tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Μοσχάρι με κριθαράκι στην κατσαρόλα (σα γιουβέτσι)!

Το παραδοσιακό γιουβέτσι με μοσχαρίσιο κρέας ξεκινάει με την κατσαρόλα και καταλήγει στο φούρνο. Γίνεται έξοχο , μελωμένο και ροδοψημένο και θεωρείται ένα κλασικό , "μαμαδίστικο" φαγητό. Η χρονοβόρα διαδικασία όμως καθώς και η φασαρία του με κάνει να μην το αποφασίζω και πολύ συχνά… επειδή όμως η γεύση του και η νοστιμιά του με προκαλούν , ακολουθώ τη μέθοδο της…"τεμπέλας" , προσέχοντας λίγο τις αναλογίες των υλικών . Έτσι  πετυχαίνω ένα γιουβετσάκι στην  κατσαρόλα σκέτο"μέλι"....Σας το προτείνω ανεπιφύλακτα…

Δείτε το :

mosxaraki giouvetsi1
Υλικά :


700-800 γρ. σπάλα μοσχαρίσια σε κομμάτια
1 κουτί ψιλοκομμένη ντομάτα ΚΥΚΝΟΣ
2 κ.γλ. τοματοπελτέ
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
1 φλ.τσ. ελαιόλαδο
Λίγα μπαχάρια, κανέλα και γαρύφαλο
Αλάτι και πιπέρι
300 γρ. κριθαράκι μέτριο
Τριμμένο κεφαλοτύρι για το σερβίρισμα

{webgallery}

mosxaraki giouvetsi2mosxaraki giouvetsi3mosxaraki giouvetsi4mosxaraki giouvetsi5mosxaraki giouvetsi6mosxaraki giouvetsi7

{/webgallery}
Εκτέλεση :
Τοποθετούμε το κρέας σε μεγάλη , απλωτή κατσαρόλα κομμένο σε μέτρια  κομμάτια. Χτυπάμε στο μπλέντερ την ψιλοκομμένη ντομάτα με το κρεμμύδι μέχρι να πολτοποιηθούν. Τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το κρέας και επιπλέον προσθέτουμε τον τοματοπελτέ , το κρασί , το λάδι , τα μπαχαρικά και αλατοπίπερο. Τέλος προσθέτουμε και νερό , όσο χωράει το άδειο , τσίγκινο κουτί της ψιλοκομμένης ντομάτας (το κρατάω για μέτρο). Λογικά , το κρέας έχει σκεπαστεί από τα υγρά… Ανάβουμε τη φωτιά στη δυνατή σκάλα μέχρι να πάρει βράση και τότε σκεπάζουμε την κατσαρόλα , χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το κρέας να βράσει για μιάμιση ώρα περίπου . Τότε προσθέτουμε άλλα δυο τσιγκάκια βραστό νερό , δυναμώνουμε τη φωτιά και όταν πάρει βράση προσθέτουμε το κριθαράκι. Ανακατεύουμε συχνά . Αν δούμε ότι κολλάει , χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά. Βράζουμε το κριθαράκι  όση ώρα μας δείχνει η συσκευασία . Αν το δούμε να στεγνώνει , προσθέτουμε λίγο βραστό νερό ακόμα. Όταν είναι έτοιμο , το αφήνουμε να "χιλώσει" 5-10 λεπτά και το σερβίρουμε…
Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τριμμένο κεφαλοτύρι…
Καλή σας όρεξη.

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...

σαλατες