- Details
- Hits: 1492
Το κρύο θέλει τη σούπα του…μια σούπα αχνιστή , με διακριτκά αρώματα και ανάλαφρη γεύση , με γήινο χρώμα που παραπέμπει στην ομορφιά του βουνού , με λίγο βουτυράκι να την απογειώνει , με λίγη κρέμα γάλακτος που θα την κάνει βελούδινη και φυσικά με τα λατρεμένα μανιτάρια που αποτελούν το βασικό υλικό για τόσες πολλές μαγειρκές δημιουργίες. Το μοσχοκάρυδο θα δώσει την τελική πινελιά!….Μια σούπα που ενδείκνυται μετά από πεζοπορία στο κρύο ή σαν πρώτο πιάτο σε ένα εορταστικό δείπνο , μια σούπα λαχταριστή κι αγαπημένη…
Υλικά:
- Details
- Hits: 3359
Ξυπόλυτη πίτα με πράσα και μπέικον
Τελικά το πράσο το λατρεύω! Το γνώρισα και το δοκίμασα σε αρκετά μεγάλη ηλικία αλλά με κέρδισε η μοναδική του γεύση , η γλύκα και η σπιρτάδα του , το χρώμα και το άρωμά του. Το αγάπησα πολύ και το έχω καθιερώσει στη μαγειρική μου δραστηρίοτητα. Το χρησιμοποιώ πλέον τόσο όσο το κρεμμύδι και σχεδόν πάντα στις συνταγές μου το παντρεύω με το φρέσκο κρεμμυδάκι. Εννοείται πως αν πέσει στην αντίληψή μου συνταγή που περιέχει πράσο τη δοκιμάζω χωρίς δεύτερη σκέψη. Έτσι συνέβη και μ’ αυτή την απλή και εύκολη μα πεντανόστιμη πιτούλα που ξετρύπωσα ξεφυλλίζοντας τις προάλλες ένα παλιό περιοδικό ΒΗΜΑgazino του Φεβρουαρίου του 2011…και δεν έπεσα έξω! Το αποτέλεσμα ήταν μια παντανόστιμη πίτα , έυκολη κι εύγευστη που έφτιαξα και θα ξαναφτιάξω πολλές φορές.
Υλικά:
- Details
- Hits: 3480
Ήταν αδύνατον κάποτε να φανταστώ πως θα συνταιριάζονταν τόσο αρμονικά δύο υλικά τόσο διαφορετικά μεταξύ τους: το μέλι με το τυρί!Ωστόσο , όχι απλά ταιριάζουν αλλά αποτελούν ένα ακαταμάχητο δίδυμο που τρελαίνει τον ουρανίσκο. Το πάντρεμα του μελιού με το τυρί το γνωρίσαμε και το αγαπήσαμε μέσα από την κρητική , αυθεντική κουζίνα , με την κορυφαία πρόταση που δεν είναι άλλη από τα κρητικά καλτσούνια και τις σφακιανές πίτες! Εκεί βασίστηκα κι εγώ και έφτιαξα τα πιο απλά μα τα πιο υπέροχα πιτάκια που τη γεύση τους απογείωσε το μέλι και μπόλικο καβουρδισμένο σουσάμι!
Υλικά:
- Details
- Hits: 1256
Η γλυκοπατάτα είναι ένας μαγικός καρπός! Δεν αρέσει σε όλους γιατί έχει αυτή τη χαρακτηριστική γλύκα που ξαφνιάζει και είναι ασυνήθιστη και ιδιαίτερη. Όποιος όμως την αγαπά , την αγαπά με πάθος. Ένας από αυτούς είμαι κι εγώ που λατρεύω να γεύομαι τις γλυκοπατάτες ακόμα και σκέτες , ψημένες απλά με λίγο λαδάκι , αλάτι και μπόλικο πιπέρι που ισορροπεί τη γεύση και αναδεικνύει την ιδιαιτερότητά της… Αυτός ο πουρές που αποτέλεσε έμπνευση της στιγμής με κέρδισε από την πρώτη στιγμή και τον θεωρώ άριστο συνοδευτικό για ψητό ψάρι ή ψητό χοιρινό. Το μοσχοκάρυδο που προσθέτουμε χαρίζει την τελική πινελιά.