- Details
- Hits: 3808
Αυτή τη σούπα τη φτιάχνω κάθε φορά που θέλουμε να φάμε πολύ ελαφρά ή όταν θέλω να συνοδέψω ψητό κρέας ή ψάρι που απόμεινε στεγνό και μόνο…..Έτσι το τραπέζι παίρνει άλλο χρώμα κι η διάθεσή μας επίσης!
Την προσφέρω ακόμα σαν πρώτο πιάτο όταν έχω τραπέζι….για να προετοιμάσει τα στομάχια μας για το φαγοπότι που θα ακολουθήσει ή όταν το στομάχι ζητάει τα βράδια κάτι ελαφρύ και "μαλακτικό".
Τη φτιάχνω εδώ και χρόνια και την αγαπάμε πολύ. Συχνά τη συνοδεύουμε με cottage cheese ή γιαούρτι και την αρωματίζουμε με ένα σωρό αρώματα ανάλογα με την όρεξη , την εποχή ή το υλικό που συνοδεύει.
Είναι μοναδική!
Δείτε τη :
Υλικά:
- Details
- Hits: 11889
Αυτή η τυρόπιτα είναι κλασική κι αγαπημένη. Όποτε κι αν τη φτιάξω με βγάζει ασπροπρόσωπη. Λιώνει στο στόμα και δεν πετρώνει ακόμα κι αν παγώσουν τα τυριά (εξαιτίας της μπεσαμέλ) κι αυτό , για μένα , κάνει τη διαφορά Εξάλλου είναι θέμα παράδοσης: H μητέρα μου δεν υπήρχε περίπτωση να κάνει τραπέζι σε φίλους και να μη φτιάξει αυτή την τυρόπιτα κι εμείς τα παιδιά την περιμέναμε σα να ήταν το έπαθλο της βραδιάς. Τα τυριά , φυσικά μπορούν να αντικατασταθούν με χαμηλών λιπαρών και να την απολαύσουμε με ακόμα μεγαλύτερη άνεση !
Δείτε τη :
Υλικά:
- Details
- Hits: 4329
Το τζατζίκι είναι το πιο διαδεδομένο , κλασικό και αγαπητό συνοδευτικό για ψητά κρέατα . Η γεύση του είναι εκρηκτική και δυναμική...Από τη μια το σκόρδο δίνει τη δυνατή του γεύση και την απαραίτητη αψάδα , από την άλλη το γιαούρτι δροσίζει και ισορροπεί ευχάριστα έτσι ώστε το αποτέλεσμα να είναι απογειωτικό! Δε νομίζω ότι υπάρχει στο τραπέζι ψητό αρνί ή χοιρινό χωρίς το τζατζικάκι . Αν μάλιστα το αρωματίσουμε και το δροσίσουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό ή άνιθο κατά περίπτωση έχουμε την απόλυτη απόλαυση στο πιάτο μας ...Και...προσοχή στο ψωμί...
Ας το φτιάξουμε :
Υλικά:
- Details
- Hits: 4826
Είναι κάποιοι μεζέδες στενά συνδεδεμένοι με πράγματα και καταστάσεις. Ετσι όταν π.χ αναφέρουμε αρνάκι στη σούβλα, πάει το μυαλό μας στο πασχαλινό γλέντι χωρίς δεύτερη σκέψη. Όταν αναφέρουμε το χταποδάκι το ξυδάτο, μη μου πείτε πως το μυαλό αμέσως δεν πάει στο ουζάκι και στα υπόλοιπα θαλασσινά που απολαμβάνουμε από την καθαρά Δευτέρα, όλη τη Σαρακοστή κι όλη τη μεγάλη Εβδομάδα. Ωστόσο από 'κει και πέρα αφού το καλοκαιράκι σιγα σιγά μας χτυπά την πόρτα, το χταποδάκι δε λείπει από το τραπέζι μας. Όπως και να το κάνουμε, το χταποδάκι και το ουζάκι είναι αχτύπητο δίδυμο και δε χωρίζονται Ο συγκεκριμένος τρόπος κατασκευής είναι πανεύκολος , πεντανόστιμος και κάνει το χταποδάκι μαλακό σαν βαμβάκι και σούπερ απολαυστικό...Δείτε το :