Αλμυρά μπισκότα με τυρί τσένταρ και σχοινόπρασο
- Hits: 2415
Δε φαντάζεστε για τι γεύση μιλάμε…δε φαντάζεστε για τι υφή μιλάμε…δε φαντάζεστε για τι συνδυασμό υλικών μιλάμε…δε φαντάζεστε πόσο τρελαμένη είμαι με αυτά τα αλμυρά , αφράτα (σαν scones) μπισκοτάκια τυριού. Το βουτυράκι με το αλεύρι ελαφρά ζυμωμένα ώστε να δημιουργούν στρώσεις και το τσένταρ που λιώνει μαζί με το αρωματικό και διακριτικό σχοινόπρασο κάνουν τον τέλειο συνδυασμό. Ή μάλλον για να είμαι πιο ειλικρινής τα μπισκοτάκια αυτά μαζί με ένα ποτήρι παγωμένη , βαρελίσια μπύρα , αυτά κάνουν τον τέλειο συνδυασμό! Και πριν προλάβει κανείς να μου πει ότι την επόμενη μέρα θα είναι στεγνά θα τον προλάβω και θα του απαντήσω πως αν (λέω αν…) καταφέρει να τα αφήσει μέχρι την επόμενη μέρα θα ανακαλύψει με έκπληξη ότι η γεύση τους είναι πιο ώριμη ενώ δεν έχουν χάσει καθόλου την αφράτη υφή τους…
Υλικά:
250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
2 κ.γλ. μπέικιν
1 κ.γλ. αλάτι
80 γρ. βούτυρο
200 ml. κρέμα γάλακτος (όχι απαραίτητα με όλα τα λιπαρά)
120 γρ. τσένταρ τριμμένο στον χοντρό τρίφτη
1 χούφτα ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
Εκτέλεση:
Σε ένα μπωλ ρίχνουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το αλάτι και τα ανακατεύουμε καλά με το σύρμα. Προσθέτουμε το βούτυρο κομμένο σε κομμάτια και το δουλεύουμε με το χέρι μας μέχρι να “βουτυρωθεί” όλο το μίγμα του αλευριού και να μοιάζει με χοντρά ψίχουλα. Προσθέτουμε στο κέντρο την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα. Στη συνέχεια ζυμώνουμε με το χέρι και προσθέτουμε το τριμμένο τσένταρ και το σχοινόπρασο μέχρι να ενσωματωθούν. Θα έχουμε μια λεία και σχετικά εύπλαστη ζύμη. Βάζουμε τη ζύμη για μισή ώρα στο ψυγείο ώστε να σφίξει και να δουλεύεται πιο εύκολα. Τότε κάνουμε αρκετά "διπλώματα" στη ζύμη, παίρνουμε κουταλιές από αυτήν (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το κουτάλι σερβιρίσματος του παγωτού) και τις αραδιάζουμε στη λαμαρίνα του φούρνου την οποία έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και ψήνουμε τα μπισκότα μας σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο , για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Περιμένουμε λίγο να κρυώσουν και σερβίρουμε.
Είναι εξαιρετικά!
Καλή επιτυχία.