tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Μανιταρόσουπα βελουτέ

Το κρύο θέλει τη σούπα του…μια σούπα αχνιστή , με διακριτκά αρώματα και ανάλαφρη γεύση , με γήινο χρώμα που παραπέμπει στην ομορφιά του βουνού , με λίγο βουτυράκι να την απογειώνει , με λίγη κρέμα γάλακτος που θα την κάνει βελούδινη και φυσικά με τα λατρεμένα μανιτάρια που αποτελούν το βασικό υλικό για τόσες πολλές μαγειρκές δημιουργίες. Το μοσχοκάρυδο θα δώσει την τελική πινελιά!….Μια σούπα που ενδείκνυται μετά από πεζοπορία στο κρύο ή σαν πρώτο πιάτο σε ένα εορταστικό δείπνο , μια σούπα λαχταριστή κι αγαπημένη…

manitarosoypa1

Υλικά:


500 γρ. φρέσκα , λευκά μανιτάρια ψιλοκομμένα
5 κ.σ. λάδι
1 κ.σ. βούτυρο
1 πράσο καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
600 ml. νερό
2 κύβους λαχανικών
Λίγο αλάτι (αν χρειαστεί) και πιπέρι
Μπόλικο μοσχοκάρυδο
200 ml. κρέμα γαλακτος σε θερμοκρασία δωματίου (μπορεί να είναι χαμηλών λιπαρών)

manitarosoypa2manitarosoypa3manitarosoypa4manitarosoypa5manitarosoypa6manitarosoypa7manitarosoypa8manitarosoypa9manitarosoypa10manitarosoypa11


Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε  το λάδι και το βούτυρο. Μόλις ζεσταθούν καλά προσθέτουμε το πράσο και το σκόρδο. Τα σωτάρουμε για δυο λεπτά μέχρι να μοσχομυρίσουν και προσθέτουμε τα μανιτάρια. Ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να σωταριστούν κι αυτά και τότε προσθέτουμε το νερό και τους κύβους. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν οι κύβοι και δοκιμάζουμε τη γεύση. Προσθέτουμε τότε αλάτι (αν δούμε ότι χρειάζεται) , πιπέρι και μπόλικο μοσχοκάρυδο. Αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει για 20-25 λεπτά και τότε την πολτοποιούμε επί τόπου μέσα στην κατσαρόλα με το ραβδομπλέντερ ή τη μεταφέρουμε στο μπλέντερ και την πολτοποιούμε εκεί. Επιμένουμε ώστε να πετύχουμε μια λεία και βαλούδινη κρέμα που να μην έχει κομματάκια ή τρίμματα. Αφού την πολτοποιήσουμε καλά , τη γυρίζουμε πάλι στην κατσαρόλα (στην περίπτωση που χρησιμοποιήσαμε μπλέντερ) , προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε. Μόλις πάρει μία-δυο βράσεις αποσύρουμε αμέσως από τη φωτιά. Γαρνίρουμε με λίγη κρέμα γάλακτος και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως!
Καλή όρεξη!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...