tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Πουρές γλυκοπατάτας

Η γλυκοπατάτα είναι ένας μαγικός καρπός! Δεν αρέσει σε όλους γιατί έχει αυτή τη χαρακτηριστική γλύκα που ξαφνιάζει και είναι ασυνήθιστη και ιδιαίτερη. Όποιος όμως την αγαπά , την αγαπά με πάθος. Ένας από αυτούς είμαι κι εγώ που λατρεύω να γεύομαι τις γλυκοπατάτες ακόμα και σκέτες , ψημένες απλά με λίγο λαδάκι , αλάτι και μπόλικο πιπέρι που ισορροπεί τη γεύση και αναδεικνύει την ιδιαιτερότητά της… Αυτός ο πουρές που αποτέλεσε έμπνευση της στιγμής με κέρδισε από την πρώτη στιγμή και τον θεωρώ άριστο συνοδευτικό για ψητό ψάρι ή ψητό χοιρινό. Το μοσχοκάρυδο που προσθέτουμε χαρίζει την τελική πινελιά.

poyres glykopatatas1
Υλικά :


2 μέτριες γλυκοπατάτες
2 μέτριες πατάτες
2 καρότα
Αλάτι και πιπέρι
Ελαιόλαδο για το ψήσιμο
Φρεσκοτριμμένο  μοσχοκάρυδο
1 κ.σ. βούτυρο
Χυμό από μισό (μικρό) λεμόνι

poyres glykopatatas2poyres glykopatatas3poyres glykopatatas4poyres glykopatatas5poyres glykopatatas6poyres glykopatatas7
Εκτέλση:
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πατάτες και τα καρότα από τις φλόυδες τους. Τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα. Αλατοπιπερώνουμε και ραντίζουμε τα λαχανικά με μπόλικο ελαιόλαδο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 200ο για 35-40 λεπτά μέχρι να ροδίσουν τα λαχανικά και να μαλακώσουν καλά.
Τα τοποθετούμε τότε σε ένα μπωλ και καυτά όπως είναι τα πολτοποιούμε με ένα πιρούνι ή με το presse puree. Δε θέλουμε να λιώσουν εντελώς , καλό είναι να διατηρείται  λίγο η ζωντάνια των υλικών. Τέλος προσθέτουμε το λεμόνι , το βούτυρο και το φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο , ανακατεύουμε λίγο ακόμα μέχρι να λιώσει το βούτυρο . Δοκιμάζουμε , διορθώνουμε τη γεύση προσθέτοντας αλάτι ή λίγο ακόμα χυμό λεμονιού  αν χρειαστεί και σερβίρουμε…
Καλή όρεξη!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...