- Details
- Hits: 3441
Αυτό το πανεύκολο και υπέροχο κολατσιό το έφτιαχνα για τα παιδιά , για το σχολείο μιας και ήταν από τα αγαπημένα τους αλλά μόνο αυτά δεν προλάβαιναν να το απολαύσουν. Είναι τόσο νόστιμο και τόσο αφράτο που γίνεται ανάρπαστο με το που βγαίνει απο το φούρνο. Είναι ιδανικό , εκεί γύρω στις 12 η ώρα το μεσημέρι , εκεί που θέλουμε να κάνουμε ένα "time out" και να πιούμε δυο γουλιές καφέ… Αν δεν εθιστείτε μ' αυτό το αλμυρό , τυρένιο ελιοψωμάκι...να μη με λένε Μπέττυ. Το μόνο που θα ήθελα να συμβουλέψω είναι : προσοχή στις θερμίδες γιατί το συγκεκριμένο σνακ έχει την τάση να εξαφανίζεται αμέσως μόλις βγει από το φούρνο και να μας παρασύρει ...
Ας το φτιάξουμε :
Υλικά :
- Details
- Hits: 5550
Οι γαρίδες , εδώ που τα λέμε είναι ένα κορυφαίο θαλασσινό που γίνεται πεντανόστιμο μεζεδάκι , πολύ αγαπητό σε όλους… Στην πιο απλή τους εκδοχή , βραστές ή τηγανιτές είνια πεντανόστιμες και τις απολαμβάνουμε μια χαρά….αν τους προσθέσουμε και λίγη μαγιονέζα ή αν τις κάνουμε σαγανάκι με φέτα ή λεμονάτες ή με ζυμαρικά….ακόμα καλύτερα… Σήμερα θα τις περιλούσουμε με μελωμένη σάλτσα , θα τις πασπαλίσουμε και με καβουρδισμένο σουσάμι και …θα τσακωθούμε για την τελευταία που θα μείνει στο πιάτο …όπως κάνουμε εμείς κάθε φορά όταν τις μαγειρεύω κατ' αυτό τον τρόπο...
- Details
- Hits: 6806
Όταν ετοιμάζω ένα άρθρο , μαγειρύω με πολύ όρεξη , μεράκι και ενθουσιασμό ! Τα "δίνω όλα" και το αποτέλεσμα τις περισσότερες φορές είναι το καλύτερο που θα μπορούσα να πετύχω… μέχρι εδώ όλα ωραία!!! Υπάρχει όμως και μια ώρα που είναι πολύ δύσκολη κι είναι αυτή της φωτογράφισης…πώς να καταφέρεις να αποτυπώσεις όλο αυτό που δημιούργησες; πώς να αποδώσεις τη γεύση , την υφή , το άρωμα;;;; εκεί ιδρώνω και ξεϊδρώνω…έτσι το έπαθα με αυτή την πίτα : ήταν τόσο ΝΟΣΤΙΜΗ που η φωτογραφία την αδικούσε….προσπάθησα πάρα πολύ , κάτι κατάφερα , αλλά σας διαβεβαιώ πως ήταν στ' αλήθεια ΥΠΕΡΟΧΗ!
Είναι μια πίτα ιδανική για το γιορτινό τραπέζι των Χριστουγέννων ή της Πρωτοχρονιάς αλλά φυσικά τη φτιάχνουμε και την απολαμβάνουμε όσο βρίσκουμε πράσα!
Ας τη φτιάξουμε :
- Details
- Hits: 39567
Δεν υπάρχει πιο εύκολη τυρόπιτα απ' αυτή…είναι έτοιμη για το φούρνο σε χρόνο ρεκόρ , πολύ απλά και χωρίς ιδιαίτερη δεξιοτεχνία….το μυστικό είναι στα υλικά που χρησιμοπούμε στο τέλος , αφού στρώσουμε την πίτα στο ταψί και τα υλικά αυτά είναι που την κάνουν αφράτη και τραγανή υπερ του δέοντως.....Την ανακάλυψα στο μπλογκ μιας φίλης και αμέσως μου τράβηξε την προσοχή ! Όταν τη δοκίμασα , μου θύμισε μια τυρόπιτα που έτρωγα μικρή από ένα παραδοσιακό "τυροπιτάδικο" της περιοχής μας…..και φυσικά ό,τι έχει γεύση από τα παλιά…είναι δυο φορές πιο νόστιμο….δε χρειάζεται βέβαια να αναφέρω ότι τη συγκεκριμμένη συνταγή την καθιέρωσα...