- Details
- Hits: 964
Θα μπορούσα να αναφέρω σαν πρώτο χαρακτηριστικό πως το κέικ αυτό ικανοποιεί τις διατροφικές τάσεις της εποχής , θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω vegan και να σταματήσω εκεί! Όμως θα προτιμήσω να σταθώ στο γεγονός ότι πρόκειται για ένα πεντανόστιμο , κλασικό , νηστίσιμο κέικ , ότι πρόκειται για μια αγαπημένη συνταγή που θα την χαρακτήριζα σαν παραλλαγή τη γνωστής φανουρόπιτας προσθέτοντας απλά λίγο κακάο και κομμάτια κουβερτούρας που αυτομάτως το μετατρέπουν σε ένα υπέροχο , δελεαστικό σοκολατένιο κέικ …κι αυτό νομίζω είναι αρκετό! Δες το και θα καταλάβεις.
Υλικά:
- Details
- Hits: 893
Τι θα πει δεν είναι εποχή για κέικ; ένα κέικ πάντα είναι καλοδεχούμενο και καλοφάγωτο , όσο καλοδεχούμενο είναι ένα παγωμένο τσάι ή ένας καφές. Τι δηλαδή; επειδή είναι καλοκαίρι και επειδή το θερμόμετρο αυτή την ώρα που γράφω δείχνει 38ο Κελσίου πρέπει να καταφύγουμε οπωσδήποτε στο παγωτό; Εξάλλου τα συμβιβάσαμε τα πράγματα: το κέικ αυτό περιέχει πολτό από φρεσκοκομμένα , ζουμερά βερύκοκα που του χαρίζουν τη δροσιά και τη νοστιμιά τους…Αν ωστόσο είσαι αμετανόητος-η την επόμενη φορά σιροπιάσετε το και συνόδευσέ το με μια μπάλα παγωτό ή σορμπέ.
Υλικά:
- Details
- Hits: 829
Δεν ξέρω γιατί αλλά ο παπαρουνόσπορος έχει συνδεθεί άμεσα με την ύπαρξή του στα κέικς και γενικότερα στα γλυκίσματα με άρωμα λεμονιού. Εγώ θα έλεγα ότι μια μικρή ποσότητα από αυτό το μαγικό , μικροσκοπικό σπόρο θα μπορούσε να τρυπώσει παντού. Η προσφορά του στον οργανισμό είναι αντιστρόφως ανάλογη με το μέγεθός του και αριθμεί ένα σωρό ωφέλη σε πολλά επίπεδα…
Το προτείνω σε dressings για σαλάτες , σε όλων των ειδών τα κέικς και βέβαια στις ζύμες και στις πίτες όπως ακριβώς χρησιμοποιούμε το σουσάμι. Σήμερα θα μείνουμε στην πιο δημοφιλή του εκδοχή και θα φτιάξουμε ένα κέικ λεμονιού με παπαρουνόσπορο με τη μέθοδο μαρμπρέ ενώ θα το περιλούσουμε και με ένα απλό γλάσο λεμονιού και θα απογειώσουμε τη γεύση του.
Υλικά:
- Details
- Hits: 911
Καθένας που αγαπά τη ζαχαροπλαστική κι ασχολείται μ’ αυτή έχει συμπεριλάβει ανάμεσα στις συνταγές του οπωσδήποτε μια συνταγή για το περίφημο , μοναδικό , ανεπανάληπτο κι εντυπωσιακό zebra cake. Πολλοί χρησιμοποιούν το μίγμα του εξίσου κλασικού κι αγαπημένου marble cake και απλά ακολουθούν την τακτική της εναλλαγής των μιγμάτων σε κουταλιές. Ωστόσο οι δικές μου δοκιμές με οδήγησαν στο συμπέρασμα πως το καλύτερο και ακριβέστερο αποτέλεσμα θέλει ένα μίγμα πιο ρευστό ώστε να κατανέμεται ευκολότερα και επιπλέον να χαρίζει στο τέλος ένα πιο “ζουμερό” αποτέλεσμα.
Υλικά: