρχίζω τους αυτοσχεδιασμούς και τις καλλιτεχνίες…Είναι εκείνη η ώρα που λίγο με ενδιαφέρει να δοκιμάσω από αυτό που έφτιαξα…Μου αρκεί που εκφράστηκα μέσα από τα υλικά που είχα στα χέρια μου…