- Details
- Hits: 9710
Αυτές οι πίτες στο "τσακ μπαμ" είναι οι μεγάλη μου αδυναμία. Πρώτα-πρώτα είναι το ζυμαρένιο φυλλαράκι που γίνεται τόσο εύκολα και πλάθετται τόσο ευχάριστα! Στη συνέχεια είναι η γέμιση. Με τα πιο απλά , αγνά και ωραία υλικά , με αυτά που διαθέτει ο τόπος και η εποχή , με αυτά που σχεδόν πάντα έχουμε στο ψυγείο και το ντουλάπι μας μπορούμε να φτιάξουμε εξαιρετικές νοστιμιές . Η τυρόπιτα αυτή μας ενθουσίασε οικογενειακώς! Η σιμιγδαλένια κρέμα θυμίζει έντονα τη γέμιση μπουγάτσας και είναι υπέροχη. Έτσι προέκυψε μια πιτούλα τόσο απίθανη που ….μαλώσαμε για το τελευταίο κομμάτι… Φτιάξτε την , την προτείνω ανεπιφύλακτα αλλά το πολύ-πολύ , ετοιμάστε διπλή δόση...Θα γίνει ανάρπαστη.
Υλικά:
- Details
- Hits: 5370
Αυτές οι φλογέρες είναι καταπληκτικές.. Με τραγανό φύλλο κρούστας και μια γέμιση βελούδινη και τυρένια που λιώνει στο στόμα. Τις δοκίμασα σε ένα συγγενικό σπίτι ένα βράδυ και την άλλη μέρα με χαρτί και μολύβι στο χέρι τηλεφώνησα στην οικοδέσποινα (που την έλεγαν Δέσποινα) και της ζήτησα τη συνταγή . Αυτή μου την έδωσε με μεγάλη προθυμία και αναλυτικές οδηγίες κι εγώ με την ίδια προθυμία και αγάπη τη δημοσιεύω:
Υλικά:
- Details
- Hits: 8116
Όλοι λίγο πολύ έχουμε στο αρχείο μας δύο ή και περισσότερες συνταγές για πίτες χωρίς φύλλο. Αυτές τις πεντανόστιμες , ζυμαρένιες πιτούλες που θυμίζουν επίπεδο , αλμυρό κέικ , που γίνονται πανεύκολα και ταχύτατα και που τις αγαπάνε μικροί και μεγάλοι. Συνήθως τις λέμε ξυπόλυτες πίτες ή ζυμαρόπιτες ή τεμπελόπιτες ... Εγώ εδώ και χρόνια έχω ξεχωρίσει το "πεπέκι" της Αργυρώς. Αυτή θα φτιάξουμε σήμερα την οποία , η αγαπητή μας Αργυρώ τη φτιάχνει τέλεια και δε χρειάζεται να το ψάξουμε και πολύ.
Υλικά:
- Details
- Hits: 80512
Όταν αναφερόμαστε στις γαρίδες ο νους μας πάει σε δύο δεδομένα : το ένα είναι οι περίοδοι νηστείας και το άλλο είναι το καλοκαίρι στην ακροθαλασσιά με ουζάκι . Εμένα ο νους μου πάει και στις απλές , καθημερινές στιγμές εκείνες που μετατρέπουμε ένα συνηθισμένο βραδάκι σε υπέροχη βραδιά με φίλους και καλό μεζέ . Αυτό το μεζεδάκι που δε λείπει από το τραπέζι μας δεν περιγράφεται με λόγια κι είναι η αποθέωση της γέυσης! Οι γαρίδες γίνονται τόσο αρωματικές και τραγανές και η σαλτσούλα τους είναι σκέτος πειρασμός! Συνοδέυει καταπληκτικά το ουζάκι ή το κρασάκι μας αλλά έχει ένα μεγάλο μειονέκτημα : μπορεί να μας ξεγελάσει και να καταναλώσουμε ένα καρβέλι ψωμί χωρίς να το έχουμε καταλάβει.