tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Αυτά προκύπτουν όταν είναι κανείς κλεισμένος μέσα στο σπίτι και διοχετεύει όλη του την ενέργεια στην κουζίνα. Ενα γλυκό πανεύκολο , πολύ απλό στην κατασκευή του που η βάση του θυμίζει έντονα το αγαπημένο μπράουνι αφού είναι σοκολατένια και ζουμερή ενώ η επιφάνειά του παραπέμπει στο αμερικάνικο ψητό τσηζκέικ με μια μικρή τσαχπινιά που το κάνει να φαίνεται ακόμα πιο όμορφο κι ελκυστικό. Η δοσολογία είναι μικρή και το γλυκό μικρών διαστάσεων ακριβώς επειδή ήταν απλά ένα πείραμα ωστόσο την επόμενη φορά θα διπλασιάσω τη δόση των υλικών και θα το απολαύσουμε εις διπλούν…

browniecheesecake1

Υλικά:

Τα μπισκότα πτι- μπερ τα αγαπάμε όλοι! Πες μου ότι δεν τα τσάκιζες κι εσύ βουτηγμένα μέσα στο γάλα όταν ήσουν παιδί. Πες μου ότι δεν καμάρωναν αμετακίνητα μπροστά μπροστά στο ντουλάπι της κουζίνας  , σαν μια σταθερή αμετάβλητη αξία , πες μου ότι το πρώτο γλυκό που έφτιαξες δεν ήταν ο κορμός ή μωσαϊκό με σπασμένα μπισκότα , ποτισμένα στο κονιάκ , και μετά το τσηζ κέικ με τα τριμμένα μπισκότα και το λιωμένο βούτυρο που αποτέλεσε στη συνέχεια τη βάση για ένα σωρό γλυκά! Σήμερα θα φτιάξουμε παστάκια με κρέμα πραλίνας , κάθε μπισκότο κι ένα παστάκι με τη χαρακτηριστική “δαντέλα” ολόγυρα , κάθε μπουκιά και μια απόλαυση…

pastakia parliaroy1

Υλικά: 

Όλοι γνωρίζουμε το γλύκισμα αυτό που κυκλοφορεί στο εμπόριο και το λατρεύουν τα πιτσιρίκια…εντάξει …όχι μόνο τα πιτσιρίκια! Εγώ δηλώνω-εξομολογούμαι πως έκλεβα κάπου κάπου καμμιά γαλακτοφέτα από το σημείο όπου ήταν η θέση τους στο ψυγείο και πολλές φορές έγινα η αιτία να τσακωθούν μεταξύ τους τα κορίτσια μου κατηγορώντας η μία την άλλη για προδοσία και κλοπή. Μέχρις ότου μετά από καιρό άρχισα να φτιάχνω σπιτικές γαλακτοφέτες με αφράτο παντεσπάνι κακάο και μια κρέμα-γέμιση , δροσερή , ανάλαφρη με κρέμα τυρί οπότε όλοι ήμαστε ευχαριστημένοι και απόλυτα ικανοποιημένοι ενώ το γλύκισμα αυτό παρέμεινε παρόλο που τα κορίτσια μου μεγάλωσαν πολύ…

pastakia galaktofetes1

Υλικά για το παντεσπάνι:

Είναι λίγες μέρες που έχει μπει Σεπτέμβρης…Το καλοκαίρι μας άφησε πίσω και η νέα εποχή υπόσχεται τις δικές της χάρες κι είναι καλοδεχούμενες…Αγαπώ το φθινόπωρο με πάθος καθώς κι όλα αυτά που μας χαρίζει , τις πρώτες δροσιές , τις πρώτες βροχές , τα πρώτα κίτρινα φύλλα , τα χρυσάνθεμα , τα μαβιά και τα γήινα χρώματα…Όμως όχι , δεν το’χω σκοπό να αρχίσω από τώρα τις κολοκυθόπιτες και τις μηλόπιτες. Θέλω να επιμείνω λίγο ακόμα…”καλοκαιρινά” και θα φτιάξω ένα πανεύκολο παγωτό , πεντανόστιμο και απολαυστικό που βασίζεται στη βασική συνταγή με τα 3 υλικά (morfat , εβαπορέ και ζαχαρούχο) μόνο το τελευταίο θα είναι καραμελωμένο με τη γνωστή μέθοδο και στο σύνολο θα προσθέσουμε σπασμένα , γεμιστά μπισκότα…

pagvto karamelomeno zaxaroyxo1

Υλικά:

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...

τουρτες