- Details
- Hits: 5629
Οι γαρίδες , εδώ που τα λέμε είναι ένα κορυφαίο θαλασσινό που γίνεται πεντανόστιμο μεζεδάκι , πολύ αγαπητό σε όλους… Στην πιο απλή τους εκδοχή , βραστές ή τηγανιτές είνια πεντανόστιμες και τις απολαμβάνουμε μια χαρά….αν τους προσθέσουμε και λίγη μαγιονέζα ή αν τις κάνουμε σαγανάκι με φέτα ή λεμονάτες ή με ζυμαρικά….ακόμα καλύτερα… Σήμερα θα τις περιλούσουμε με μελωμένη σάλτσα , θα τις πασπαλίσουμε και με καβουρδισμένο σουσάμι και …θα τσακωθούμε για την τελευταία που θα μείνει στο πιάτο …όπως κάνουμε εμείς κάθε φορά όταν τις μαγειρεύω κατ' αυτό τον τρόπο...
- Details
- Hits: 7412
Όταν ετοιμάζω ένα άρθρο , μαγειρύω με πολύ όρεξη , μεράκι και ενθουσιασμό ! Τα "δίνω όλα" και το αποτέλεσμα τις περισσότερες φορές είναι το καλύτερο που θα μπορούσα να πετύχω… μέχρι εδώ όλα ωραία!!! Υπάρχει όμως και μια ώρα που είναι πολύ δύσκολη κι είναι αυτή της φωτογράφισης…πώς να καταφέρεις να αποτυπώσεις όλο αυτό που δημιούργησες; πώς να αποδώσεις τη γεύση , την υφή , το άρωμα;;;; εκεί ιδρώνω και ξεϊδρώνω…έτσι το έπαθα με αυτή την πίτα : ήταν τόσο ΝΟΣΤΙΜΗ που η φωτογραφία την αδικούσε….προσπάθησα πάρα πολύ , κάτι κατάφερα , αλλά σας διαβεβαιώ πως ήταν στ' αλήθεια ΥΠΕΡΟΧΗ!
Είναι μια πίτα ιδανική για το γιορτινό τραπέζι των Χριστουγέννων ή της Πρωτοχρονιάς αλλά φυσικά τη φτιάχνουμε και την απολαμβάνουμε όσο βρίσκουμε πράσα!
- Details
- Hits: 41631
Δεν υπάρχει πιο εύκολη τυρόπιτα απ' αυτή…είναι έτοιμη για το φούρνο σε χρόνο ρεκόρ , πολύ απλά και χωρίς ιδιαίτερη δεξιοτεχνία….το μυστικό είναι στα υλικά που χρησιμοπούμε στο τέλος , αφού στρώσουμε την πίτα στο ταψί και τα υλικά αυτά είναι που την κάνουν αφράτη και τραγανή υπερ του δέοντως.....Την ανακάλυψα στο μπλογκ μιας φίλης και αμέσως μου τράβηξε την προσοχή ! Όταν τη δοκίμασα , μου θύμισε μια τυρόπιτα που έτρωγα μικρή από ένα παραδοσιακό "τυροπιτάδικο" της περιοχής μας…..και φυσικά ό,τι έχει γεύση από τα παλιά…είναι δυο φορές πιο νόστιμο….δε χρειάζεται βέβαια να αναφέρω ότι τη συγκεκριμμένη συνταγή την καθιέρωσα...
- Details
- Hits: 19690
Το σπανάκι με την ιδιαίτερη γλυκιά γεύση και το έντονο , πράσινο χρώμα έχει κυρίαρχη θέση στην κουζίνα , από τη σαλάτα και το αγαπητό σπανακόρυζο μέχρι τη σπανακόπιτα την οποία απολαμβάνουμε από γιαγιά σε μάνα κι από μάνα σε κόρη , από γενιά σε γενιά…Είναι όμως κάποιες φορές που θέλουμε αυτό το άρωμα κι αυτή τη γέυση…κάπως αλλιώς. Η απάντηση έρχεται με αυτή την "πίτα" χωρίς φύλλο που θα δώσει την αγαπημένη γεύση , με λιγότερες θερμίδες , με λιγότερο κόπο και λίγοτερο χρόνο προετοιμασίας. Ένας χυλός σιμιγδαλιού θα αντικαταστήσει το φύλλο και θα μας χαρίσει μια απλή μα υπέροχη πιτούλα.