- Details
- Hits: 11767
Το σπανάκι είναι ένας θησαυρός….Αυτά τα πράσινα μεγάλα φύλλα με τη γλυκιά , περίεργη γεύση κρύβουν μέσα τους βιταμίνες Α και Κ…ακόμα μαγγάνιο και φυλλικό οξύ και βέβαια μαγνήσιο και σίδηρο! Ακόμα περιέχουν νιτρικά άλατα (αυτό είναι λιγότερο γνωστό αλλά πολύ σημαντικό ) τα οποία αποτελούν ένα σπουδαίο δυναμωτικό για τους μυς!
Καλό είναι λοιπόν να μην περιοριζόμαστε στη…. σπανακόπιτα και στο….. σπανακόρυζο αλλά να βρίσκουμε τρόπους να το εντάσσουμε όσο πιο συχνά γίνεται στη διατροφή μας....και σας διαβεβαιώνω , δεν είναι καθόλου δύσκολο. Το σουφλέ αυτό είναι καταπληκτική πρόταση και το αγαπούν όλοι!
Δείτε το σουφλέ :
Υλικά για ένα πυρίμαχο σκεύος 15x25:
- Details
- Hits: 3857
Αυτή τη σαλάτα τη θυμήθηκα τώρα τελευταία ….είναι αλήθεια ότι η δική μου γενιά την είχε βαρεθεί γιατί παλιότερα , τραπέζι χωρίς ρώσικη σαλάτα δε γινόταν….μα έγινε τόσο νόστιμη που όλοι την τίμησαν δεόντως. Η κάππαρη για μένα είναι το καλύτερό της στοιχείο…τόσο πικάντικη , τόσο ιδιαίτερη , τόσο γευστική (και πολύ ωφέλιμη) !!! Ταιριάζει με όλα τα φαγητά και.. "πάει" παντού . Με λίγο ψωμί ή με ένα τόστ αποτελεί ένα υπέροχο , χορταστικό και νόστιμο κολατσιό .
Δείτε την :
Υλικά:
- Details
- Hits: 8508
Πολύ εντυπωσιακή και κυρίως πολύ νόστιμη η συγκεκριμένη πίτα, γίνεται τόσο αφράτη και λαχταριστή που δεν ησυχάζει κανείς αν δεν αδειάσει το ταψί . Πρόκειται για μια κλασική συνταγή , που έμαθα να φτιάχνω από μικρή ηλικία και μου άρεσε πολύ... Ωστόσο για λόγους ειδικής διατροφής , δεδομένου ότι περιέχει μεγάλη ποσότητα τυριών στην πορεία δοκίμασα μια πιο....''light'' εκδοχή της με τυριά χαμηλών λιπαρών και το αποτέλεσμα ήταν εξίσου καλό και η τυρόπιτα πεντανόστιμη! Πιστέψτε με δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από την αυθεντική....φυσικά μπορούμε να φέρουμε τη συνταγή αυτή στα μέτρα και τα γούστα μας και να χρησιμοποιήσουμε ό,τι υλικά και όποια είδη τυριών προτιμάμε. Θα είναι εξισου εντυπωσιακή , αφράτη και μοναδική.
Δείτε την :
Υλικά:
- Details
- Hits: 3896
Αυτή τη σούπα τη φτιάχνω κάθε φορά που θέλουμε να φάμε πολύ ελαφρά ή όταν θέλω να συνοδέψω ψητό κρέας ή ψάρι που απόμεινε στεγνό και μόνο…..Έτσι το τραπέζι παίρνει άλλο χρώμα κι η διάθεσή μας επίσης!
Την προσφέρω ακόμα σαν πρώτο πιάτο όταν έχω τραπέζι….για να προετοιμάσει τα στομάχια μας για το φαγοπότι που θα ακολουθήσει ή όταν το στομάχι ζητάει τα βράδια κάτι ελαφρύ και "μαλακτικό".
Τη φτιάχνω εδώ και χρόνια και την αγαπάμε πολύ. Συχνά τη συνοδεύουμε με cottage cheese ή γιαούρτι και την αρωματίζουμε με ένα σωρό αρώματα ανάλογα με την όρεξη , την εποχή ή το υλικό που συνοδεύει.
Είναι μοναδική!
Δείτε τη :
Υλικά: