- Details
- Hits: 3022
Μιλάμε για ένα επιδόρπιο ιδανικό μετά από ένα χορταστικό γεύμα. Είναι ελαφρύ και δροσερό , περιέχει ζελέ , γιαούρτι και φρέσκα φρούτα , είναι εντυπωσιακό στο σερβίρισμα και ευκολότατο στην παρασκευή του! Εγώ επέλεξα να το φτιάξω και να το παρουσιάσω με τα αγαπημένα μου φρούτα του δάσους που εκτός από πολύ πλούσια σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνες είναι πολύ νόστιμα , έχουν πολύ ιδιαίτερο χρώμα και μου φτιάχνουν τη διάθεση…Aποτελούν ένα δυνατό σύμμαχο για την υγεία μας και καλό είναι να τα βάλουμε στη ζωή μας. Εξάλλου είναι πολύ έυκολο να τα βρει κανείς , καθώς , όλο και πιο συχνά τα συναντούμε στο εμπόριο , κυρίως κατεψυγμένα.
Δείτε το:
- Details
- Hits: 12974
Σας διαβεβαιώνω , πρόκειται για ένα υπέροχο γλυκό που συναγωνίζεται με τη γεύση του και την αρμονία των υλικών του ακόμα και την πιο περιποιημένη τούρτα . Η βάση του είναι φτιαγμένη από σιροπιασμένες φρυγανιές και η κρέμα σοκολάτας είναι μια βελούδινη , σοκολατένια πατισσερί . Όσο για το καραμελωμένο , ζαχαρούχο γάλα έρχεται να προσθέσει αυτό ακριβώς που χρειάζεται το γλυκό για να μετατραπεί σε μια γευστική πανδαισία . Μια απλή , ανάλαφρη σαντιγύ και λίγη τρούφα σοκολάτας αρκούν για να συμπληρώσουν το αποτέλεσμα…Όσοι το έχουν δοκιμάσει , έχουν απλά ξετρελαθεί!
Δείτε το :
- Details
- Hits: 7640
Όλες οι αγάπες μαζί: ένα γλυκό ψυγείου με βάση από τριμμένα μπισκότα και λιωμένο βούτυρο που θυμίζει τσηζ κέικ από τη μια κι από την άλλη παχύ και γευστικό , μοναδικό και αξαπέραστο φυστικοβούτυρο! Τέλος λατρεμένα και ελκυστικά καραμελωμένα αμύγδαλα να στολίζουν την επιφάνεια . Τόσο απλά , τόσο υπέροχα…Το γλυκό αυτό το ανακάλυψα σχεδόν τυχαία από έμπνευση της στιγμής και από αγάπη για τη γεύση του φυστικοβούτυρου . Η κρέμα του είναι υπέροχη και μπορεί να σταθεί άνετα και σε τούρτα με εμποτισμένα σαβαγιάρ ή παντεσπάνι . Τώρα αν σας πω ότι μια γενναία ποσότητα από αυτή τη κρέμα την “εξαφανίζουμε” με το κουτάλι πριν προλάβει να "γεμίσει" το γλυκό δε θα ήμουν καθόλου υπερβολική…
Δείτε το :
Υλικά :
- Details
- Hits: 4536
Πρόκειται για το πασίγνωστο , υπέροχο , αέρινο γλύκισμα με τη βελούδινη κρέμα και τη σφολιάτα. Η ιστορία του ξεκινάει κάπου στα 1700 μ.χ. στη Γαλλία εξού και το όνομά του : Μille feuille στα γαλλικά σημαίνει χίλια φύλλα και αυτό υποδηλώνει τις πολλές στρώσεις του γλυκού , που γίνονται ακόμα περισσότερες αφού η σφολιάτα χωρίζει σε πολλά φύλλα..Η κρέμα του “δικού μου” μιλφέιγ είναι αποτέλεσμα αρκετών δοκιμών και είναι υπέροχη , βελούδινη , παχιά στην υφή αλλά όχι στη γεύση και αρκετά απαλαγμένη από λιπαρά . Ωστόσο , όπως όλοι με διαβεβαιώνουν , είναι ένα από τα πιο πετυχημένα και παριζήτητα γλυκά μου…
Με πολλή χαρά το μοιράζομαι μαζί σας :