tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Σπανακόπιτα αφράτη

Η σπανακόπιτα αυτή είναι πολύ νόστιμη , πολύ εύκολη στην κατασκευή και πολύ αφράτη! Θυμίζει λίγο σουφλέ γιατί περιέχει 4 αυγά χτυπημένα με μπόλικο γάλα. Όταν το πρωτοεπιχείρησα ήμουν πολύ διστακτική γιατί είχα στο μυαλό μου την κλασική σπανακόπιτα αλλά η δοκιμή πέτυχε και  το αποτέλεσμα με ικανοποίησε πλήρως.  Και δεν ικανοποίησε μόνον εμένα αλλά και όλους όσους τη δοκίμασαν. Η πιτούλα αυτή εκτός του ότι είναι πολύ εύκολη στην καταασκευή της έχει ένα ακόμα πλεονέκτημα: Αρέσει πάρα πολύ στα παιδιά , ακριβώς επειδή είναι τόσο αφράτη : 

spanakopita afrath1
Υλικά:

1  1/2 κ. σπανάκι
5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα
2 μέτρια κολοκυθάκια
1/2 ματσάκι άνιθο
4-5 κ.σ. λάδι
40-50 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
250 γρ. φέτα 
150 γρ. Ανθότυρο
Αλάτι και πιπέρι
1 πακέτο φύλλο για χωριάτικες πίτες
Λίγο λάδι για τα φύλλα

Για το τέλος:
4 αυγά
2 νεροπότηρα φρέσκο γάλα 
1/2 νεροπότηρο λάδι

spanakopita afrath2spanakopita afrath3spanakopita afrati6spanakopita afrath5spanakopita afrath4spanakopita afrati7

Εκτέλεση:
Kαθαρίζω και πλένω πολύ καλά τα σπανάκια μου.  Τα ζεματίζω για λίγα λεπτά σε νερό που βράζει , τα σουρώνω και τα στίβω πολύ καλά. Σε απλωτή , μεγάλη κατσαρόλα , ρίχνω το λαδάκι , τα σπανάκια , το κολοκυθάκια τριμμένα στον τρίφτη του κρεμμυδιού , τα μυρωδικά  (άνιθο , κρεμμυδάκια )   ψιλοκομμένα και τα σωτάρω για λίγα λεπτά μέχρι να φύγουν τα υγρά. Αποσύρω τότε από τη φωτιά και προσθέτω το σιμιγδάλι , το αλατοπίπερο  και τα τυριά χοντροτριμμένα με τα χέρια. Ανακατεύω και αφήνω τη γέμιση να περιμένει.
Λαδώνω το ταψί του φούρνου μου και στρώνω με λίγο λαδάκι ενδιάμεσα τα τρία πρώτα φύλλα. Στη μέση αδειάζω τη γέμιση του σπανακιού και συνεχίζω το στρώσιμο της πίτας με τα άλλα τρία φύλλα λαδώνοντας και πάλι , λίγο ενδιάμεσα.
Σε ένα μπωλ χτυπάω καλά με σύρμα το γάλα , τα αυγά και το λάδι.
Χαράζω τότε την πίτα μου και την περιλούζω με το μίγμα υγρό μίγμα. Περιμένω για λίγα λεπτά να απορροφηθούν τα υγρά και την βάζω στο φούρνο τον οποίο έχω προθερμάνει , στους 180ο . Ψήνω για 45 λέπτα περίπου μέχρι να δω τα φύλλα να είναι ροδοψημένα…Καλή επιτυχία!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...

σαλατες