- Details
- Hits: 8705
Η σπανακόπιτα αυτή είναι πολύ νόστιμη , πολύ εύκολη στην κατασκευή και πολύ αφράτη! Θυμίζει λίγο σουφλέ γιατί περιέχει 4 αυγά χτυπημένα με μπόλικο γάλα. Όταν το πρωτοεπιχείρησα ήμουν πολύ διστακτική γιατί είχα στο μυαλό μου την κλασική σπανακόπιτα αλλά η δοκιμή πέτυχε και το αποτέλεσμα με ικανοποίησε πλήρως. Και δεν ικανοποίησε μόνον εμένα αλλά και όλους όσους τη δοκίμασαν. Η πιτούλα αυτή εκτός του ότι είναι πολύ εύκολη στην καταασκευή της έχει ένα ακόμα πλεονέκτημα: Αρέσει πάρα πολύ στα παιδιά , ακριβώς επειδή είναι τόσο αφράτη :
- Details
- Hits: 6023
Οι πατάτες αυτές είναι ιδανικές για να συνοδέψουν ψητό κρέας αν θέλουμε να ξεφύγουμε από τις κλασικές τηγανιτές πατάτες με τις πολλές θερμίδες . Το άρωμά τους , εκπληκτικό όπως και η εμφάνισή τους. Το μπούκοβο ή αλλιώς ''μεσογειακό τσίλι'' που χρησιμοποιούμε έχει ένα χαρακτηριστικό άρωμα που προέρχεται από αποξηραμένες κόκκινες πιπεριές και βάζει τη σφραγίδα του σε αυτό το πιάτο.
Και βέβαια , η μεγάλη μου αδυναμία , το αρωματικό δεντρολίβανο έρχεται να προσθέσει κι αυτό τα δικά του αρώματα και να μετατρέψει τις απλές , ψητές πατάτες σε μια απολαυστική νοστιμιά .
Δείτε τις :
Υλικά: (για 4 μερίδες)
- Details
- Hits: 6365
Τα μανιτάρια άλλοι τα αγαπούν κι άλλοι δεν τα προτιμούν και τόσο. Γούστα είναι αυτά βέβαια... Εγώ ήμουν απ'αυτούς που όχι μόνο τα αγάπησα αλλά έγινα φανατική θαυμάστριά τους . Μετά ανακάλυψα τα πλευρώτους και η σχέση μας απογειώθηκε. Και δώσ' του στις σαλάτες και στα φαγητά της κατσαρόλας και στο ρύζι και στα μακαρόνια και στα σουφλέ...νόμιζα πως τα ήξερα όλα...όμως μου διέφυγαν τα Portobello , αυτά τα μεγάλα , ζουμερά μανιτάρια που τα γεμίζει κανείς με ό,τι μπορείς να φανταστείς και έχει στη στιγμή ένα έξοχο ορεκτικό!!!
Δείτε τα :
Υλικά:
- Details
- Hits: 4613
Αυτή την πίτσα τη λατρεύω . Έχει κάτι το ξεχωριστό , έχει διακριτικό άρωμα βασιλικού , φίνα γεύση και ξεφεύγει από την πίτσα που ξέρουμε , αυτή τη χορταστική , πληθωρική Ελληνο-αμερικανο-ιταλική πατέντα (την οποία βέβαια προτιμάμε και αγαπάμε πολύ) . Η πίτσα που φτιάχνουμε σήμερα είναι λιτή και απέριττη , με δεμένη , ντοματένια σαλτσούλα και μπόλικη μοτσαρέλλα , ενώ το προσούτο δίνει τη δική του πινελιά . Δεν τη φτιάχνουμε για να χορτάσουμε μ'αυτή , αλλά για να συνοδέψουμε ένα παγωμένο , λευκό ποτήρι κρασί και να απολαύσουμε τη βραδιά μας... Σας την παρουσιάζω με πολύ καμάρι και χαρά!
Υλικά (για δυο πίτσες 25-28 εκ)