Πιπεριές Φλωρίνης ψητές στη σχάρα
- Hits: 2857
Αυτό το ορεκτικό είναι εξόχως απλό , πολύ νόστιμο , με πολύ ζωηρό , κόκκινο χρώμα και δυνατή γεύση. Όλοι γνωρίζουμε κι αγαπάμε τη γλυκιά και ιδιαίτερη γεύση της κόκκινης πιπεριάς με καταγωγή από τη Μακεδονία . Μπορεί να συνοδέψει κάθε είδους κρεατικό , με κάθε τρόπο μαγειρεμένο , κάθε είδους ψαρικό αλλά και λαχανικά , ζυμαρικά , σαλάτε. Δεν έχει θερμίδες αλλά είναι πλουσιότατη σε βιταμίνες . Εμείς θα την ψήσουμε στο σχαροτήγανο απλά , με λίγο ελαιόλαδο και αλάτι και από εκεί και πέρα θα την αξιοποιήσουμε με πολλούς τρόπους . Ακόμα και σκέτη στο τραπέζι , με μπόλικο ελαιόλαδο , ψιλοκομμένο σκόρδο και ξύδι αποτελεί μια εξαιρετική πρόταση σερβιρίσματος!
Δείτε την :
2-4 πιπεριές Φλωρίνης
Αλάτι
Ελαιόλαδο
Για σερβίρισμα :
Επιπλέον φρέσκο ελαιόλαδο
Ξύδι
Σκόρδο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση :
Πλένουμε και στεγνώνουμε τις πιπεριές με χαρτί κουζίνας . Αφαιρούμε τα κοτσάνια και τις χωρίζουμε στη μέση , κόβοντάς τις κατά μήκος από την πιο επίπεδη πλευρά τους . Αφαιρούμε τα σπόρια από το εσωτερικό και τις λαδώνουμε ελαφρά με ένα πινέλο κι από τις δύο πλευρές . Ζεσταίνουμε το σχαροτήγανο σε δυνατή φωτιά , αραδιάζουμε πάνω τις πιπεριές και τις βοηθάμε να ψηθούν πιέζοντας με μια σπάτουλα . Μετά από 5-7 λεπτά τις γυρίζουμε κι από την άλλη πλευρά και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία . Όταν έχουν μαλακώσει και έχουν αποκτήσει τις χαρακτηριστικές γραμμές της σχάρας , οι πιπεριές είναι έτοιμες . Μεταφέρουμε σε ένα δίσκο και αλατίζουμε .
Σερβίρουμε με μπόλικο λάδι , ξύδι και ψιλοκομμένο σκόρδο κατά βούληση .
Χρησιμοποιούμε το μεζέ αυτό όπως προτιμάμε . Προτείνω μια υπέροχη , πράσινη σαλάτα !
Καλή όρεξη!