- Details
- Hits: 788
Κράτα χώρο για το γλυκό σου λέω , άκουσε με και δε θα χάσεις. Μιλάμε για το απόλυτο ψητό cheesecake N.Y. style με τη βελούδινη κρέμα στα καλύτερά της. Μια κρέμα συννεφένια , σαν “αφρός” αλλά με μεστή , γεμάτη γεύση , τόσο ώριμη όσο πρέπει , τόσο ελαφριά όσο πρέπει και παράλληλα με την οξύτητα που πρέπει και τη γλύκα που χρειάζεται για να έχει ισορροπία. Η μπισκοτένια βάση είναι η αγαπημένη και γνώριμη με τα μπισκότα και το βούτυρο ενώ το topping εξαρτάται από το γούστο του καθενός. Η Χριστίνα , γνωστή με το όνομα “απλά, σπιτικά”(@apla_spitika) στο instagram μια χαρισματική κοπέλα από τη Β. Ελλάδα μου πρότεινε τη συνταγή της κι εγώ τη δοκίμασα , την απόλαυσα και την καθιέρωσα…
Υλικά:
- Details
- Hits: 731
Μερικές φορές ζητούμενο στη ζαχαροπλαστική δεν είναι αποκλειστικά και μόνο η γεύση κι η ικανοποίηση της όρεξής μας για κάτι γλυκό αλλά η έκφραση κι η δημιουργία , η ανάγκη να αποτυπωθεί η μέρα , η στιγμή , η γιορτή , ένα συναίσθημα , μια κατάσταση…Κάπως έτσι δημιουργήθηκε αυτό εδώ το γλύκισμα όπου το ζητούμενο δεν ήταν η κατασκευή ενός ακόμα τσηζ κέικ αλλά η δημιουργία ενός λουλουδένιου , ανοιξιάτικου , γιορτινού στεφανιού που σου φτιάχνει τη διάθεση πριν καλά καλά δοκιμάσεις την πρώτη κουταλιά. Συμπληρωματικά αναφέρω πως η κρέμα είναι ελαφριά και το αποτέλεσμα ανάλαφρο και βελούδινο όπως αρμόζει σε ένα ανοιξιάτικο , λουλουδένιο στεφάνι.
Υλικά:
- Details
- Hits: 868
Αυτά προκύπτουν όταν είναι κανείς κλεισμένος μέσα στο σπίτι και διοχετεύει όλη του την ενέργεια στην κουζίνα. Ενα γλυκό πανεύκολο , πολύ απλό στην κατασκευή του που η βάση του θυμίζει έντονα το αγαπημένο μπράουνι αφού είναι σοκολατένια και ζουμερή ενώ η επιφάνειά του παραπέμπει στο αμερικάνικο ψητό τσηζκέικ με μια μικρή τσαχπινιά που το κάνει να φαίνεται ακόμα πιο όμορφο κι ελκυστικό. Η δοσολογία είναι μικρή και το γλυκό μικρών διαστάσεων ακριβώς επειδή ήταν απλά ένα πείραμα ωστόσο την επόμενη φορά θα διπλασιάσω τη δόση των υλικών και θα το απολαύσουμε εις διπλούν…
Υλικά:
- Details
- Hits: 1800
Τα μπισκότα πτι- μπερ τα αγαπάμε όλοι! Πες μου ότι δεν τα τσάκιζες κι εσύ βουτηγμένα μέσα στο γάλα όταν ήσουν παιδί. Πες μου ότι δεν καμάρωναν αμετακίνητα μπροστά μπροστά στο ντουλάπι της κουζίνας , σαν μια σταθερή αμετάβλητη αξία , πες μου ότι το πρώτο γλυκό που έφτιαξες δεν ήταν ο κορμός ή μωσαϊκό με σπασμένα μπισκότα , ποτισμένα στο κονιάκ , και μετά το τσηζ κέικ με τα τριμμένα μπισκότα και το λιωμένο βούτυρο που αποτέλεσε στη συνέχεια τη βάση για ένα σωρό γλυκά! Σήμερα θα φτιάξουμε παστάκια με κρέμα πραλίνας , κάθε μπισκότο κι ένα παστάκι με τη χαρακτηριστική “δαντέλα” ολόγυρα , κάθε μπουκιά και μια απόλαυση…
Υλικά: