Ψωμάκι ψημένο στο Air fryer
- Hits: 84
Είδα πολλά βιντεάκια, πείστηκα πως το ψήσιμο στο airfryer είναι αποτελεσματικό και επιτυχημένο και το δοκίμασα ώστε να έχω προσωπική άποψη. Το αποτέλεσμα ήταν 100% επιτυχημένο κι ο τρόπος αυτός κατωχηρώθηκε και καθιερώθηκε. Το μόνο που πρόσθεσα εγώ είναι μια 5λεπτη προθέρμανση κι σαν βάση τη μαντεμένια σχάρα που διαθέτει το δικό μου μοντέλο airfryer. Έτσι το ψήσιμο έγινε πιο σωστό και η κρούστα του ψωμιού υπέροχη και τραγανή.
Υλικά:
350 γρ. χλιαρό νερό
350 γρ. σκληρό αλεύρι
150 γρ. μαλακό
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
2/3 κ.σ. αλάτι
Εκτέλεση:
Ρίχνουμε σε ένα μπωλ το νερό και την ξηρή μαγιά κι ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η μαγιά. Προσθέτουμε σιγά σιγά τα δύο είδη αλευριού και το αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι να πετύχουμε ένα ζυμάρι που να κολλάει ελαφρά στα χέρια. Σχηματίζουμε μια μπάλα , την τοποθετούμε στο μπωλ και σκεπάζουμε με μια πετσέτα μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Τότε αλευρώνουμε την επιφάνεια εργασίας, αδειάζουμε πάνω το ζυμαράκι, το δουλεύουμε με τα χέρια κάνοντας “διπλώματα” και το τοποθετούμε πάνω σε λαδόκολλα που έχουμε ραντίσει με λίγο λάδι. Σκεπάζουμε πάλι με πετσέτα το καρβελάκι και περιμένουμε να διπλασιαστεί σε όγκο. Στο μεταξύ τοποθετούμε τη σχάρα του airfryer στη θέση της (εγώ χρησιμοποίησα την μαντεμένια) και ρυθμίζουμε στους 180ο για 5 λεπτά. Τότε χαράζουμε με ξυράφι λίγο την επιφάνεια, ραντίζουμε με νερό και με τη βοήθεια της λαδόκολλας τοποθετούμε στον κάδο του airfryer το καρβελάκι. Ψήνουμε στους 180ο για 35 λεπτά. Με προσοχή τότε αναποδογυρίζουμε το ψωμάκι και ρυθμίζουμε στην ίδια θερμοκρασία για άλλα 7 λεπτά ώστε να ψηθεί κι από κάτω.
Όταν είναι έτοιμο , το τοποθετούμε για λίγο σε μια σχάρα μέχρι να κρυώσει ελαφρά κι απολαμβάνουμε!
Καλή επιτυχία!